- Yeme & İçme konusunda 1,5b cevap paylaştı.
1 yılBu standartlar daha çok belli mekanlarda uymak içindir diye düşünülebilir. Evde kendi başıma veya ailemle birlikte yiyorsam her türlü yemeği, her türlü şekilde ( yanımdakilerin midesini bulandırmamak şartıyla elbette ) yerim ve yanımdakiler de aynı rahatlık içinde yiyebilir.
Ancak bir ortama girdiysem, o şartlara da uyarım.
Geleneksel yemek nezaket kurallarına göre pilav çatalla yenir. Hatta bizim sulu yemek dediğimiz bakliyatlar da çatalla yenir.
Ve daha bir sürü şey...00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Yeme & İçme konusunda 343 cevap paylaştı. Şirkette İtalyan misafir gelmişti. Dedi ki ; Biz çorba dışında hiç kaşık kullanmıyoruz yemekte, nasıl olur da kaşıkla yersiniz diye tepki gösterdi herif :D. Aslında bugün hemen hemen hepimizin balık etli olmasının sebebi kaşık olabilir. Yağlı suyundan da yediğimiz için...
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
70Cevap
Yeme & İçme konusunda 1,6b cevap paylaştı. Çatalla yiyen değişik var mı 🤦🏻♂️ ben makarnayı bile bazen çatal değilde kaşık kullanıyorum. Pilavı çatalla yiyecek kadar sabrım yok
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 2,4b cevap paylaştı.
1 yılKaşık değilse neyle yeniyor ki
23 Yorumla
Soran1 yılÇatalla yiyorlar
- 1 yıl
Kimmiş onlar ya 😀
Soran1 yılErsoy işte
- Yeme & İçme konusunda 65,9b cevap paylaştı.
u 1 yılBen pilavı çatal ile yerim her zaman
10 Yorumla Pilav tek olursa çatalla yiyorum. Ama yanında sulu bir yemek örneğin kuru fasulye olursa kaşıkla ikisini yiyorum. Köylülük değil ayrıca keşke köylü olsam. Şehirli olduk da başımız göğe mi erdi 😒
43 Yorumla
Soran1 yılGel kız kaşıkla pilav yiyelim
- 1 yıl
Kuru Fasulye çatalla yenir ki. 🤔
1 yılDün yine çıktım ava.
Attım herkeşe hava
gel senle kaşık vuralım bi tabaklık pilava.
11 Yorumla
Soran1 yılBak düşecem az kaldı
Yeme & İçme konusunda 1,5b cevap paylaştı. Kaşığı tek çorba içerken kullanırım. Onun harici geri kalan her yiyecekte çatal kullanıyorum.
220 Yorumla
Soran1 yılO pilav nasıl çataldan lapır lapır dökülmeden ağzınıza gidiyor ben hayret etmek
Soran1 yılE benim pilavım tane tane oluyor napayım onlar gibi lapa hamur pirinç yemiyorum ki🐣
Soran1 yılTamam tespitim doğru çıktı. Tek lokmada alınan pirinç miktarı azaldıkça medeniyet yükseliyor.
Bu akşam denicem.
Soran1 yılHe kanıt konusunda söz veremem🙄
Soran1 yılTabi ki sözüm=senet
Soran1 yılAkşam yemeğini bekliyoruzz
Soran1 yılBen de öyle tahmin ediyorum
Soran1 yılBugün menüde pilav yoktu hüğ
Soran1 yılÇünkü pilav yiyip yememek benim tercihimdi 🐣
Soran1 yılYarın öğlen menüde yazıyo aha kesin alırım
1 yılkaşıkla yiyorum, yanına da sulu olan yemekten ilave ediyorum, karışık tabakları seviyorum.
21 Yorumla
Soran1 yılBen de çok severimm
- Yeme & İçme konusunda 4,8b cevap paylaştı.
u 1 yılKöylülük olsun 🙄 Çatalla da yemeyin şu çubuklar var ya adını unuttum onla yesinler😒
12 Yorumla
Soran1 yılBen kaşıkla hapır hupur yicemm
- 1 yıl
Ye afiyet olsun🌸
1 yılBen elimle yiyorum hadi biri çıkıp desin köylü diye... 😒
11 Yorumla
Soran1 yılKöylü🙄
1 yılPilavı bıçakla yemeyen benimle sohbeti kessin.
13 Yorumla
Soran1 yılEee sana kim komik reels atacak?
- 1 yıl
tamam işte bu yanlıstan dön pilavı bıçakla ye bundan sonraaa
Soran1 yılKendime gidip teşvik için bıçak alayım
1 yılBalla bugün çatalla yedim yarın kaşıkla yerim hiç alakası yok, ellerinden yağ damlatarak yiyen var😅
12 Yorumla
Soran1 yılOd deme deme midem bulanıyor
- 1 yıl
Pardon
Yeme & İçme konusunda 2,8b cevap paylaştı. Köylüyüz kızım nooldu? Kaşıkla yiyorum ben😌
11 Yorumla
Soran1 yılBen de köylüyüm
Gizli Üye(30-35)1 yılPilav zaten kaşıkla yenir.. Ayrıca köylülük kötü bir şey değildir. Yediğin peynirler, yoğurtlar, baklagiller, sebzeler, meyveler çoğunlukla köylüler sayesinde önüne geliyor.
12 Yorumla
Soran1 yılKız benim bi tarafım köy zaten ben aşağılamıyorum kiii
Cevap sahibi1 yılPeki ❤️
1 yılYeme usulü kaşıktır. Çatal sonra türedi. Bu bir tane dizi vardı. Yaprak dökümü Fikret çatal bıçakla lahmacun yiyordu ev ahaliside gülüyordu:D
Çatalla pilav yemek ayni bu örnek.😁Pilav kaşıkla yenir.
10 Yorumla
1 yılElle yiyorum ben. Kaşıkla mı yeniyormuş yeni duyuyorum.
11 Yorumla
Soran1 yılYallah arabistanaaa
Duruma göre değişiyor genelde eziyorum bol su koyup biberonla tercih ederim
11 Yorumla
Soran1 yılAbsjsjs güzel tercih
Ben öyle şeylere takılmam. Benim için edep, şapırdatmadan, önünden ve kibar yemektir. Köylü derlersede desinler o an ne kolayıma geliyor ise onunla yerim
10 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 2b cevap paylaştı.
1 yılPilavı kaşıkla yemeyeceksek neyle yiyeceğiz ki, hem köylü milletin efendisidir. Japonlar gibi çubuklarla mı yiyeceğiz pilavı, kaşıklarım pilavımı, bu köylülükse köylüyüm :))
10 Yorumla - Yeme & İçme konusunda 3,3b cevap paylaştı.
1 yılAvuçla yiyecek halimiz yok ya :D tövbeler olsun. Bu ben çok kibarım pozu kesenlerin de evde ostura ostura gezen tiplerini hayal ediyorum ayrıca komediler ya ahsh
10 Yorumla
1 yılKöylülük kötü değil ki ayrıca istediğim her şeyle yerim kimene bazen kaşık ya da çatal kullanıyorum veya yanımdakine uyarım
23 Yorumla- 1 yıl
@sarıdilber köylü
- 1 yıl
😂😂😂😂😂😂😂
- 1 yıl
Köylü olmasa organik bişey olmaz gururla olurum p. Ç şehirli olmaktan iyidir 😂😂
1 yılÇatalla yiyenle evlenmem o derece samimi bulmuyorum ben kaşıkla yerim her zaman 😃✌️
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılİnsanların kökeni köyden gelmedir zaten ama uzun yillar şehirde yasamis olanlar gercekten sehirli sayilir. Köyden kente geleli daha 80-100 sene olmamis Şu an sehirde yasayan insanlar coğu. Ve bu nedenledirki insanlarin zihniyeti feodal bir köylü. Bundan dolayı populer kültür kurbanı koyunların sayısı artarak artıyor. Şehirli demek zenginlik ile bağdaştırılıyor fakat zenginlik;sessizlik ve gösteriş olmadan olur. Populer kültür konusuna deginmemin nedeni feodal köylülerin çoğu, yani şehire daha adapte oldugunu zanneden ama olamamış varoşluğun kitabini yazabilecek olan insanlar pilavı çatalla yemenin şehirlilik , kaşıkla yemenin köylülük olduğunu söylüyor. Köylülük veya şehirlilik bir zihin yapısıdır , davraniş ile algılama biçimdir. Şehirli olmanız için illa çatalla yemenize gerek yok yani.
Güzel ülkem kapital sistem ve feminizmin yanlış ideoloji anlatısı nedeniyle bataklığa değil cehenneme doğru gidiyor. Sonumuz hayır olsun.
00 YorumlaYeme & İçme konusunda 3,8b cevap paylaştı. https://www.youtube.com/embed/Spw1jJwBww0Alakası yok 🙄
10 Yorumla
1 yılYanında kuru fasulye varsa kaşık, köfte varsa çatal … Kısacası yanındaki şeye bağlı olarak değişiklik gösterir.
11 Yorumla- 1 yıl
Ota b*ka köylülük diyen köylüdür. Ayrıca köylü olunca ne oluyor? Atatürk “Köylü milletin efendisidir.” demiştir. Yedikleri meyveleri, sebzeleri ve kuru yemişleri üretenler de köylüler. Madem öyle ürettiği şeyleri de yemesinler.
1 yılpilav çatalla da yenir kaşıkla da
aslında kaşıkla yenilir
hatta sözü de vardır pilavdan dönenin kaşığı kırılsın diye :D10 YorumlaYeme & İçme konusunda 2,5b cevap paylaştı. Yanında ki yemeğe göre değişir. Fasulye pilavsa kaşıkla yerim. Köfte pilavsa çatalla kaşık ne ara köylülük oldu. Jdjddj
10 YorumlaYeme & İçme konusunda 4,8b cevap paylaştı. Genelde kaşıkla yiyorum köylülükse köylülük
12 Yorumla
Soran1 yılSana beraber köylü olmayo teklif etsem ne yapabilirsin ki? Ssjsjs
1 yılNeyliktir bilmesem de ben açken pilavı elimle bile yerim. Donlarına bi şey kaçırmış gibi şok içinde kalanlara selam olsun. 🤣
10 YorumlaYok bacım gerçek insandır , doğal ve olması gereken davranışı gösterin insandır.. ama sana göre köylükse el ayak çatal bıçak istediğin şekilde yiyebilirsin
11 Yorumla
Soran1 yılYoo ben de pilavı kaşıkla yiyorum🙄
sonunda pilavı kaşıkla yemek de katagorize olmamıza sebep oldu ya ne diyeyim. sezen den sana gelsin: beni katagorize etme...
10 YorumlaEliminen dayı eliminen 😏
Valla ben kaşıkla yiyorum köylüyüm o zaman10 Yorumla
1 yılValla çatal ile yiyenler neyin kafasını yaşıyor o muamma 😂
10 Yorumla
1 yılpilav kaşıkla yenir 😃 eskiden çatalla yerdim artık kaşık daha çok hoşuma gidiyor
10 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 997 cevap paylaştı.
1 yılÇatalla yiyorum, böylesi daha kolay oluyor. Sıvı ve dökülebilir şeyler kaşıkla yenir..
10 Yorumla
1 yılHayır akıllılıktır çünkü öyle yemesi daha kolay ve pratik, herhangibir dezavantajı da yok.
10 YorumlaYani, Çin'e gider kaşıkla yersen köylü olursun
10 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 847 cevap paylaştı.
1 yılÇubukla yiyecek halim yok, kaşıkla yiyorum tabi.
10 Yorumla
1 yılkaşık varken çatalla niye zorlalayım kaşık bulamazsam catalla yerim😄
10 YorumlaYeme & İçme konusunda 385 cevap paylaştı. Ben ekmekle yiyorum daldırıp ekmeğin arasına alıyorum öyle
10 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 1,2b cevap paylaştı.
1 yılCorba baric hic bir yemekte kasik kullanmam:))
10 Yorumla Yeme & İçme konusunda 1,8b cevap paylaştı. Pilavin yaninda yemeğe bağli bu aslinda...
Diyelim ki Fasulye ve Nohut ve Pilav kasikla yenilir
Ama et veya Sebze yemeği varsa catal ve bicakla yerim...
00 YorumlaYeme & İçme konusunda 917 cevap paylaştı. sorunun kendisi bile sinir bozucu. köylülük deyip köylüye hakaret eder gibi konusamazsiniz.
01 Yorumla
Soran1 yılHaklısın
1 yılBen çatalla yiyorum alışkanlık sanırım pilavın yanına çoğunlukla sulı yemek yaparım karışsın istemem
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 512 cevap paylaştı.
1 yılNasıl rahat edersem öyle yerim çatalla yemek zul geliyor bana o nedenle hep kaşıkladık pilavı hatta yukfa varsa direkt ekmekle de yerim.
00 Yorumla - Yeme & İçme konusunda 3,2b cevap paylaştı.
1 yılNe ile yersen ye ama lütfen ketçap ve mayonez sıkmayın
00 Yorumla Yeme & İçme konusunda 1,8b cevap paylaştı. Kaşıkla yiyorum aslını red etmek neslini red etmektir
00 YorumlaÇinliler cubukla yiyorlar aslında avuş avuç yenmeli daha medeni
00 Yorumla
1 yılÇatala tad alamiyorum ya bu yuzden Kaşıkla yiyorum ve köylüluk değil
00 YorumlaYeme & İçme konusunda 4,6b cevap paylaştı. Pilav çatalla yenir , kaşıkla yiyen köylüdür 🤣
13 Yorumla
Soran1 yılKöylüyüm🫠
Soran1 yılEvettt
1 yılArap misali elle yemek neliktir
11 Yorumla
Soran1 yılAraplık🙄
Allah başka dert vermesin
11 Yorumla
Soran1 yılAmin bacım🌸
- Yeme & İçme konusunda 2,7b cevap paylaştı.
1 yılElle dalıp mı yicez? Tabiki kaşıkla yenir
13 Yorumla
Soran1 yılElimzle de yemeyelim 🫠
- 1 yıl
Yiyenler var🥺 görsen kusarsın🤢
Soran1 yılOkuyup hayal edince bile öğğ oluyorum
- Yeme & İçme konusunda 2b cevap paylaştı.
1 yılCanım nasıl isterse öyle yerim kimene...
12 Yorumla
Soran1 yılHanımefendi, hanımefendi ben koskoca yeme içme fenomeniyim tabi ki beni ilgilendiriyor böyle bilgiler. Defterime yazıyorum pilavını kaşıkla yiyen üyeler, çatalla yiyen üyeler diye çetele tutuyorum🥹
- 1 yıl
😃😃
- Yeme & İçme konusunda 2,6b cevap paylaştı.
1 yılÇubukla yiyecek halimiz yok ya :d
18 Yorumla
Soran1 yılYakında çubukla yemeyen köylü olur 🥺
- 1 yıl
Ne demiş atamız?
Soran1 yılKöylü milletin efendisidir
Pilavdan dönenin kaşığı plastik kaşık çatal gibi kırılsın amin inş- 1 yıl
ahahaha sen beni güldürdün ya Allah da beni güldürsün
Soran1 yılBeni 🥹
- 1 yıl
Tamam tamam ağlama dün ağlamışsın zaten 😂 seni de güldürsün Allah
Soran1 yılTeşkürler ne kadar düşüncelisin
- 1 yıl
Her zamanki gibi
Elime hangisi gelirse onunla yerim.
15 Yorumla
Soran1 yılBir lokmayı kaşık bir lokmayı çatalla mı yani🙄
Soran1 yılBöyle düşündüm ama uygun mu bilemedim🙄
- Yeme & İçme konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılBeğenmeyen çubukla yesin
12 Yorumla
Soran1 yılHerhalde tek seferde alınan pirinç miktarı azaldıkça medeniyet geliyor
- 1 yıl
Kaşığı atıvercen ortasına mis 😂
1 yılÇatalla yenilmiyoki😁
13 Yorumla
Soran1 yılHe ya dökülüp duruyor
- 1 yıl
Urfalılar eliyle yiyormuş djjgjdjg
Soran1 yılKöylüler ya ondan djdjd
1 yılNormali kaşık değil mi 😅
12 Yorumla
Soran1 yılBen de normali o sanıyordum
- 1 yıl