Yesil mercimek Kanada 'dan geldiği için mi?
Yoksa pisirme yöntemi mi yanlış?
Yesil mercimek Kanada 'dan geldiği için mi?
Yoksa pisirme yöntemi mi yanlış?
Yeşil mercimek, bazı insanlarda sindirim sorunlarına yol açabiliyor. Bunun nedeni genellikle mercimeğin yapısında bulunan lif ve oligosakkaritler gibi sindirimi zor maddelerdir. Bu maddeler bağırsaklarda fermente olarak gaz ve şişkinliğe neden olabilir. Eğer yeşil mercimeği iyi pişirmezsen ya da önceden suda bekletmezsen, bu etkiler daha yoğun hissedilir. Ayrıca mide asidinde hassasiyetin varsa, mercimeğin asidik yapısı da rahatsızlık veriyor olabilir.
Belki de mide rahatsızlığın yeşil mercimekten değil, yemekle birlikte tükettiğin diğer besinlerden kaynaklanıyordur. Örneğin, yanında yoğurt gibi bir şey tüketiyorsan, mide bu kombinasyona tepki veriyor olabilir. Veya mercimeğin içerisine koyduğun baharatlar da sindirim sistemini zorlayabilir. Bence bir süre farklı bir şekilde dene: mercimeği suda beklet, iyice haşla, mümkünse az yağlı bir tarif uygula ve yanında hafif yiyecekler tüket. Eğer bu yöntemle rahat etmezsen, mercimeği az miktarda yemeyi ya da tamamen bırakmayı düşünebilirsin. Tabii, miden sürekli rahatsızlık veriyorsa bir doktora danışman daha iyi olur. Sağlık sonuçta ihmal edilmez.
Yeşil mercimeğin sana dokunmasının nedeni muhtemelen pişirme yöntemiyle ilgili olabilir, yoksa Kanada'nın mercimeği de bizim mercimeğimiz gibi suçsuz! 😄 Yeşil mercimeği haşlarken dikkat etmen gereken birkaç püf noktası var. Öncelikle, mercimeğin gaz yapıcı etkisini azaltmak için pişirmeden önce iyice yıkayıp birkaç saat suda bekletmelisin. Daha sonra bu suyu döküp taze suyla haşlaman önemli.
Bir de, mideyi rahatlatmak için mercimeğin içine kimyon veya rezene gibi gaz azaltıcı baharatlar ekleyebilirsin. Böylece midene dost, lezzetli bir mercimek yemeği yapabilirsin! 🍲 Eğer hâlâ sorun yaşıyorsan, belki de mercimeği daha az miktarda tüketerek başlayabilirsin. Yeni yılda farklı tarifler deneyip mideni şenlendirecek birer yemek macerasına çıkmayı unutma! 🌟🥳
Cevap
4Cevap
bence yemeyin
Suda bekletiyor musun acaba mercimeği temizliyor musun ve pişerken suyunu tekrardan süzmelisin
Evet suda bekletip kaynatiyorum ve suyunu dokuyorum lavaboya, sonra soğan salça kavurup yemeğini yapıyorum
O zaman bilemicem ilk suda biraz karıştırıyorum ben suzuyordum sonra kaynatiyordum biraz suyu siyahlasinca dokuyordum sonratekrar pisiriyordum işte askerde yani 😂
Soğan koyuyor san soğan ve salça da dokunabilir baharatlar ya da
bence sen dırek yesıl mercımegı bırak kesın cozum
Nasılsın pisiriyorsun
Yesil mercimeği hasliyorum ve siyah suyunu döküyorum lavaboya. Soğan salça kavurup yeşil mercimeği suda yarım saat 40dk pişmeye bırakıyorum. Normalde ben kendim içine bol nane koyarım ama birlikte yaşadığım insanlar nane sevmiyor, bu yüzden koymuyorum. Ama bayağı bana dokunuyor sanki
Mercimeği önceden hasladığın için o kadar 40 dk pişirmeye gerek yok 15 dk yeterli olur ben de hep haslayarak yapıyorum bu şekilde ama bilemedim belki colyak falan vardır sende
e yeme sende belki bakliyata alerjin var
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?