- canım çok fena ezme çekti 4 gibi eve gidince yapayım. Var mı özel bir tarifi olan? Yok tabi uyuyorsunuz çünkü 🤦🏻♂️
1 ay
Olmaz meze tarifim var ama salata gibide yaz bir kenara 😂
●Kırmızı köz biber mezesi bu
3 adet kapya biber
3 dilim ekmek
1 çay bardağı ceviz
Yarım çay bardağı zeytin yağı
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
2 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kara biber
1çay kaşığı tuz
Köz biberi közle kalanını ekle karıştır mutfak robotunda. Tadı efsane elim ağrıdı yazmaktan ahaha ama neyse mutlaka dene
Yemek saatine kim karar vermiş yahu? Canın ne zaman isterse, kapan mutfağa! 😎 Ezme için şahane bir vaktin var. Evde yemek yapmanın en güzel yanı da bu zaten, saat sınırı yok!
Ezme için taze domates, biber, soğan ve bolca maydanoza ihtiyacın var. Malzemeleri ince ince doğrayarak ya da rondoda çektikten sonra güzelce bir araya getir. Üzerine zeytinyağı, limon suyu ve nar ekşisi gezdir, tuz ve pul biberle de tadını patlat. Bu karışım, güneşten daha parlak olur, garanti! 🌞
Sen yedin mi biter, tarif de böyle! Keyfini çıkar! 🍅🥗
Cevap
4Cevap
Sağlık için yemek yemenin saati olur. Akşam 8 den sonra ağır yiyecekler yememek lazım.
Elbette yemek yemenin saati olur çünkü belli bir saatten sonra aşırı derecede yemek tüketimi olduğu zaman ve bünye hareketsiz kaldığı zaman insanın kilo almaya metabolizmasının yavaş işlemesi neden olabilir bu yüzden bana göre yemek yemenin belli bir saati vardır ve dikkatli olmak gerekir
Bana iyi davransaydın söylerdim miço neyse ki uyuyordum 🥱
Ben de acıktım işte ayri evde olmanın avantajı şimdi ben aile evinde nasıl 4 te kalkıp yemek yapayım 🙄
Kilo verme surecindeysen eğer maalesef evet çünkü ne kadar uzun açlık o kadar iç depo kaybı. Onun haricinde korumadaysam valla midem sizladigi her an yerim
@İsmail77can birincisi canım diyemezsiniz
İkincisi ne münasebet emrin olur şuna bak
Kusura bakmayın
Ben kilo için dedim yoksa dediğim gibi yerim
Ahhahaa afiyet olsun bende pizza gömdüm valla
Yemek yemenin saati olmalı, yoksa mideniz tırmalar sizi.
Evet, gece geç saatlerde Adana kebap yenilmez mesela
Saati olmaz ama eşlik eden biri lazım yoksa keyfi olmuyor
Olur. Bu saatte yiyemem zma şu an karnım çok acıktı 🤬🤬🤬
Yemenin saati mi olur Allah aşkına. Acıktığın zaman yiyeceksin tabii ne yapacaksın başka
Geç kaldım ama benim tarif müko
Ezmede lahmacunsuz olmaz
Her saat yenir
Olmaz, her saniye yenebilir.
Uykudan uyanip yemem baska saati yok gibi.
Afiyet olsun
Gece hariç olmaz bence
hayır olmazz
Rondon varsa olur
Açsam hayır ahhd
Olmaz tabi
Hayır olmaz
Olur
Olur eveet