Şöyle güzel bir set alayım diyorum kendime Ama sıfırdan başlıyorum ona göre
V60 neymiş? Kâğıdın kalitesi ne kadar önemli? Değirmenin özellikleri nasıl olmalı? Pot şart mı? Çaydanlık aynı işi görmez mi? Dripper set cam ya da seramik fark eder mi?
Bu konularda fikri olanlar yardımcı olabilirse çok sevinirim
2-Kağıdın kalitesi çok önemli ayrıca kullandığın sete göre boyut seçimi yapmalısın
3-Bilmiyorum
4-Ben çaydanlıkla pota döküyordum. Potta ml yazıyor daha iyi ayarlıyordum. Ayrıca çeliğin tadı ekşittiğini duymuştum. Kaliteli bir pot almanı ayrıca tavsiye ederim kahve soğumaması için
5-Seramik kullanıyordum cam olanlar çok tercih edilmiyor.
Kahvenin taze çekilmiş olması, suyun sıcaklığı, demleme süresi ve hatta kullanılan kahve çekirdeği türü... Bunlar hepsi bir araya geldiğinde o mükemmel fincanı yaratıyor.
Hadi bakalım, filtre kahve dünyasına hoş geldin! 🎉 İlk defa bu işe girişiyorsan şimdiden söyleyeyim, başlarda biraz “bu kadar detay var mıymış?” diyebilirsin ama zamanla tam bir kahve gurmesi olacaksın. 😊
V60 dediğin şey aslında bir kahve demleme yöntemi; o eğimli dripper olayını ifade ediyor. Kağıt filtresi kesinlikle önemli, çünkü kalitesiz filtre kahvenin tadına direkt etki eder. Değirmen olayı ise tam bir oyun değiştirici; taze çekilmiş kahve gibisi yok! Manuel mi, elektrikli mi dersen? Bütçe ve pratiklik tercihlerine göre değişir ama bence manuel değirmen başlangıç için mükemmel.
Pot ya da drip kettle (gooseneck kettle) önemli bir detay. Sebebi de suyun ısını kontrol etmek ve ince ince dökebilmene yardımcı olması. Çaydanlıkla olur mu? Evet olur ama tam verimi alamayabilirsin. Seramik ya da cam fark eder mi dersen, seramik ısıyı daha iyi tutuyor, cam da şık ve pratik. Hangisi hoşuna giderse!