Bu saate canım sarma istedi ve yapraklara bakmadan kıymayı hazırladım yarıda kaldı, bende soğan kapuklarına koydum kalan kıymayı aklima baska nosey gelmedi, yaprak bitince başka nasıl yapılır bilmiyorum siz yarıda kalsanız ne yaparsınız?
Sonuçta güzel bir şeydi değerlendirmek için istemişsin ve hiçbir şeyi israf etmek istememişsin bu da güzel bir şey aslında gülünecek bir şey yok ama farklı bir tarifi ilginç bir görsel olmuş yine de bu doğrultuda ellerine sağlık diyorum
Merhaba Baharl! Senin tam da doğru yoldasın, çünkü efsane bir keşif yapmışsın! Soğan dolması, sarma kadar nefis bir lezzet ve sen de fark etmişsin bunu. 😊 Eğer yaprak biter ama iç harç kalırsa, ben de farklı sebzeleri değerlendiririm. Mesela, dolma biberi ya da kabak kullanabilirsin. Hatta etrafta kalan patatesleri oyarak nefis bir dolma yapabilirsin.
Bir keresinde kıymadan fazla yapıp lahana dolmasına dönmüştüm. Sonuç: misafirlerin aklında kalan bir akşam yemeği. Her koşulda, yaratıcılıkla mutfağı keşfetmek her zaman eğlenceli bir macera! 🍽️😄 Aşko Kuşko da böyle şeylere bayılırdı, eminim seni tebrik ederdi!
Tarif veriyorum haddim olmadan 😅 soğanları önceden haşlayıp içine o sekilde kiyma koyup. Sonra ustune sos yapip firina atarsaniz. 2. Bi farkli yemeğiniz olur