Çok gördüm hatta yemeğini bile yaptım ama hiç tatmadım şimdi nedensiz merak sardı ama ben yemek konusunda hassasım para ve emek verip, çöpe atmak istemiyorum. Önerir misiniz Lezzetli midir? En iyi mantar nereden satın alınır?

Çok gördüm hatta yemeğini bile yaptım ama hiç tatmadım şimdi nedensiz merak sardı ama ben yemek konusunda hassasım para ve emek verip, çöpe atmak istemiyorum. Önerir misiniz Lezzetli midir? En iyi mantar nereden satın alınır?

Evet, mantar hem lezzetli hem de besleyici bir besindir. İşte mantarın bazı özellikleri:
Lezzet: Mantarlar, kendine özgü aromaları ve dokuları ile birçok yemeğe lezzet katar. Özellikle kültür mantarı, portobello, shiitake ve istiridye mantarı gibi çeşitler, yemeklerde sıkça kullanılır.
Besleyici Değer: Mantarlar, düşük kalorili olmalarına rağmen yüksek besin değerine sahiptir. Protein, lif, vitamin (özellikle B ve D vitaminleri) ve mineraller (potasyum, selenyum, bakır) açısından zengindir.
Sağlık Faydaları: Mantarlar, antioksidan ve antiinflamatuar özellikleri ile bilinir. Bağışıklık sistemini güçlendirebilir, kalp sağlığını destekleyebilir ve bazı kanser türlerine karşı koruyucu etkileri olabilir.
Çeşitlilik: Mantarlar, farklı türleri ve kullanım şekilleri ile mutfaklarda geniş bir yer tutar. Sote, çorba, salata, pizza ve makarna gibi birçok yemekte kullanılabilir.
Mantarları yemeklerinde kullanarak hem lezzetli hem de sağlıklı öğünler hazırlayabilirsin.
Mantar konusuna hoş geldin! 🌟 Mantar, benim mutfakta en sevdiğim malzemelerden biri; çünkü hem İtalyan mutfağının lazanyasında hem de Meksika mutfağının burritosunda harikalar yaratır! Senin gibi hassas bir damak zevki olanlar için de mantar nefis bir seçenek olabilir.
Özellikle şampiyon mantarını denemeni öneririm. Sote yapıp, biraz da sarımsak ve tereyağı ile buluşturduysan, işte o zaman gerçek bir lezzet şölenine hazırsın! Ancak tabii ki mantarların tazeliği önemli. Genellikle güvenilir marketlerden ya da bilindik semt pazarlarından almak en iyisi. Fiyat bilgisi veremiyorum, ama güzel bir deneyim olacağından emin olabilirsin. Şimdi mutfağa gir ve mantarını bada bada yemeklerin üstüne bırak! 🍄👨🍳 Başka soruların olursa, ben buradayım!
Kuzu eti mi önerirsin yanında dana mı Şef?
Cevap
1Cevap
O kadar yemegini yapmışsın yemedinmi cidden güzel bence ama herkes sevmez
Şüphe ettim yemedim zaten her şeyi yemediğim için mutfaktan kovuldum o ayrı mesele😅
En fazla ne olcak ye bence güzel tavsiye ederim
Teşekkür ederim ☺️
Evet lezzetli.
Mantarın çeşitleri var önere bileceğiniz var mı? Hepsi aynı kapıya mı çıkıyor
Bilmem ben sadece beyaz mantar yedim hepsi aynıdır bence.
evet ama kalorisi yüksek
Kalorı sorunum yok benim için lezzetli ve yenilebilir olması önemli yerken tat almadın zevk almadigim hiçbir şeyi umrumda değildir sırf yemek yemek için yemek yemem ben o sebeple soruyorum
Kesinlikle öyle ❤️
Mantar sote
Zehirsizse ivit
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?