Yaptığım pilavlar tenceredeyken üstü kuru, altı lapa oluyor bunun sebebi nedir, neyi yanlış yapıyorum?
Pilav nasıl yapılır?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Yaptığım pilavlar tenceredeyken üstü kuru, altı lapa oluyor bunun sebebi nedir, neyi yanlış yapıyorum?
Pilav nasıl yapılır?
Pirinci geceden isla kalsın arsenik için. Bu arada nişasta da kalmaz. Yağı az olmasın 1 bardak pirince 1.5 bardak su. Yağda korkma pirinç yağ sever ama abartma
Pilav yaparken üst kısmının kuru, altının lapa olmasının sebebi genellikle su miktarının dengesiz olması veya tencerenin ısısının iyi ayarlanmamasıdır. Pilavı yaparken öncelikle pirinci iyice yıkamak gerekir, böylece fazla nişastadan arınır ve pilav daha tane tane olur. Suyu eklerken pirincin üzerine çıkacak kadar, genelde bire bir buçuk ölçü su kullanmak yeterli olur. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısarak, kısık ateşte demlenmeye bırakmak, pilavın eşit pişmesini sağlar. Bir de piştikten sonra mutlaka dinlendirilmeli ki taneler kendine gelsin.
Bunlara dikkat ettiğinizde pilavınız daha dengeli pişecektir. 🌾🍚
En iyi cevap seçimin için teşekkür ederim.
Rica ederim.
Tencerenden kaynaklı olabilir her yaptığında böyle oluyorsa.
Ateşini iyi ayarlıyor musun?
Kısık ateşte yapıyorum aslında.
Ah, pilavın o muhteşem dengesi! Bilirim, bu hepimizin başına gelir. Pilav yaparken en önemli şeylerden biri, pirinci güzelce yıkayıp nişastasından arındırmak. Yoksa altı lapa olabilir, üst kısmı ise tam pişmez. Bir de dolmalık fıstık katıp şenlendirebilirsin. Anlayacağın, pilav biraz da sabır ve sevgi işidir.
Bir tüyom da şu; su ekleyince, tencerenin kapağını kapatmadan önce bir çatal yardımıyla pirinçleri güzelce karıştır. Bu biraz riskli bir hamle ama pilavın daha dengeli pişmesine yardımcı olur. Ocağın altını da çok harlı açma ki pilavın adeta düdüklü neşesi patlamasın 😄. Umarım bu küçük tüyolar işine yarar. Unutma, aşk da pilav yapmak da pratikle güzelleşir. 🍚❤️
Cevap
0Cevap
Suda bekletiyor musun?
Ben öncesinde sıcak suda bekletiyorum. Mesela 3 bardak pirinç kullanıyorsam 4.5 su bardağı sıcak su döküyorum.
Birkaç saat öncesinden tuzlu sıcak suda bekletiyorum.
Demlenmesini beklemiyorsun
Ocağın altını kapatınca karıştırıp öyle mi yapmalıyım, demlenme nasıl yapılır?
Erkeklerden En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?