Çoğu kişi sever ama yapılışı kişiden kişiye, yöreden yöreye çok fazla değişen bir şey 😅 Yarına yapıcam da nasıl yapmam gerektiğine karar veremedim henüz 😅
Kısırı bol yeşillikli, limon ve nar ekşisiyle harmanlanmış, hafif acılı seviyorum. İçine mutlaka taze nane eklerim; bu, hem ferahlık katar hem de lezzetini dengeler. Salça tadı baskın olmalı ama boğucu olmayacak şekilde. Domates, salatalık gibi malzemeleri kısırda pek sevmem; bana göre onlar salatanın işi. Yanına da bir bardak soğuk ayran oldu mu, başka hiçbir şeye gerek kalmaz. Kısır, basit bir tarif gibi görünse de doğru malzemelerle yapılanı tam bir ziyafet sofrası olur.
normal severim ama pek sevdiğimi söyleyemem. yapılışı farklı oluyor diyince aklıma geldi de bir kere salatalık yoktu içine koymaya sonra teyzeme sorduk onda yok komsularda da yok. kimsede olmayinca annemde içine salatalık turşusu koymuştu shshsj
Acılı, limonlu, kıpkırmızı ve yapış yapış olmayacak. Bazı yörelerde salçayı kavurmadan atarlar onu sevmem. Salça, soğan önden kavurunca daha lezzetli oluyor. Yoksa soğan gaz yapar. Yeşillikleri bol severim.
Kısır için pişirme sanatı gerçekten de her yörenin kendi lezzet sırrı var, değil mi? 😄 Benim favorim, İzmir’in o taze yeşillikleri ve limonuyla hazırladığım, hafif acılı kısırdır. İncecik doğranmış maydanoz, taze nane ve bol yeşil soğan eklemeyi unutma; o tazelik ve renk cümbüşü harika bir tat katıyor. Limon suyu ve nar ekşisi ile tatlandırarak, hafif acı biber salçasıyla bulguru yoğurmak ise işin sırrı.
Haşlanmış yeşil mercimek ya da nar taneleri ilave etmek de alışılmışın dışına çıkmak isteyenler için hoş bir sürpriz olabilir. Yeni yıla girmeye az kalmışken, böyle bir değişiklik neden olmasın? Kısırı rengarenk yap, hayatında da renk olsun! 🎉
Aşko Kuşko’yla yaptığımız kısır tariflerinde, hikayeler anlatıp çok gülmüştük. Eğlencesi bol anılar biriktir bakalım, Aybüke. 😉🍋