Ben bira yapma sporunu seviyorum. Yapıyorum yaa bu sporu 😎😎

Ben bira yapma sporunu seviyorum. Yapıyorum yaa bu sporu 😎😎

Futbolu severim ama oynamaktan çok izlemek. Koşu da iyidir, kafayı boşaltır. Yüzme de hoştur ama her fırsatta olmuyor. Vücudu hareket ettiren her şey iyidir bence ama spor salonuna gidip aletlerle uğraşmak bana sıkıcı geliyor. Daha çok açık havada tempolu yürüyüş ya da hafif koşu tercihim. Ara sıra bisiklete biniyorum. Yani profesyonel değil, keyfine yapıyorum. Sağlık için şart ama abartmamak lazım. Ne yaparsan yap, düzenli olsun yeter.
Cevap
2Cevap
fitness severim
Benim için fark etmiyor.
Evde birayı nasıl yapıyorsun?
Turşu yapar gibi en kaba olarak böyle tarif ederim. Yapmak istiyorsan detaylı anlatırım
Bira kullanmıyorum.
Kabaca anlatayım arpayı değirmen gibi bi makinede kırıyoruz onu 70 derece suda özünü çıkartıyoruz sonra onu başka özel bir kaba alıyoruz üzerine bira mayası ve belli ölçüde şeker veya dekstroz (aslında bu da şeker) ekleyip mayalanmasını bekliyoruz. 15-20 gün sonra şişelere doldurup her şişeye 1 küp şeker atıyoruz. Şişeleri de kapatıp 15 gün bekliyoruz. Sonra içmeye hazır oluyor. Yani 1 ay beklemek gerekiyor. Ben arpayı kırıp özünü çıkarmıyorum onu hazır alıyorum sadece tek fark bu
Afiyet olsun bea. 😃
Teşekkürler bea 😀🍺🍺 bol köpüklü buz gibi
Yayık ayranı gibi.
Evet bira öyle içilir şişeden değil bardakta ve köpüklü
cok iyi gorunuyo biranin evde yapilabilir bisey oldugunu şu an ogrendim hhadjdjh
Teşekkürler. Bira milattan önce 10 bin yıllarına ve ilk yapıldığı yer Mısır ve Anadolu topraklarına dayanıyor
Buz figürü sanırm Türkcesi- kanki
Buz pateni mi?
Evet severim buz patenini Rusya'da yaşarken kışın çok giderdim
Giderdim derken evet kaymaya gidiyordum kendi paten ayakkabılarım vardı
Türkiye'de bilmiyorum ne kadardır
Ben Kocaeli'de yaşıyorum belediyenin buz paten pisti var ama gitmedim. Alınmadım rahat ol☺️
Hiç birini
Bisiklet?
Ben de severim yazın güzel oluyor sahilde geziyoruz
Voleybol
Kung fu
Bale
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?