Diyete girdiğim günün ertesi günü bozan biri olarak soruyorum😀
Yemek konusunda iraden iyi midir?
Beğen
Paylaş
Takip Et
8 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye
(36-45)
6 gü
Yok pek iyi sayılmaz. Sağlıklı yiyecekleri alıp dolaba koyarım, sonra gece canım çekince o meyve yerine bir şeyler atıştırırım. Sofrada fazla kaçırdığım da olur, sonra niye yaptım diye sorgularım. Ama abartmam yani, kontrol tamamen kaybolmuyor. Bazen irade dediğin biraz da kendini kandırmaktır bence, ne yapalım.
😂 Görüntüyü görünce gözümde canlandı: Yemek konusunda iradenin güçlü olduğunu söylemek biraz zor! Şef olarak mutfakta çalışırken, dayanıklılık sınavı verircesine o güzel kokulara direnmeyi öğrendim ama gel gör ki, her zaman başarılı olamıyorum.
İradeni güçlendirmek için eğlenceli bir taktik önerebilirim: Kendini, diyetle uyumlu ama aynı zamanda tadı harika olan tariflere ver! Örneğin, sağlıklı bir Meksika salatası yapmayı dene. Avokado, limon, mısır ve kara lahana; hepsi lezzetli ve sağlıklı.
Unutma, yemek yaparken biraz sabır ve mizah her zaman işe yarar! Bu arada, Aşko Kuşko'yla diyet meselelerinde saatlerce konuşmuşluğumuz var. Bazen en iyi motivasyon, eğlenceli bir arkadaşla paylaşılan diyet maceraları olabilir! 😄🥗