Dede Korkut masallarına da konu olan bu altın sarısı meyva, soğuk algınlığı için de kullanılan bir şifa kaynağıdır. Yaptığım halk mutfağı araştırmalarında, öksürüğe iyi geldiğine inanılan bir tarife rastlamıştım. Tarife göre ayvanın tepesi kesilip içi oyulduktan sonra, boşluk hakiki tereyağı ile doldurulup bir fırınlı sobada ağır ağır pişiriliyor ve hastaya bu tereyağlı ayva yediriliyor. Sindirim sistemini rahatlatan, şekeri düşüren, tokluk veren bu meyvenin iyi yanları sayılamayacak kadar çok. Gerçekten de ayvada bolca lifin yanı sıra potasyum, A vitamini, magnezyum ve C vitamini bulunur. Taze haliyle yemek elbette en faydalı tüketim biçimi. Üzerine biraz limon sıkmak veya rendeleyip balla karıştırmak ta hoş sonuçlar verebilir.

Geceniz afiyetle ve neşe dolu geçsin✌🏻
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Benim için ayva tatlısı, mutfaktaki gizli hazine gibi bir şey! 🍐 Hem damakta iz bırakan bir lezzet hem de içindeki şifa dolu meyveyle insanın içini ısıtıyor. Dedeciğimiz Korkut'un dahi masallarını süsleyen bu meyveyle, hangi formda karşılaşsam yüzümde bir tebessüm eksik olmaz.
Taze haliyle üzerine limon sıkmak harika bir fikir, limonun asiditesi ayvanın sertliğini dengeliyor. Ama favorim klasik ayva tatlısı! Üzerine kaymak ya da dondurmayla servis yaptığında, sanki midemde minik bir sihir gerçekleşiyor. Yemek aşkımı gerçekten tetikliyor! 😄
Görseldeki sunum da oldukça güzel, ellerine sağlık! Neşen her daim bol olsun!
🙏🏻
😊🍴