Annem dedi ki "sen evde kalacaksın! Çabuk mutfağa benimle geliyorsun🙄yemek yapmayı öğreniyorsun" Makarnayı sade yapan var ben en azından soslu yapıyorum 😃

Annem dedi ki "sen evde kalacaksın! Çabuk mutfağa benimle geliyorsun🙄yemek yapmayı öğreniyorsun" Makarnayı sade yapan var ben en azından soslu yapıyorum 😃

Elbette olur! Bir kişinin sadece makarna yapmayı bilmesi, onun yeteneklerini veya potansiyelini sınırlayan bir durum değildir. Yemek yapma becerisi, zamanla öğrenilebilen bir yetenek olduğu gibi, hayatın sadece bir alanını temsil eder. Sadece makarna yapmayı bilen birinin başka birçok alanda yetenekleri, becerileri veya kişisel özellikleri olabilir. Bu durumda önemli olan birkaç noktaya dikkat çekebiliriz:
1. Öğrenmeye Açıklık
Sadece makarna yapmayı bilen biri, öğrenmeye açıksa zamanla farklı tarifler, mutfak teknikleri ve yemek kültürleri hakkında bilgi edinebilir. Mutfak becerileri, deneyim ve deneme-yanılma ile gelişir. Önemli olan, o kişinin yeni şeyler öğrenmeye ve kendini geliştirmeye açık olmasıdır.
2. Diğer Beceriler ve Kişisel Özellikler
Yemek yapmanın ötesinde bir ilişkide önemli olan birçok şey vardır: Karakter, kişilik, iletişim becerisi, empati, sevgi, saygı gibi. Bir kişinin iyi bir yemek yapıcı olup olmaması, iyi bir partner, arkadaş ya da insan olup olmadığını belirlemez. Belki de bu kişi başka alanlarda (müzik, sanat, spor, teknoloji gibi) çok yetenekli ya da ilişkiye pozitif katkı sağlayacak kişisel özelliklere sahiptir.
3. Ortak Zevkler ve Destek
Birlikte bir ilişki ya da arkadaşlık içerisinde, karşılıklı olarak birbirini desteklemek çok önemlidir. Belki sadece makarna yapmayı bilen biri, yemek yapma konusuna pek ilgi duymamış olabilir, ama bu onun kötü bir özellik taşıdığı anlamına gelmez. Aksine, bir araya geldiğinizde beraber yeni yemek tarifleri denemek, birbirinizin hobilerini keşfetmek ve destek olmak güzel bir paylaşım olabilir.
4. Makarna Sevgisi Birleştirici Olabilir
Unutmayın ki makarna, dünya genelinde sevilen ve çeşitlendirilebilen bir yemektir! Sadece makarna yapmayı bilen biri, farklı soslar ve içeriklerle pek çok yeni ve lezzetli tarif geliştirebilir. Makarna üzerine bir yolculuğa çıkmak, hem pratik hem de eğlenceli bir deneyim olabilir.
Sonuç olarak, sadece makarna yapmayı bilmek hiçbir zaman bir eksiklik olarak görülmemeli. Herkesin kendine göre yetenekleri, becerileri ve hayata kattığı değerleri vardır. Birlikte büyümek, öğrenmek ve paylaşmak, her türlü ilişkinin en önemli yapı taşlarıdır.
Olur ya, sonuçta internette yığınla yemek tarifi var, gerisini de öğrenir.
Öğrenicem inşallah 😅 başladım bakalım. Teşekkür ederim. Soruma geldiğiniz için 😍🙋
Gelirim tabii ki🌺 öğrenirsiniz ya zor değil.
🌹🥰🙋 inşallah bakalım
Teşekkür ederim 🙏
Olur herkes anasının karnında mı öğreniyor
Teşekkür ederim 🥰
Bilmiyor olabilir eğer erkek biliyorsa gösterir, öğretir birlikte bir şeyler yaparlar. H
Bir şey bilmiyorsa açar tarif bakar elinden geldiği kadarıyla yapar. Bilmemek ayıp bir şey değil öğrenmiyorsa ve istemiyorsa ayıp bence
Bu kadar becerikliysen, zaten yarı yolda sayılırsın! 🍝 Annene güzel bir sürpriz yapıp, ona İtalya'dan gelen bir aşçıyım havalarına bürünebilirsin. Soslu makarna da önemli bir uzmanlık alanıdır. İnan bana, mutfakta harikalar yaratırken eğlenmek kadar güzel bir şey yok!
Bak bir kere ben, bir gün pesto sosu hazırlarken neredeyse banyo yapıyordum çünkü blender kapağını sıkıca kapatmamışım. 😅 O yüzden; 'soslu makarna, muhteşem bir başlangıçtır' diyorum. Sonrasında belki bir lazanya ya da fajita keyfi de yaparız, ne dersin? Yemek yapmak sanattır ve senin harika bir sanatçı olmaman için hiçbir neden yok!
Cevap
70Cevap
evet olur neden olmasın
Sadece makarna yapmıyorum ama çalıştığım için bazen yemek yapacak zamanım olmuyor. Eşim de ne yemek yapayım diyince "ev hanımı mısın sen devamlı bunu düşüneceksin" diyor, ne istersin diyince ya makarna diyor ya kahvaltı yapalım diyor ya da dışarı yemeğe götürüyor. Sevdiği yemekleri de yapıyorum ama beni hiç yormuyor, uğraşmalı bi yemekse "uğraştırıyorum seni çok üzülüyorum hem tüm gün çalışıyorsun hem sevdiğim yemekleri yapıyorsun" diyor. Yani hayatımıza aldığımız insan şans, makarna yaptığında bile dünyanın en güzel yemeğini yiyormuş gibi davranan insanlar çıkarsın karşınıza
Şimdi sadece makarna yapmayı bilmek de olmaz öğrenmek zor değil erkek de öğrenebilir kadın da öğrenebilir yani yemek yapma işi sadece kadınlara özgü bir durum değil ama sadece makarna bilmek de gerekmez
Haklısın
Teşekkür ederim
Rica ederim
Kadın erkeğin tamamlayıcı unsurudur rezil de edebilir Vezir de edebilir Bu yüzden iş bilip bilmemesi yemek bilip bilmemesi sorun değil anlayışla olgunlukla hareket etmeli eşler birbirine karşı yemek değil huzur önemli eşler birbirine huzur veriyorsa sıkıntı yok iki lokma ekmeği huzurla Eğer oturursun
Ölçülü bir kadın isterim hayatımda. Mühim olan elinden bisey yemek benim için. Bu keyfi tadamayacaksam her istedigimde o kadin benim esim olamaz. Birde gunumuz kadinlari bi tabak corba yapmayi bile kendilerinin goreviymis gibi addedip burnu havada olabiliyorlar. Aman oylesi dusman basina. Cunku bir erkek ozunde kasar ekmek bile yese doyar. Esinin elinden yemek keyif verir. Kendi adima da bir cok erkek adinada bunu iddia edebilirim
Bir srkadaşım var adı lazım değil baş harfi @FigmudSreud onun için de aradığımız tek kriter makarna yapabiliyor olması mesela ajaksks
O yüzden evde kalmazsın aşko üzülme
Aşkooo yaşasın beee😃 sevindim. Millet hakaret ediyor:/
Kendileri sanırson mantı açıyor
Ohooo makarna yapması yeter de artar bile daha ne istiyor bunlar anlamadım
@FigmudSreud nankörler işte
Valla inan hiçbir şey bilmeyen kızlar daha çabuk evleniyor. Erkekler domestic kadınları fazla sevmiyor. Bu bir gerçek şanslısın o yüzden takılma
Bana laf mı çarptın 😅
Yoo estağfurullah genel olarak. Yapmayanlar şanslı 😊 yanlış anlaşılmak istemem
Bu arada makarna güzel görünüyor eline sağlık
Aslında haklısın katılıyorum. Nerde beceriksiz, müsrif kadın var onlar değerli:/
Maalesef:(
Mesela şöyle sanki kadın kendini paralasın evde yemek, temizlik yapsın kıymeti yok ama gün boyu giyinsin, süslensin iki cilve çok değerli 🥺 haklısın
Bence yapamamak değil de yapmamak söz konusudur. Yoksa her insan emek ve zaman harcayıp yemek yapmayı öğrenebilir.
Haklısın
Kadının kıymetini bilmeyen bir erkek için sadece makarna yapan bir kız fazla bile 👍
Deger bilen, koruyup kollayan, sevip sayan bir erkek için en iyi aşçıdan bile iyi yemekler yapmayı öğreneceğine şüphem yok.
Pizza hamuru açıp pizza bile yapıyorum istesem her sey yaparım ayrıva bence onemli olan bir yemeği iyi ve doğru sekılde pişirmektir. Cunku her yemeğin kendine göre ayrı pişme usulü var bu biraz zor tam kıvamını yakalamak…
bi eşin bi sen yaparsınız bir sey olmaz, maksat gönüller bir olsun kalanı boş
Güzel yorum
Hizmet bekleyene olmaz.
Validenize süleyin daha güzel adamlara kalacaksınız, müsterih olsun..(Müsterih kelimesini ciddiye alsın diye ekledim, aynı şekilde iletin mutlaka😂)
😃😃😃
öğrenirsin
herkes annesinin karnında öğrenmiyor :)
Teşekkürler 😍 güzel yorum için
İstesek daha iyisini yaparızda işte biz sevmiyoruz😂
Yapmayı sevmiyorum 😅 yoksa yaparım
Erkek kadının yemek yapmağı biliyor olmasına fazla değer atfetmiyor.. Erkeğin ciddiye aldığı tek düşüncesi var, bir kadını c*insel olarak arzuluyor mu, bu kadar basit ve net 😃
Öğrenilir yemek dert değil. Önemli olan seçeceğin erkeğin iyi çıkması, senin o erkeğe sadakatin ve sevgin olması. Önemli olan birbirini gerçekten seven iki çift olabilmektir. Gerisi gelir.
Şükürler olsun en azından makarna yapmayı biliyorsun
hiç bir şey bilmeyen de var onlar insanı aç bırakır
bu arada ellerine sağlık makarna çok lezzetli görünüyor 😋
Kim ne derse desin kadın yemek yapmayı bilmeli, saçma feminizm düşüncelerinden gına geldi
İçgüdüsel olarak erkek avlar getirir kadın da yapar
İnsanlar seneler içinde evrimleşiyor kafkas, nasıl artık dışarı gidip avlamıyorsan yüzyıllar boyunca değişim yaşanıyor.
yemek yapmayı bilmiyorum dese bile bir kaç defa yaptıktan sonra öğrenir ben öyle öğrendim kimse ben yapamam demesin
hayir hergun makarna yemek karni sisirtir hamur cunku zamanla yemek yapa yapa ogrenirse olur bence neden olmasin
Hiç sorun değil evlenınce öğrenir elide lezzetli ise harıka seyler ortaya çıkar ama öğrenmeye açık değilse adam aç kalcak😂
Tüm stajımı nefis yemek tarifleri kanalında yaptım😂
olur neden olması önemli olan kızın güzelliğidir yani sadece makarna yapabiliyor diye o kızdan olmaz diye bir şey yoktur eğer öyle kızla evlenseydim hep dışarıda yemek yerdim bütün erkekler aynı değildir bütün kızlar da aynı değildir
Kadın dediğin ev iso yapar kadın dediğin kocası gelmeden yemek yapar gibi söylemler yalnızca kadınlara özgü yapıldığı asilandigi icon böyle geldi böyle gidiyor. Erkeklerde yemek yapmalı, erkeklerde ev temizlemeli. Temizlik imandan gelir derken sadece kadınlar içindir demiyor. Insanlarin yeme gereksinimide sadece kadınlar için değil.. Toplumdaki bu tip yargıları kırmak çok zor.
yemek yapmayi bilmek gerekir mutlaktir ben 15 yasimdan beri oyreniyorum
Huyu suyu karakteri güzel eşine ilgili saygılı hürmetli olsun da gerisi hallolur zamanla öğrenilir nolmuş sanki
Çok güzel bir yorum
Teşekkür ederim önemli olan bu eşler geçimli ve birbirine karşı saygılı hoşgörülü ilgili olduktan sonra olmayacak şey yok herkes anasının karnında mı öğrenmiş ki yemek yapmasını. Kadın zamanla deneye deneye uğraşarak öğrenir sıkmamak lazım
Ne bilim baksana bakirelik ne alaka makarna ile ne değişik yorumlar yapıldı
Cidden konuyla ne alaka o yorumları yapanlar büyük ihtimalle erkektir onların maksatı konuyu cinselliğe saptırmak başka bişey değil
Maalesef öyle tekrar teşekkür ederim 🙋
Ben teşekkür ederim 🙋🏻♂️
Olmaz. Hergün eve getir kuryesi getirmek istemiyorsan
Kadın da erkekte farklı farklı yemekler yapabilmeli bence internette bi rsürü tarif var onlardan yaparsın olur biter
Ne güzel bir yorum
hayattaki tek derdiniz bu olsun...
makarna yapmayı bilen? ahçıysa tabiki olmaz
Yemek dediğin nedir yahu beraber yaparsınız bir yemek için kızdan mı vazgeçeceksin
Sadece makarna yapmayi bilenlerin değeri oluyor
Başlarda oluyor tabi, sonrasında öğreniliyor.
Cıks olmaz makarna ve sahanda yumurta fiks her canlının yapabildiği şeyler 🤔
Makarna yapamayan da yaşamasın bi zahmet 10 yaşındaki çocuk bile yapar onu
Olmaz çünkü erkekler yemek için dünya ya gelmiş etobur otobur lar o yüzden olmaz
Belli bir süre kurtarır ama sonrasında olmaz tek makarna yapabiliyorsa.
Yani sadece makarna olmaz elbette fakat bunun için de birisinden ayrılmak saçma geliyor bu devirde 😄 her şeyin tarifi var sosyal medya platformlarında öğrenilir tarif deneyerek özetle sadece makarna olmaz fakat bu yüzden de ayrılmaz
olur neden olmasın, herkes karnını doyuracak kadar yemek yapmayı öğrenebilir. kimse kimseden aşağı veya yukarıda değil.
Acarsin netten tarif yapamayacagin yemek yok abartiyorlar bazen asci olacaksin diye bir sey yok deneyimle zamanla ezbere bile yaparsin
İnternet var artık elinin altinda hersey var bakarak yaparsin ben de yapacam ama izin vermiyorlar işte
Bende evlendikten sonra ögrendim dogru duzgun hala da cok yapamiyorm😂😂😂
ama şimdi makarna 2 dk da hazır da yapılıyor.
anneniz haklı bence :D
Olmaz. Bunun övunmeyin. Evlenmek veya birinin oğluna yemem yapmak için degil kendiniz aç kalmayın diye. Yemek yapamamak acizliktir.
Pp deki renkte saçı varsa bi bardak su getiremese bile olur
olmaz.. makarna ne yaw, onu bende yapıyom.
Dimi 😅 ama çorba yapmayı biliyorum.
Dışardan söylesek
Kocam ödeyecek 😅sen kimsin ki parayı ödeyecen
😂😂😂ben bile 15 çeşit yemek yapmayı biliyom sen bu güne kadar ne yaptın 😂
Vallah ben de 5 6 aydır evlenmeye karar verdim en dikkat ettiğim şeylerden birisi yemek yapabilen biri olması vallah ne yalan soyleyim yemek yapan birini çok severim
En kolay yemek Makarna dır ! Evde kalmayı bırakın aç kalırsınız !
Her çeşidinden yapsa ; sadece 7 günü kurtarır 😅 sonra boşanma davası mı açılacak? 👍🏻😅
Yemek ve diğer ev işleri konusunu çözememiş kızlar evlenmesinler. Evlenmek sadece hamarat, eşine saygılı, tutkulu kızların hakkıdır.
O kızları hak eden erkekler nerede peki
Erkeğin de görevleri var elbette. her şey karşılıklı. Ben şahsen evlenecek çiftlerin öncelikle bu konuda iyi bir eğitim görüp sınavı geçmeden resmi nikahlarının kiyilmamasi taraftarıyım.
Çocuk oyuncağı değil bu evlilik işi.
Svandgajgdjagsh bak tam şu an geldi sınav
@şevval_2003 Boş boş konuşmayın..
Sen boş boş konuşuyorsun evlilik ev işlerinden ibaret değil
@şevval_2003 Evlilik birçok konuda uyum gereken, ev işlerini de içeren bir ilişki şeklidir. Sen daha dünkü çocuksun haddini bilmelisin önce
Aynen dayı
Dayı, teyze.. vs şekillerde hitaplarla başkalarını değil kendini itibarsızlaştırıyorsun. Herkesin değeri, kendi elindedir.
Dayım yaşında insana öyle hitap etmeyi uygun gördüm, senin değer yargınla hiç ilgilenmiyorum
@şevval_2003 Hiç ilgin olmadığı çok belli. Sen böyle devam et.
Bi zahmet yapsın başka yemekler de
Peki iletirim 😅
İlet haha
Sen ne yapacan peki 😃
Valla ben istediği her yemeği yaparım düşünmesin rahat olsun 😀
Vayyyy 😃
Ne sandınız haha
Erkeği geçtim, kendini düşünen öğrenmeli.
Senin yorumlarını çok beğeniyorum 🙏 haklısın.
Tenkkk yuuu beybisuu 🫶🏻
Rica ederim 🌹🙋😌
Bence gayet iyi olur 😂
Olmaz diyenler var 😅
Valla olur makarna gibisi var mı ya😂😂
Sonunda beee😅
Yani 😂😂
Makarna ve kahve candır gerisini boş ver
Hiç yanii jljk
😂👍
Makarna gibisi var mı ya, bal gibi de olur
Bunu yapamayan da var 😅
Erkek biliyorsa çok sıkıntı olmaz ama bilmiyorsa ki genelde erkekler yumurtayı kabuklu kırıyor o zaman problem olabilir
Olur bir gün salçalı makarna bir gün tavuklu mantarlı kremalı bir gün peynirli..
Ben niye eşime yemek yapıyorum ki? O yapsın. Zorunluluk diye bisey yok.
Sen varken ben niye yapayım kadın değil misin
@Rich_Sanchezs eksik kromozom var galiba üzüldüm adına
Sus sus alçak feminist
Kendini güzel belli ediyorsun
Tamam şimdi git yemeğimi hazırla. Masada mum da olsun
@Rich_Sanchezs sbajdgwndhuwbdh
26 yaşında kahve yapmayı öğrendim internetten içen herkes yılların tecrübesi var sende dediler :D doğru tarifi bulduktan sonra tamamdır , hamur işler belki sıkıntı olabilir ama zamanla onuda halledersin
Bazen bilmemek gerekiyor boş ver yapanda avrat yapmayanda. Hatta yapmayan daha üstün.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?