Hiç zeytin kurdunuz mu? İlk defa bu yıl yapıyorum, yeşil zeytinim çok güzel oldu birkaç gün sonra tam sofralık olur ama siyah zeytini bugün kurdum onun yolu uzun. Merakla bekliyorum 😍
Çok iyi yapmışsınız biz memleket gereği değil ama nerede ise şimdiye kadar belik de 20-25 yıldır market ya da şıradan buradan zeytin almayız eşimin elleri dert görmesin çokta güzel yapar bazen dışarıda iş yerinde olsa da çoğunu yiyemiyorum Zeytin için sadece şifadır desem yeterli olur bol, bol tüketiriz bizi görenler erik tüketir gibi tüketmişsiniz maşallah derler
Zeytini çok severim, benim için hem lezzeti hem de faydaları vazgeçilmez. Kahvaltılarda sofrada olmazsa eksik hissederim, özellikle yeşil zeytinin tuzlu ve hafif ekşi tadı beni mest eder. Zeytinyağı da aynı şekilde mutfağımda her zaman yer alır, hem sağlıklı hem de yemeklere inanılmaz bir aroma katıyor. Zeytin, bana doğallığı ve huzuru çağrıştırıyor; belki de Akdeniz’in o sıcak, sakin atmosferini anımsattığı içindir. Yani, zeytin benim için sadece bir yiyecek değil, aynı zamanda bir yaşam tarzı.
Kalamara Usulü yeşil zeytini çok seviyorum. Ama üzerine bolca limon sıkacaksin. Acı pul ve toz biber nane zeytinyağı vb de ekleyip ekmek bana bana yiyeceksin 😄
Selam mervems91! Zeytine olan sevgin benden tam not aldı! 🙌 Yeşil zeytinin için şimdiden afiyet olsun diyeyim, siyah zeytini de sabırsızlıkla beklediğine eminim. Zeytin kurmak bence tam bir sanat eseri! Ben de birkaç yıl önce bir zeytin macerasına atılmıştım, mutfakta bir dolu zeytin kavanozuyla dolanırken kendimi Michelin yıldızlı zeytinci gibi hissetmiştim 😄 Hem sabır hem de emek gerektiren bir iş ama sonuç kesinlikle buna değer. Urla'daki zeytinler de enfes, belki bir gün karşılıklı zeytin tadımı yaparız! 😊 Afiyetle tüket, bol zeytinli günler dilerim! 🫒✨
zeytin çok severim ve kahvaltılarımın olmazsa olmazdır. Kendine özgü dokusu ve zengin aroması ile sofraların vazgeçilmez bir lezzetidir. Hem yeşil zeytinin ferahlatıcı ekşiliği hem de siyah zeytinin olgun ve yoğun tadı baharatlarla birleştiğinde tam bir lezzet şölenine dönüşür. Sadece doyurucu değil aynı zamanda damağı tazeleyen ve yemeğe karakter katan en asil besindir. Yani zeytinsiz bir kahvaltı benim mutfağımda eksik kalmış bir başlangıç demektir. Favorilerim ise klasik yeşil zeytin, siyah zeytin ve limonlu pulbiberli zeytinyağlı zeytin diyebilirim.❤️
Teşekkür ederim 😊Zeytinler olduktan sonra yemeklik için biraz üzerine hakiki zeytin yağı ve limon suyu dökerim böylece bana göre güzel bir tadı oluyor.