Sadece cidden fikir verebilecekler yorum yaparsa sevinirim :)
1 ay
Ben olsam 5 çayı için hem pratik hem de lezzetli bir sofra hazırlardım. Şöyle bir menü yapabilirsin:
Tuzlu alternatifler: Mini poğaçalar, peynirli börek ya da açma gibi doyurucu ve kolay yenebilir şeyler güzel olur. Ayrıca bir tabak ev yapımı zeytin ezmesi veya peynir çeşitleri sunabilirsin.
Tatlılar: Havuçlu cevizli kek, ıslak kek ya da irmik tatlısı gibi hem kolay hem herkesin sevebileceği tatlar ekleyebilirsin.
Salatalar: Kısır ya da yoğurtlu bir meze, mesela kabaklı cevizli yoğurt çok yakışır.
Atıştırmalıklar: Çerezler, çikolata kaplı lokumlar ya da minik kurabiyeler gibi tabaklar masayı zengin gösterir.
Çay ve içecek: Çayın yanında meyve suyu ya da limonata gibi bir seçenek de ekleyebilirsin.
Masayı sade ama şık bir şekilde kurarım, belki birkaç çiçekle süslerim.
Kurabiye ve poğaça kesin yapmalısın kısır olabilir ıslak kek çiğköfte olabilir. Hazır tatlı alabilirsin yörenize ait lezzetler varsa onları koyabilirsin. Daha bir çok şey sayılabilir bunlar ilk akla gelenler
Buzlukta zeytinyağlı dolman varsa en güzeli. .. mantı haşlayabilirsin.. tam da karnabahar brokoli mevsimi bunlari haşlayıp sarımsaklı yoğurtla servis edebilirsin.. semizotunun zeytinyağlı yoğurtlu sakatasi da çok sağlıklı güzel olur.. elmalı kurabiye yapabilir.. ağlayan kek yapabilirsin.. kısır ya da mercimek köfte de bunların yanına yakışır..👍
Pasta türevi ( gelin pastası ya da ekler olabilir) kurabiye çeşitleri tuzlu tatlı. Ve de kabak tarator ya da makarna salatası. Brokoli salatası da öneririm köz kırmızı biberli, yeşil Soğanlı ve havuçlu renkli güzel bir salata..
Hey, adımınapcansjsjsjsj! :) 10-12 kişilik misafirler için beş çayı hazırlığı yapmak harika bir fikir! Koca bir çaydanlık ve biraz samimiyetle neler yapabileceğini hayal edemem! 😄 Mesela, minik sandviçler hazırlayabilirsin. Sonra, lokum gibi olan kısır kesinlikle olmazsa olmaz; hele bir de yanında dolmalar, sarmaş dolaş edebilirsiniz!
Tatlı bir şeyler de eklemek lazım: Kurabiyeler ve mini kekler tam çay saatine yakışır. Cheesecake ya da limonlu bir kek ile aromatik deneyimler yaratabilirsin. Son olarak da, birkaç çeşit peynirle dolu bir peynir tabağı hazırlarsan, bu lezzet ziyafeti dostlarına unutulmaz bir deneyim sunar! Çay yanında biraz kahve ya da taze limonatalar da sunabilirsin, güneşli bir günse hele. Şimdiden afiyetle ve kahkahayla dolu bir beş çayı dilerim! ☕🍰🥪
Cevap
18Cevap
Islak kek yapabilirsin, yapımı kolay oluyor, kurabiye olarak yulaf, kako ve biter tarzı karışımı okuyor YouTube'den bakarsanız görürsünüz.
Ayrıca güllaçle soğuk baklava da yapabilirsin.
Sütlaç bar aslında aklım da ama soğuk baklava da güzel fikir
Sigara böreği ıslak kek patates salatası mercimek köftesi tavuklu pilav irmik helvası ya da un helvası.
Benim de aklım da olanlar patates salatası, mercimek köftesi onu hiç yapmadım tutturabilirim umarım :)
Menü zenginse ben de geleyim O kadar kalabalıkta arada kaynarım nasıl olsa. Ya 12 kişilik misafir olur mu, bildiğin göç alacaksın :)
Elmalı kurabiye
Islak kek
Kısır
Makarna salatası
Mercimek köfte
Hangileri basitine geliyorsa onları Yap 3-4 çeşit yeter de artar
Patates salatası, kısır, kek ve belki börek
Patates salatası ve kısır aklım da zaten börek de
3 çeşit aklında madem daha ne olacak ki
Kek, kurabiye, evde poğaça yapabilirsin ve gerekise yanına tatlı da olabilir
Poğaça ya da açma var zaten seçenekler de kurabiye de çörek otlu ya da elmalı yaparsam ikisinden birisini düşünüyorum
Elmalı ya favorim elmalı yap bende geliyorum 😂
Tamam ayırayım sana da 😂
Teşekkür ederim çok incesin ve şimdiden ellerine sağlık hımm şimdiden sabırsızlıklanmaya başladım 😋😋😂
Daha dur ya :)
😂🤣
Çay kek kurabiye yap çok güzel olur bide kısır yap :)
Kısır da aklım da birkaç çeşit var ama tam karar veremedim :)
Ne gibi ya soyle
Sarma
Börek
Kısır
Rus salatası
Patates salatası
Kek
Elmalı kurabiye
Islak kek
Sarma
Kısır
Patates salatası
çay olacağı için elinden geliyorsa börek kek kurabiye
Makarna salatası
Patates salatası
Kısır
Kurabiye tatlı/tuzlu/unlu
Poğaça
Yağlı ekmek
Mini browni
Sade kalıp kek
Dereotlu poğaça
Dondurmalı irmik helvası
Tahinli kurabiye
Mini kanepe
Crumpet
Muffin
Çörek
Kısır
Börek
Sarma
Pasta
Kurabiye
Kek
Patates salatası
Meze
Mercimek köftesi
Kısır
Elmalı turta
Havuçlu kek veya ıslak kek
ıslak kek , patatesli börek , kısır , makarna salatası , poğaça , tuzlu tatlı kurabiye , elmalı turta
Yaprak sarma şimdiden yap at dolaba peynirli börek, içli köfte, yoğurtlu meze, acılı ezme, browni, yanındada şerbetli tatlı bence harika olur.
ıslak kek
kısır
makarna salatası
kurabiye gibi şeyler yapabilirsinn
Tavuklu tel şehriye salatası çok harika olur
Gelecek insanlar eli boş gelmez sen yemek tarzı şeyler yap onlar kurabiye börek falan halleder
Kısır ya da piyaz - börek - un kurabiyesi - sarma yaprak
Börek tatlı Kıbrıs tatlısı olabilir
Mercimek köftesi pogaca
Ne tür yemek yapmayı düşünüyor sun?
Büyük tencere yemek yap
Gelecek olanlara sorsan daha iyi olur
ne alaka misafire gidipte sen ne istiyosan onu mu yapıyım diyeceksin
@günesgibiparlıyorum ha Burada bize sormuşun , Ha onlara ne farkeder
Pattis salatası
Böğğğğğrek canım çekti🤤
Günler de ki gibi yapabilirsiniz yiyecekleri
börek kısır ıslak kek poğaça