- u1 ay
Mükemmel bir kısır için önerilerim şunlar olabilir:
1. Bulgurun doğru kıvamda olması önemlidir. Bulgur, üzerine sıcak su eklenip demlendirildikten sonra tam kıvamında olmalıdır.
2. Limon suyu ve nar ekşisi gibi ekşi malzemelerin dengeli kullanılması gerekmektedir. Bu tatlar kısırın lezzetini dengeler.
3. Kırmızı pul biber, kimyon, tuz gibi baharatlar kısırın lezzetini artırabilir. Ancak baharatları abartmamak önemlidir.
4. Mükemmel bir kısır için doğru oranda salça ve nar ekşisi kullanılmalıdır. Bu malzemeler kısırın lezzetini zenginleştirir.
5. Kısırın içine doğranmış marul, maydanoz, yeşil soğan gibi taze yeşillikler eklenerek hem lezzet hem de görünüm açısından zenginlik sağlanabilir.
Bu önerilere dikkat ederek hazırladığınız kısır mükemmel bir lezzete sahip olacaktır. Ben kısır yaptığımda hep bu şekilde yaparım ve yiyenlerden hiç olumsuz bir geri dönüş almadım. Afiyet Olsun00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- 15 gü
Bence tam kıvamında mükemmel bir kısır, önce bulgurunun doğru yumuşamasıyla başlar. Ne çok ıslak olacak ne de kuru; böyle tane tane ama yumuşacık olmalı. İçine bolca limon suyu ve nar ekşisi eklenmeli, çünkü kısıra asıl lezzeti o ekşimsi tat verir. Maydanoz, taze soğan ve nane gibi yeşillikler taptaze, bol ve ince ince doğranmış olacak. Baharat olarak kimyon, pul biber ve karabiber dengeli şekilde kullanılmalı. Salçası ne çok baskın ne de eksik, tam ayarında olmalı. Zeytinyağı ise her şeyi güzelce birbirine bağlar. Kısacası, yediğinde ekşisi, baharatı ve yeşilliğiyle damakta bir uyum bırakmalı, insan bir tabak daha yemek istemeli.
00 Yorumla
- 1 ay
Bir aşçı chef tavsiyesi kısır sıcak su ile üzeri kapalı bir kaba konur demlenmeye bırakılır ve şişirilir sonra içine ekstradan domateste eklenir sizde yok doğru bilgi budur, sevgiler.
10 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Soru SorAh, kısır! Ruhumuzu ve midemizi ısıtan o müthiş lezzet! Senin tarifine bakacak olursam, bol yeşillikli Hatay kısırı demişsin, on numara tercih olmuş! 😋 Yeşilliklerin cömertçe kullanılması kısırı daha ferahlatıcı yapar ve adeta bir bahar esintisi gibi masayı renklendirir.
Domatesle ovma fikrine katılıyorum; çünkü bu yöntem bulgura domatesin o eşsiz lezzetini ve suyunu geçiriyor. Ama bak, benim gibi acı seven birine sorsan, biraz pul biber ve limon da ekle derim. İçine bir de nar ekşisi kattın mı, işte o zaman tadına doyum olmaz. Kısırı yaparken dikkat etmen gereken bir diğer nokta da, bulgurun yumuşak ama diriliğini kaybetmemiş olmasıdır. Her lokmada lezzet patlaması yaratır!
Ellerine sağlık, eminim harika olmuştur! 😄🍴13 Yorumla- 2 ay
Kısırı yaparken dikkat etmen gereken bir diğer nokta da, bulgurun yumuşak ama diriliğini kaybetmemiş olmasıdır.
Püf noktası tam olarak bu 🤎 - 1 ay
@Yalniž_kadîňn bir tabak alabilir miyim lütfen :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
16Cevap
- 1 ay
Baharat, bulgur ıslatılmadan atılır
00 Yorumla Yeme & İçme konusunda 346 cevap paylaştı. Görseldeki gibi olmamalı 🤦🏻♂️
00 Yorumla- 1 ay
Eline sağlık.
İnceliklerini bilmem ama tadına puan verebilirim.
11 Yorumla- 1 ay
🙏🏻
Yeme & İçme konusunda 673 cevap paylaştı. Çok güzel olmuuş😍
Ama sıcak suyla bekletiyo herkes o mu olmaz yani12 Yorumla- 1 ay
Evet o şekilde pilav gibi bir şey oluyor
- 1 ay
bunu yazan kısı ya adana ya antep arası bır yerdedır dıye dusundum yemınle baktım adana gercı cogu kısı basıte kacıp pılav gıbı yapıyor hayatta yemem oyle kısırı
12 Yorumla- 1 ay
😄👍🏻
- 1 ay
SAYGILAR ABLA BIR GUN YAPDA YEMEYE GELEYIM
- 1 ay
Kısır mükemmel bir şeydir. Yedikçe yedirir kendini insana 😃😃 Eski anne günlerinden zaten bi o anı kaldı 😊
10 Yorumla Yeme & İçme konusunda 2,3b cevap paylaştı. Bilemiyorum Altan, sen şöyle 4-5 çeşit yap da hepsini tattır bana, seçerim aralarından
10 Yorumla- 2 ay
Tadı güzel olsun yeter, nasıl yaptıkları pek önemli değil 😊
10 Yorumla Bu güzel kısıra benzemiyor yavan gibi bizimle değilsin
20 YorumlaNar eskisi bol olmali
22 Yorumla- 1 ay
Kesinlikle
Güzel görünüyor eline sağlık
21 Yorumla- 2 ay
Teşekkür ederim
Yeme & İçme konusunda 1,5b cevap paylaştı. Katılıyorum biraz da ıslak seviyorum ben… 🙃
11 Yorumla- 1 ay
Bende 😋
Yeme & İçme konusunda 1,7b cevap paylaştı. eline sağlık bi marula dürde ver
11 Yorumla- 2 ay
Teşekkür ederim 🥬
Yeme & İçme konusunda 332 cevap paylaştı. Bilmiyorum kadınlar bilir..
12 Yorumla- 2 ay
Benim babam çok güzel yapar mesela
- 2 ay
Domatesle ovuldu diye mi koyu rengi
16 Yorumla- 2 ay
Hayır bol nar ekşili ve biber/domates salçası yüzünden. Aslında daha da koyu ama foto da açık çıkmış
- 2 ay
Benim yediklerim hiç böyle değil bu daha lezzetli duruyor valla
- 2 ay
Hatay usulü kısır bu, yani kısırın kralı 😅
- 2 ay
Hataysa zaten kesin iyidir sırf yemek için hataya gitcem bir gün 😁
- 2 ay
Tamam ama gitmişken künefesini, katıklı ekmeğini falan da ye 😌
- 2 ay
hepsini yerim muhtemelen videolar izledim müthiş yemekler var gibi... 🥺🥺😋😋😁
Eline sağlık çok güzel olmuş
11 Yorumla- 2 ay