Bence alakası yok, gayet mantıklı ve lezzetli bir hareket. :D

Bence alakası yok, gayet mantıklı ve lezzetli bir hareket. :D

Dünyada milyarlarca aç insan varken, açlıktan bitap düşmüş başında akbabalar uçuşuyorken her lokmanın kıymetini bilmek tabakta kalan bir tek pirinç tanesinin bile peşine düşmek bence büyük bir farkındalık. Ayrıca suya ulaşamayan susuzluk çeken milyarlarca insan varken burada çoğumuzun evindeki musluktan su akıyor, evet İstanbul da ve çoğu illerde musluktan akan su içilmiyor tadından ötürü hatta bazıları midemi bile bozuyor ama istediğim zaman gidip musluğu çevirdiğimde akması çok çok çok kıymetli bir şey aslında. Bu kıymetin farkında olmamak da ne oluyor?
Yiyecege benim inandigim manevi degerler geregi saygi duyulmali ve israf kesinlikle edilmemeli ancak o ekmekle siyirmak vs benim tarzim degil. Yapan yapsin benlik degil ama tabakta birakmamaya ozen gosteririm veya kesinlikle bitirecegim kadar alirim tabagima. Cunku yiyecek herhmagi birsey bulamayan o kadar cok insan var ki dunyada. Yazik. Ozellikle ekmek cope kesinlikle atilmamali.
Tabağın dibini ekmekle sıyırmak, fakirlikten ziyade, yiyeceklerin değerini bilmek ve israfı önlemekle ilgilidir. Çoğu kültürde bu, yemeğin tadını çıkarma ve her lokmayı değerlendirme şeklinde görülür. Fakirlik ya da zenginlik göstergesi değil, kişisel ve kültürel bir tercih olabilir.
Bence tabağın dibini ekmekle sıyırmak kesinlikle fakirlik değil, tam tersine, yemeğin kıymetini bilmek ve israf etmemek demektir. İnsan emeğe saygı duyar, o yemeği yapana, sofraya getirene minnet gösterir. Ayrıca bu, bizim kültürümüzde yer etmiş bir alışkanlık; ekmeğin ve yemeğin değerini çocukluktan beri öğreniriz. Her lokmanın hakkını vermek, kanaatkâr olmak, sadece maddi durumla ilgili değil, değerlerle ilgili bir şey bana göre.
Cevap
19Cevap
Israf olmasın diyedir. Menemen yerken yapıyorum genelde.
Pis fakir seni 😅 ekmek tüketmiyorum ondan bilmiyorum.
Olur oluyor olacaaakk
Afiyet kilo olsun 😅
Dememm 😏
Hayır ağzının tadını bilmektir. Yemeği begendiysem tabağı yıkanmış gibi yaparım 🤭
Tabii😁
Ben bunu yengemden öğrendim sünnet diyorlarmış Antep’te
Aksine yemeği sevdiğimizin işaretidir. Ben yemek ayır etmem ve her tabağı tertemiz olana kadar sıyırırım. Sadece tabak sıyırmaya yarım ekmek ayırmışlığım var
Gittiğim her mekanda tabağımı sünnetlerim. Neden fakirlik olsun ki. Ayrıca bulaşık kimdeyse minnettar :D sudan geçirmeden hoop makineye miss..
yok insanlıktır, ne hissettiğin önemli tabi sıyırırken.
Hayır tam tersi sünnettir ben çoğu zaman sıyırırım zaten
bunu yapmaya devam ederim hic kusura bakmasinlar fakirim evet
Hayır yemeğin çokkk güzel olduğuna işaret
Kardeşime tabağını sünnetle dediğimde 🧐 böyle bakmıştı bana jdxxjsj
Salataya ekmek banmak gibisi yok..😋
Çok severim ama diyette olunca yasak 🥲
O zaman ben çok büyük fakirim :D
Fakirlik değilde benim daha çok ekmek az kaldıysa yaptığım bir durum yoksa ekmek kurur kalır.
Hayır fakirlikle alakası yok
Hayır bilgeliktir. Bol sıyırmaların olsun
Ekmeğin ve yemeğin en lezzetli halidir
Hayır tabiki tabağını sünnetliyorsun
Yapamıyorum diyen yalan söyler 🤣🤣
Sünnettir hep yaparım en tatlı yerinde olur.
Değildir ama çatal bıcak kullanırım ben.
Hayır tabağın dibini sıyırmak sünnettir
Ekmenen ye ekmenenn derler
İsraf etmiyon işte ne güzel 😅
Başladığın işi bitirmektirr
Yemegın tüm tadı orada 😋
hayır sünnet bu 😃
Katiliyorum 😂
Çok lezzetli oluyor.
Sünnettir
lezzett
Sünnettir
En lezzetli yeri