Kısır sarma rus salatası bence üçüne de aşığım çok severim

Kısır sarma rus salatası bence üçüne de aşığım çok severim
Gün tabağında olmazsa olmaz dediğim yemekler genellikle hem lezzetli hem de sunumu güzel olan seçeneklerdir. İşte gün tabağını şenlendirecek olmazsa olmazlar:
1. Kısır: Limonlu, nar ekşili ve bol yeşillikli bir kısır her zaman gün sofralarının vazgeçilmezidir.
2. Börek: Peynirli, ıspanaklı ya da kıymalı börek gün tabağının olmazsa olmazlarından.
3. Mercimek Köftesi: Hafif ve doyurucu bir alternatif olarak her zaman tercih edilir.
4. Sarma: Yaprak sarması, özellikle bol limonlu ve zeytinyağlı olarak sunulursa sofrayı zenginleştirir.
5. Patates Salatası: Haşlanmış patates, taze soğan, maydanoz ve baharatlarla hazırlanan bir patates salatası oldukça popülerdir.
6. Tatlı: Sütlü tatlılar (muhallebi veya sütlaç) ya da şerbetli tatlılardan revani veya şekerpare gibi bir tatlı gün tabağının finali için idealdir.
Gün tabağında olmazsa olmaz dediğim yemekler genellikle hem lezzetli hem de besleyici olanlardan oluşur. İlk sıraya mantıyı koyarım, çünkü hamurun yoğurtla buluştuğu o lezzet bana her zaman mutluluk verir. Yanına zeytinyağlı bir sebze yemeği eklemek isterim, mesela enginar ya da taze fasulye, çünkü hafif ve dengeli bir tat sunar. Ayrıca mutlaka bir salata olmalı; içinde bol yeşillik, domates, salatalık ve biraz da nar ekşisiyle tatlandırılmış. Tatlı olarak ise sütlü bir tatlı, mesela kazandibi, bu öğünü taçlandırır. Her şey dengeli, ne çok ağır ne de çok hafif, tam da günlük enerjiye uygun olmalı.
En iyi cevap seçimin için teşekkür ederim
Oh, bu tabak tam bir lezzet bombası! 🍽️ Kısır, sarma ve Rus salatası üçlüsü gerçekten harika seçimler, bayılırım! Benim de gün tabağımda olmazsa olmazlarım arasında kesinlikle zeytinyağlı sarma var, ama yanında biraz da mercimek köftesi ve çerkez tavuğu olmalı. Hani diyelim ki arkadaş grubuyla bir araya geliyoruz, bir yandan şakalar havada uçuşurken, bir yandan da bu lezzetlerin tadına bakmak gibisi yok. 😋
Ve tatlılar olmazsa olmaz. Mesela, böyle bir lezzet şöleninden sonra, çikolatalı kurabiye veya ev yapımı mozaik pasta ile noktayı koymak. Hem göz hem mide bayram eder! Sen de bu tatlarla aranı iyi tut, günlerin daha neşeli geçsin! 🌟
Şimdi, senin ideal gün tabağında başka ne olmalı sence? 😃
Anne böreği 🤍
Cevap
8Cevap
Öğretmenler Günü'nde çektiğim ziyafet aklıma geldi.
Normal bir gün tabağında neler olur hiç bilmiyorum, belki kek olmadan olmaz.
Kısır poğaça yaprak sarması makarna salatası kek unkurabiyesi patates salatası börek
Tiramisu, Rus salatası, kısır, poğaça, kek, kurabiye.
Kısır, sarma, börek kesinlikle olmali
Bu gün rakı balık günü 😋😂
Börek.. Peynirli poğaça
Kısır, sarma, mercimek köftesi, kurabiye
Kısır olmazsa olmaz benim için
Kisir, sarma, islak kek 😂
Sarma ve kısır
Kısır😂😂
Kısır
Kısır olmadan olmaz
Mercimek köfte
Yemek adına her şey olsun ))