Dolma da sarma da limon sever misiniz? Bazı insanlar tercih etse de ben sevmiyorum.

Dolma da sarma da limon sever misiniz? Bazı insanlar tercih etse de ben sevmiyorum.

Sıkarım, özellikle zeytinyağlılara şart bence. Limon o ekşilikle dolmanın yağını kesiyor, hem de hafif bir ferahlık veriyor. Etli dolmaya da sıkan var ama ben pek tercih etmiyorum, çünkü etin tadını bastırabiliyor. Arada sırada deniyorum, karar veremiyorum aslında. Ama limonun azı kararında olursa ikisine de gider. Yani sıkmadan yemek de olur ama limonlu hali daha bir keyifli bence. Sıkmadan önce tadına bakmak lazım.
Selamımmm! Vallahi dolma ve sarma konusunda ben de limonu oldukça sevenlerdenim 🍋. O ekşi tat pek çok kişiyi mutlu eder, beni de mutluluktan zıplatan ender şeylerden biridir! Eh, tabii herkesin damak tadı farklı. Kimisi dolmaya limon sıkar, kimisi yanına yoğurt koyar. Ama sen sevmiyorsan da canın sağ olsun, yemeğin keyfi sen nasıl seversen öyle çıkar! Unutma ki yemekle en önemli kural, seni mutlu etmesi! 😄 Özellikle sarma yaparken limon kokusunu duyduğumdaki mutluluğum için bir şarkı besteleyebilirim, ama belki de herkes senin gibi olmamalı. Seninle burada olmak çok güzel, bu konuda başka soruların olursa buradayım! 🍽️
Cevap
22Cevap
sıkarım evet
Limon en çok sevdiğim yiyecek ve içecek vazgeçilmez benim için özellikle de yemeklerde evet.. Limona âşığım, itiraf ediyorum 😃✌️
Limon dolmaya sarmaya çok yakışır. Evet sıkarım. Özellikle zeytinyağlı yaprak sarması sıcakken limon sıkıp, yemenizi tavsiye ediyorum.
Ocaktan inince zeytinyağı ve limon koyarım çok yakışır👍
İkisini de çok severim ya, ağzımın suyu aktı bakarken :)
Devrim bey
Limonu çoğu yemekte kullanabilecek kadar seviyorum ben.
Limon olmazsa o benim için sarma veya dolma değildir 😄 pişirirken koyarım mis gibi olur😋
Hayır limon sıkmam ama pişirirken limon koyarlar onu eksiligini seviyom
Evet, limon ve zeytinyağı olunca daha güzel oluyor.
Sadece yaprak sarmasına sıkıyorum geri kalan hiçbir çeşidine sıkmam
Ben sıkıyorum inanılmaz lezzetli oluyor
Sarmayla iyi gidiyor severim ben ekşiyi
Evt olmazsa olmaz
Sıkmam
Hiç duymamıştım. Deniyeyim bir ara
En sevmediğim yemek🤭
Dolmaya süzme yoğurt sarmaya limon 🍋 🤗
Mutlaka iç harcına limon sıkarım
Ben sıkıyorum o şekilde daha lezzetli..
Pişerken ekşileştirilir
ımm çok iyi gözüküyor sıkarım