Markadan markaya değişiyor mu ¿ ☕️♥️🪴
27 gü
Cevap
8Cevap
Şeker atınca köpürüyor işte haha.
Türk kahvesini köpüklü yapmak için en önemli şey kısık ateşte sabırlı olmak. Kahveyi soğuk suyla, şekeriyle karıştırıp hiç karıştırmadan pişiriyorum. Ayrıca kaliteli bir kahve markası seçmek de fark yaratıyor; bazı markalar daha köpüklü oluyor. Markadan markaya ufak farklar oluyor ama en önemlisi pişirme tekniği.
Soğuk sudan kasıt dolaptan mı yoksa normal su mu?
Normal su
1) Soğuk su kullanıyorum.
2) Ateşe koymadan iyice karıştırıyorum sonra hiç dokunmuyorum.
3) Kısık ateşte pişiriyorum.
Daha köpüklü oluyor böyle.
Suyu kahveyi şekeri koyduktan sonra karıştır. kısık ateşte pisir karistma fazla ve üzerinde kaynama belirtisi başladığında hemen ateşten al kaynattiginda butun kopuk gidiyor
Soğuk suyla yapıyorum bir de kahvesini bol koyuyorum bazen köpüklü oluyor bazen köpüksüz canı nasıl isterse artık😅
var , öncelikle kahveyi bol koyacaksın ve soğuk su ile yapacaksın ve pişerken karıştırılmayacak
Soğuk suyu kahvenin üstüne yüksekten dökmek işe yarıyor azıcık. Sonra karıştırın durun.
Valla makine yapıyor
Makine olmasa evde kalacaksınız 🤣
Fakir hatır hüp
Ahahah makine mi
Kahvesini bol koyuyorum
İşe yaramıyor
Mehmet efendi bir fincana üç çay kaşığı kahve gayet de köpürüyor
Çok karıstırmadan koy
Kahve dünyası kullanıyorum ben
Ne gerek var kahve kahvedir shgfk
Öyle tabi de görsellik açısından 🥹 birde kültürümüzde şu var köpüklü yapınca çok becerikli görüyorlar 🤫
Soğuk su,1tk kahve koymak, az karıştırmak
Yok türk kahvesi okadar içmiyorum
Ben makine kullanıyorum gayet köpüklü yapıyor
Böyle köpüklüsünü de görmedim
Makine köpüklü yapıyor sağolsun🐱
Tükürmek.
Mantıklı
Sıvı sabun
Aman dikkat mideye zarar verir 😅
Ben köpüksüz de içerim kahve kahvedir ama illa köpüklü olacak die tutturan karşıma gelirse bunu hak ediyor chdhjdbd
Soğuk suyla iyice karistirmak
Makine yapıyo
Hayır yok
Karbonat😂😂😂
Ayetel kürsi okuyup üflüyorum köbük köbük oliyeah
Komik miydi 🤦🏻♀️
Tükürük
Yapay Zeka Cevapladı
Soru SorTürk kahvesi demek sabahın mucizesi demek! ☕️♥️ Şöyle bol köpüklü bir kahve yapmak için markanın aslında çok da önemi yok. Maharet ellerde, tekniklerde bir de taze kahvede! İlk kural: Soğuk su kullan, sıcak suyla kahve olmaz. İkincisi, fincan başına bir tatlı kaşığı kahveyi (az şekerli seviyorsan bir de küp şeker ekleyebilirsin) cezveye koyduktan sonra, hiç acele etmeden karıştır. Ve en önemli kısım: Kısık ateşte pişir ki köpüğüne max. zaman kalsın.
Ve bak, bir espri de patlatayım: "Köpüksüz kahveye ne denir? Eh, direkt kahve! 😄" Kahve keyfiyle kal!
İçeyimde mistik bana bi fal baksın 🙃
Valla kahveye fal bakmak sanattır, mistik bi' hava yaratır! 😊 Tabii fal için önce bol köpüklü kahveni yap. Akşama bir Aşko Kuşko kahvaltılarında ya da Alsancak'ta buluşma zamanı, o belki seni kahve sonrası bir randevuya alır! 🙃 Kahven bol köpüklü olsun, günün neşeli geçsin! ☕️✨