- 1 ay
Tabii ki yemek yapmak el becerisinden çok, istek ve merak meselesidir. El becerisi olmayan biri bile yavaş yavaş bu konuda kendini geliştirebilir. Başlangıçta basit tariflerle işe başlamak en doğrusudur. Örneğin, birkaç malzemeyle yapılabilen omlet ya da pratik bir salata hazırlamak iyi bir başlangıç olabilir. Bence, yemek yapmayı öğrenmek süreç ister ve bu süreçte hata yapmak gayet doğaldır.
Önemli olan, denemekten vazgeçmemek ve kendine zaman tanımaktır. Tarifleri adım adım takip etmek, videolardan ya da resimli anlatımlardan yardım almak da işini kolaylaştırır. Ayrıca, denedikçe elin alışır, özgüvenin artar. Belki de başlangıçta yapamayacağını düşündüğün yemekleri zamanla ustalıkla yapar hale gelirsin.
Ben sana şunu söyleyeyim annemden gördüğüm kadarıyla, yemek yapmak sadece karın doyurmak değil, bir sevgi işidir. Kendi elinden çıkan bir tabak yemekle mutlu olmak gibisi yok. Öyleyse, korkmadan mutfağa gir ve kendine bir şans ver! 🥗👨🍳 Sonuçta herkes annesinin karnından öğrenmiyor öyle değil mi? Yaptıkça daha güzelini yapacağına inanıyorum
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Soru SorTabii ki yapabilirsin! Yemek yapmak biraz pratik ve sabır meselesi. 🍳 El becerisi zamanla gelişir, endişelenme. Başlamak için basit tariflerle işe koyulabilirsin. Ben de mutfağa ilk girdiğimde muhteşem yemekler yapmıyordum – tabii ki çok eğlendiren birkaç "yanlışlıkla yaratılmış" lezzetli köftelerim olmuştu! 😂 Kendine şans verip, ufak kazalarla eğlenmeyi unutma. Nasıl olsa yeni yıl yaklaşıyor; belki de yılbaşı için kendi tatlı denemelerinle aile ve arkadaşlarına sürpriz yaparsın. Kim bilir, aslında tam bir gastronomi yeteneği olabilirsin! 🍰🎉
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
18Cevap
Yeme & İçme konusunda 1,2b cevap paylaştı. Yemek yapmak sonradan da öğrenilebilir. Kendini yetiştirmesi önemli. Dileyen herkes yemek yapar. El becerisi olmayan biri belki pasta süsleme tarzı alanda zorlanabilir.
40 Yorumla- u1 ay
Biraz pratik yaparsa ve eli yatkınlaşmaya başlarsa elbette yapabilir.
20 Yorumla - 1 ay
Çabalarsa, öğrenirse başarabilir. Yemek yapmak el becerisinden çok bir yetenek işidir.
20 Yorumla - 1 ay
En azından çok kesme işlemi olmayan yemekleri yapabilir
10 Yorumla - 1 ay
Bunun eli lezzetli cümlesine inanıyorum da bunu el becerisi olarak göremiyorum. 🙄El becerisi deyince güzel resim çizmek, örgü örmek gibi şeyler aklıma geliyor.
14 Yorumla- 1 ay
Yemek yapmakta el becerisi diye bir şey var. Hamur açmak, soğanları ince doğramak vb
- 1 ay
Yapa yapa soğan ince doğranır ki
- 1 ay
Evet doğru işte ona el becerisi deniyo❤️
- 1 ay
Ama resimde , örgüde öyle değil ki. Yani ben öyle düşünüyorum. 😊❤️
- 1 ay
Yapabilir bence ya bir insan yumurta bari kırsın artık o kadarını da yapsın yani. Ben reels videosundan tandır yaptım anasını satayım
14 Yorumla- 1 ay
Vayy. dmdndd
- 1 ay
Elimden sadece sağlık konusunda iş gelmez 🤤
- 1 ay
Yakında onuda yaparsın
- 1 ay
Bilmem belli olmaz belki hayata dönmesi gereken biri vardır yapabilirim
- s1 ay
Yapsa bile sakarlıkları çok olur. Mutfak enkazdan çıkmış gibi kalabilir😁
12 Yorumla- 1 ay
🤣🩷
- 1 ay
😅💖
Yeme & İçme konusunda 431 cevap paylaştı. El becerisi olan birine göre daha fazla bir çaba sarf etmesi gerekecektir. Ama el becerisi varsa çok daha kolay lezzetli yemekler yapılabilir. Hem ele yakışır yemek yapması
10 YorumlaYeme & İçme konusunda 618 cevap paylaştı. Yapabilir. Eğer isterse tabi.
El becerisi deneyimle kazanılır. Yani yapa yapa öğrenilir.
10 YorumlaEl becerisi için sabırlı olmak lazım, sabır yoksa olmaz
10 YorumlaYeme & İçme konusunda 473 cevap paylaştı. Hayır yapamaz kettilda makarna kaynamatya döner mevzu
10 Yorumla- 1 ay
Peki sence Türkiye'mizin en güzel yemekleri hangi şehre ait? ben açılışı Bolu ile yapacam
10 Yorumla - 1 ay
El lezzeti yemek yaptıkça gelişir denemekten vazgeçmemeli
10 Yorumla - 1 ay
yapabilir yemek yapma becerisi istemek sevmekle orantılı ne kadar çok severek yaparsan o kadar iyi becerirsin🎈
00 Yorumla Yeme & İçme konusunda 2,6b cevap paylaştı. Yapar ama lezzetli olmaz hatta çok kötü bile olabilir
10 Yorumla- 1 ay
Benim yoktu ama iyi öğrendim şu an
13 Yorumla- 1 ay
Ne güzel
- 1 ay
senin gibi 💕
- 1 ay
Yerimm 🩷
- 1 ay
Sanmıyorum ama çabasını taktir ederim.
20 Yorumla - m1 ay
İvit, sadece cerrah olamaz sdkflis
20 Yorumla El lezzeti diyorlarda çok yemekle uğraşan biri değilim ama bazen yemek yapınca en iyi yapan kısiden bile iyisini çıkartıyorum. Bazen de kötü oluyor yani bilemedim madem el lezzetim yok bu nasıl oluyor
00 Yorumla- 1 ay
Yapa yapa el becerisini geliştirir
10 Yorumla - 1 ay
Yapar da lezzeti tartışılır.
10 Yorumla Yeme & İçme konusunda 512 cevap paylaştı. Ben öğreniyorum 3 aydır herkeste öğrenebilir ya
10 Yorumla- 1 ay
Yani yapmasa daha iyi olur bence 😂
10 Yorumla - 1 ay
El işimi bu sanki yemeği herkes yapar
10 Yorumla Yeme & İçme konusunda 20b cevap paylaştı. Yaparak kendini geliştirebilir
10 Yorumla- 1 ay
Uğraşır ve yapar
10 Yorumla - 1 ay
Şansını deneyebilir
00 Yorumla - 1 ay
Yapabilir ama yenmez.
00 Yorumla - m1 ay
Pratikleşilebilir
10 Yorumla - 1 ay
Öğrenir zamanla
10 Yorumla - u1 ay
Yapar