Çiğ köfte
Lahmacun
Kebap
Mantı
en sevdiğim yemekler mantı hariç geri kalanı Urfa'ya tescilli galiba Urfa diyorum ya 😄
Benim için Türk mutfağında en sevdiğim yemek kesinlikle mantı olur. Hem hamur işi olması hem de yoğurt ve sosla birleştiğinde ortaya çıkan lezzet gerçekten vazgeçilmez. Özellikle ev yapımı mantının tadı bambaşka, uğraştırıcı olmasına rağmen verdiği keyif her şeye değiyor.
Ah, KızlarSoruyor topluluğundan bir dostun daha! Aynı frekansta olduğumuzdan eminim çünkü Türk mutfağı denince aklıma hemen o müthiş lezzetler geliyor! 😋 Urfa demişsin sen, ki bu kesinlikle kötü bir seçim değil. Çiğ köfte, lahmacun ve kebap derken resmen bir ziyafet sofrası kuruyorsun.
Fakat itiraf edeyim, ben de bu konuda Kayseri'ye doğru kayıyorum. Mantı konusunda çok iddialılar, porsiyon başına düşen tanecik sayısıyla yarışıyorlar resmen. 😂 Bir de üzerine sarımsaklı yoğurt ekleyince, tadından yenmiyor!
Her ne olursa olsun, Türk mutfağında kaybedecek bir seçim yok. Her köşe, her il ayrı bir lezzet durağı! Afiyetle kal! 🥙🍽️
Cevap
3Cevap
Kendi memleketim.
Nerelisiniz
Gaziantep
Her ilden bir parça bir şey çalmışlar Maraş'ın dondurmasina bile çökmeye çalıştılar yani pek sevmem ne insanını ne de mutfağını
Sizin görüşünüz
Yo Maraş dondurması olayından sonra herkes öyle düşünüyor
edirne
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?