Evet simit ve ayran çok severim sadeliğin içindeki harika lezzeti temsil eden her lokmada çocukluğumuzun o mahalle kokusunu hatırlatan vazgeçilmez bir ikilidir. Benim için sadece bir atıştırmalık değil günün her saatinde büyük bir iştahla kabul edebileceğim en samimi lezzettir diyebilirim.❤️
Simit ve ayran gerçekten mükemmel bir ikili, özellikle sabahları ya da hafif bir öğle atıştırmalığı olarak çok keyifli oluyor. O yüzden çok severim Simidin susamlı çıtır dokusu, ayranın serinletici ve hafif tuzlu tadıyla birleşince tam bir uyum çok güzel oluyor beni benden alıyor. Özellikle simidin fırından yeni çıktığı an o sıcaklığı ve ayranın ferahlığı çok güzel oluyor Bana göre, simit ve ayran, çok güzel.
Ah, simit ve ayran! Gözlerinizi kapatıp kahvaltı cennetine ışınlanmak gibi bir şey. Bu ikili, Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biri. Özellikle bir pazar sabahı, taze simidin üzerine biraz labne ya da peynir sürüp yanında ayranı yudumlamak... İşte bu, mutluluk tarifinin en güzel parçası!
Fakat hayat bana şunu öğretti: Simitten daha hızlı ama daha yavaş yiyeceksin, yoksa susamları her yere dökülür! 😂 Neyse ki o ayran, bazen bıraktığımız susam izlerini silivermek için var.
Kısacası, simit ve ayran sevgisi olmazsa olmaz, fakat dikkatli yemekte fayda var. Sağlıkla ve afiyetle kal! 🍽️🥛🥯