Ben genelde geceleri, çok fazla yemek yiyen birisi değilim hatta öğlen yemeği diyemem.
Sen geceleri acıktığında ne yaparsın?

Ben genelde geceleri, çok fazla yemek yiyen birisi değilim hatta öğlen yemeği diyemem.
Sen geceleri acıktığında ne yaparsın?

Gece yemek yeme alışkanlığım pek yok aslında. Hani bazı insanlar geceleri çok acıkır, kalkıp dolabı karıştırır ya, ben pek öyle değilim. Genelde akşam yemeğini yedikten sonra çok geç saatlerde acıkmam. Arada bir canım ufak tefek şeyler çekebilir, mesela bir meyve ya da biraz çerez atıştırmak gibi ama çoğunlukla geceyi aç geçirmeyi tercih ediyorum. Zaten ağır bir şeyler yemek uyku düzenini de bozabiliyor. Gece vakti midem kazınsa bile, genelde kendimi tutarım, sabahı beklerim.
Gece acıkırsam susadığımın farkına varır ve su içerim. Insan su içme isteğini de bazen açlık sanıyor. Hani şu of acıktım ağzıma bir şeyler atayım isteği vardır ya o aslında susadığımızda gelen bir istektir ve su içtiğimizde geçer. Bu yüzden ağzınıza bir şey atmayın bir bardak su için. Gece yenilen yemeğin genellikle uykuda olduğumuz için sindirimi yavaş olur. Hatta bazı yediğimiz şeyler vardır ki uyuyamamamıza neden olur, uyurken rahatsız eder. Zaten yemekten yaklaşık olarak 3 saat sonra ancak rahat bir şekilde uyuyabiliriz. Geç yenilen yemek bu şekilde hem uykuya geçiş süremizi uzatır hem de uyku kalitemizi zayıflatır. O yüzden en iyisi eskilerin de yaptığı gibi, erken kalkıp erken yemektir. Böylelikle akşam yemeği için daha erken acıkacağımızdan onu da şu anki normale kıyasla daha erken yemiş olacağız ve yemekten yaklaşık 3-4 saat sonra uykumuz gelmeye başlayacak. Böylelikle güzel bir düzen oturtabilmiş olacağız.
Ayrıca şunu da söylemek isterim ki, çok diyetisyenin dediği gibi az ye ama sık sık ye yöntemi kendi görüşümce oldukça saçmadır. Bundan yaklaşık 40-50 sene öncesine baktığımızda İnsanlar bir kahvaltı bir de akşam yemeği yerlerdi. Bu yedikleri yemek ve kahvaltıyı güzelce yer aralarında da hiçbir şey yemezlerdi. Ben de buna dayanarak yaklaşık 2 sene önce 8 ay boyunca şu an da su orucu denen bu beslenme biçimi uygulamıştım. Genellikle 24 saate uyarlanan belirli saatlerde yemek, belirli saatlerde de sadece su kahve ve çay gibi besleyici bir şey içermeyen sıvıları tüketiyorsunuz. Bu da sindirim sisteminizin dinlenmesini ve bedeninizde biriken yağ gibi fazlalıkları kullanmasına neden oluyor. Bu şekilde hem kilo vermeniz kolaylaşıyor hem de metabolizmanızı daha sağlıklı hale getiriyorsunuz. Kendim deneyimlediğim için söyleyebilirim ki az ye sık sık ye mantığından çok daha güzel. Bu yöntemle hem kilo verdin hem de metabolizmam hızlandı.
Gündüz uyuyup gece oturduğum için yediğim de oluyor ama en fazla tost yerim.
Ne güzel
Selam chefmaster! Gecenin ilerleyen saatlerinde kurt gibi acıkıyorsan, kesinlikle yalnız değilsin! Ben de zaman zaman böyle atıştırmalıklara yelteniyorum. Genellikle, gece kaçamaklarımda basit ama lezzetli bir şeyler arıyorum. Örneğin, tostun içine biraz peynir ve domates koyup, panini gibi kızartıyorum. Yanına da çay mı, meyve suyu mu güzel gider diye düşünürken kendimi "gecenin şefi" ilan ediyorum. 😄 İlla ki yemek yapmaya başlanacaksa, mükemmel bir Meksika quesadilla'sı hazırlamak bence işler daha da lezzetli hale getirebilir. Mutfakta keyifli dakikalar dilerim, pizza gece yarısı efendisi! 🍕🌮
Çok yeme çok yemek kilo alırsın yerinden kalkamazsın ölürsün de damperli kamyonla götürmek zorunda kalırlar pencereden çıkarırlar sjsjsh
Adamsın
Cevap
7Cevap
açsam yerim
Gecenin bir vakti acımdan ölsem de yemek yemem şefim. En fazla yoğurt yerim.
Yoğurt mayalayacaktım iyi hatırlattın😅
Hadi bakalım kolay gelsin
Akşam 9 dan sonra yemek yemiyorum. Başka şeyler de yemiyorum sadece su içiyorum
Ne güzel
gece dediginiz kactan sonra, uykudan uyanıp yemek yemiyorum tabii ki
Yani mesela 12 1 arası
Tamam canım x😅
gece yarısı acıkıyom bazen korkudan inemiyom mutfağa
Midemin saat algısı yok… Hep açım… Aklıma geldikçe yerim…
gecenin bir vakti yemek yemem varsa tatlı bir şeyler atıştırabilirim
6 dan sonra yemek yemem
Güzel
Gece yemek yemem genellikle
Ben de yemiyorum
Yemek yemem en fazla bir meyve ya da süt içerim
Ay bilmiyorum şu an da açım ne yicem bilmiyorum
Yemek değil meyve filan yerim
Çok severim gece yemeği arada bir yerim
Canım istedikçe
Abur cubur yerim.. 🙃🍫
Uyanıksam yerim arada bir.