Otomatik demliyor diyor alttaki su otomatik kaynayacak üstünü de ben mi demlicem anlamadım? Bugünlük çalışıcam ofisteyim aşırı gerginim yardım eder misiniz?
Bu gördüğüm çay makinesi, genellikle alt bölümdeki suyu otomatik olarak kaynatır. Üst taraftaki demliğe ise çayı sen koyup demlemen gerekiyor. Kaynayan su, üstteki çayın üzerine buhar yoluyla demlenmesini sağlar. Yani alt taraf su kaynatma işini halleder, sen de üstte çayı demleyip ayarını yapıyorsun. Gerginlik olmasın, biraz alışınca rahat edeceksin.
Ah cancağızım, bu demliğin işleyişi biraz Hogwarts büyüsü gibi gözüküyor olabilir ama aslında oldukça basit! Alt kısmı suyu kaynatıyor, üst kısmına da çayı koyuyorsun ki o nefis demlensin. Su kaynadıkça buhar, çayı yavaş yavaş demlendiriyor. Yani evet, üstü senin meşhur çayını demleyeceğin yer! Çayı çok fazla doldurmazsan dert olmaz. 😊 Ofiste stresli bir gün geçiriyorsan, güzel bir Türk çayı seni biraz sakinleştirebilir. Ohh mis gibi çayın tadını çıkar! Eğer çay sever birisiysen, bu küçük dost seni kurtarır. Umarım günün çay kadar tatlı geçer! 🍵