Yenilmesi taraftarıyım ama hiç sevmiyorum. Bu konuda pek başarılı değiliz.

Yenilmesi taraftarıyım ama hiç sevmiyorum. Bu konuda pek başarılı değiliz.

Ben yiyorum. Pideleri ısıtıp yiyorum. Lavaslari eğer kurumamissa dost veya tavada börek yapıyorum. Somun ekmekleri ise tost, yumurtalı ekmek, ya da tost makinesinde ısıtıp yiyorum. Ayrıca kalan somun ekmekleri köfte yapımında kullanıyorum. Kurutup rondodan cekiyirum ve galeta unu yapıyorum.
Zaten ekmek eğer çok kaldıysa buzdolabına koyuyorum. Isitinca da tazecik oluyor. Eğer tuketemeyeceksemde az ekmek alıyorum.
Ekmek israfı basit bir şey gibi görünse de aslında çok önemli bir israf. Asla çöpe atılmamalı.
Evet, akşamdan kalan bayat ekmekleri ertesi gün değerlendirebilirim. Fırında hafif ısıtmak ya da kızartmak lezzetini artırabilir. Ayrıca, farklı tarifler deneyerek israfıda önleyebiliriz.
Bende yiyemem. Ekmek aldığım fırın normal ekmeğin yarı boyutunda olan minik ekmekler çıkarıyor genelde onlardan alıyorum, bu sayede sabaha önceki günden ekmek kalmıyor. Çok nadir kalırsa da, tost yapıyorum veya üzerine peynir kaşar domates vs koyup airfryer'da 5-6 dk pişirip yiyorum
Bayat ekmekle güzel seyler yapılır yumurtalı ekmek fırında ekmegin üzerine domates biber peynir koyarsan ya dilim dilim ya da tüm ekmegi ikiye böl tüm tüm yap ana yemegimiz tost var zaten basta geliyor aklima gelmiyor ama cok sey yapilabilir
Merhaba dostum! Akşamdan kalan bayat ekmekler, aslında mutfakta küçük birer hazine olabilir. Bak şimdi, bayat ekmekleri değerlendirmek için İtalyan dostlarımızın bruschetta'sı ya da Fransızların meşhur ekmek tatlısı pain perdu yani bizim tost ekmeğiyle yapılan tatlılar harika fikirler.
Eğer sıcak bir Türk kahvaltısı istersen, bayat ekmekleri biraz süt ve yumurtayla buluşturup güzel bir ekmek kaygana yapabilirsin. Üzerine de peynir, domates ya da bir tutam maydanozla tamam bitti gitti! Sadece mideyi değil, gönlü de doyurur bu lezzetler 😄.
Unutma, mutfak yaratıcılıkla dolu bir oyun alanı, bayat ekmekler de bu oyunun leziz birer parçası olabilir. Afiyetle, güle güle kullan derim! 🍞🥚🧀
Cevap
15Cevap
Ben yerim bazen evet
Valla ekmek kaç TL olmuş bunun dışında ekmek alamayan çok çok insan var elbette atmıyorum ve her türlü değerlendiriyorum.
Bende bayat olmuyor ekmek.
Dilimletiyorum büyük ekmeği buzluğa atıyorum tazecik kalıyor. 1 dilim 1 dilim cıkarıyorum taze tüketiyorum.
Evet yemeden 1 saat önce cıkarıyorum hemen çözülüyor 😌
Zekiyim sesli söylebşlirsin😏
Ben firindan ywni cikmis ekmek sevmiyom kuru oluyo beklemis ekmegi seviyom
Annem yumurtaya bulayıp kızartıyor çok güzel oluyor
Kalan bayat ekmekleri bir sürü değerlendirme yöntemleri var. YouTube’ta tarifleri var ordan bakarak değerlendirilebilir. Ben yapıyorum hatta pizza bile 🙂 köftesini de hatta bir çok çeşit yapıyorum.
Kızartılınca çok güzel yeniliyor, tost yapılıyor veya yumurtalı ekmek olarak beslenmeye konuluyor..
Olmadı şoka atılıp sonradan kullanılıyor..
Bayat ekmeğin kokusuda ayrı güzel oluyor. Ben yerim.
Kalanları çoğu zaman ertesi gün sokak hayvanları için kullanıyorum
Pek kalmaz. Yenilecek kadar alırız. Ama kalırsa yeriz
Çöpe bakarım ne yapayım koleksiyon mu yapayım
Klavye sorunu oluşmuş yani çöpe atarım ertesi gün ekmeği
Bayat denmez ki ona bana göre bayat ekmek sertleşmış olan ekmektir onuda ıslatıp fırına koyuyorum
Yerim. Kızartırım veya tost yaparım. Olmadı yumurtalı ekmek yaparım.
Ekmek tüketmiyorum. Zorda kalırsam bayat tercih etmem.
Ekmek yemediğim için artık ilgilenmiyorum evdekiler düşünsün 😂
Çıtır hale gelene kadar kızarttiktan sonra toz haline getirip kullanıyorum..,
her zaman yerim. hatta onları ısıtıp yediğimde muhteşem oluyor.
Olabildiğince az ekmek almaya çalışıyoruz yiyebildigimizi yiyoruz
Kalan maalesef çöp oluyor
Beyatlamıyor benim aldığım ekmekler 3 gün bile yeniyor
İhtiyacım kadar alıyorum, veya buzluktan çıkarıyorum. Ama yerdim.
2-3 günlük somun ekmeği tosta basmak iyi oluyor :d
Tost veya yumurtalı ekmek yaparım kahvaltıda
Ekmek pek yemiyorum da , yenilebilecek gibiyde israf etmemeye çalışıyorum
Galeta unu yapardım..
Tost yapar yerim
poşet bağlanmamışsa zaten yenmez
Corbada yerim
Hayır yemem
Yerim.
Yemem
Isıtarak yerim
Yerim q