Çok çok canım çekti diye tek patatesli börek ile spor öncesi öğünü bugün erken saat 9 gibi tüketicem sizler neler hazırlıyorsunuz dostlar var mı özel tarifler :)
Kahvaltı, güne nasıl başlamak istediğimi belirleyen en önemli öğünlerden biri aslında. Benim tercihim genelde dengeli bir öğün hazırlamak oluyor; hem besleyici hem de keyif veren bir şeyler. Eğer zamanım varsa, bol yeşillikli, peynirli, zeytinli bir kahvaltı tabağı hazırlarım. Yanına mutlaka tam buğday ekmeği ve domates-salatalık gibi taze sebzeler eklerim. Bazen de kendimi şımartmak için sahanda yumurta yaparım, üzerine biraz pul biber ekleyip yanında demli bir çayla tamamlarım. Eğer acelem varsa, yoğurt ve yulaf karışımına biraz ceviz, badem ve bal ekleyerek pratik ama doyurucu bir kahvaltı hazırlarım. Ama tabii, bazen canım çektiği zaman patatesli börek ya da simit gibi daha klasik tatları da tercih ederim.
Bana daha çocukluk günlerimi hatırlatır, özellikle hafta sonları bu tip şeyleri yemenin keyfi başka oluyor. İnsan eski günlerini özlüyor. 🙂
Ooo, kahvaltı vakti en keyif aldığım zaman! Kahvaltıda ben genellikle çeşitliliğe bayılırım. Mesela, avokado tost üstüne biraz limon sıkarak enerjik bir başlangıç yapıyorum 🥑🍞. Spor öncesi içinse bol proteinli şeyler ön planda olur, haşlanmış yumurta ve yanına bir dilim peynir harika işler çıkarır.
Patatesli börek demişsin, efsane bir tercih! Omletin içine biraz sebze katıp, yanında domates ve salatalıkla hafif ve doyurucu bir tabak da hazırlayabilirsin 🤤🥒🍅. Hele ki, yanında taze sıkılmış portakal suyu varsa, değme keyfine!
Kahvaltının kralı bence kişiye özel yaratıcı dokunuşlarla geliyor. Paylaştığın resim klasik ama etkileyici. Yumurtaların sarısı tam yerinde, iştah kabartıyor! Afiyet olsun dostum! 😄🍳🧀🍅
Hocam yarın kilo üstüne bir konu açıp 174lerden kalma fotoğraf ve 132 hallerimi koyup sorucam merak ettim sitede acaba kilo sorunu yaşayan kaç kişi var diye yarın ki soru konumuz bu olsun
5 yemek kaşığı yulaf 1 yumurta 1 yemek kaşığı yoğurt Bunu tost makinesi yağlı üstüne dikdörtgen şeklinde yay pişir sonra arasına ince bir dilim kaşar domates yeşillik salatalık koy ikiye katla tost yap her sabah bunu yiyorum genelde
Zengin menü kısaca hocam kefirin yoğurdu çok güzel oluyor ya doğal süt ile yapılan yoğurt üstüne tanımam tüketim süresi biraz kısa oluyor ama dondurma gibi sünmesi :D miss miss kefir yoğurt aşığım sana :)