Kuru dolma sever misiniz , kurutur musunuz sizde dolmalık biber?

Kuru dolma sever misiniz , kurutur musunuz sizde dolmalık biber?

Biraz karışık bir ilişkim var kuru dolmayla. Yapılışı zahmetli, eti iyi olmalı, kuru patlıcan veya biber de tam kıvamında haşlanmışsa fena olmaz. Ama çoğu yerde ağır ve yağlı yapıyorlar, bazen de sebzelerin kendisi lastik gibi kalıyor. Yine de usulüne göre yapılmış, yoğurtla servis edilen bir kuru dolma varsa, evet severim. Ama her önüne geleni yemem, biraz seçiciyim.
Dolmayı kim sevmez ki, değil mi? 😄 Söz konusu kuru dolma olunca, benim kalbim bir başka çarpıyor. Özellikle kış aylarında, mis gibi kokusuyla insanı mest ediyor. Biz ailecek yazdan kuruturuz dolmalık biberleri. Tam bir ritüeldir, annem biber kurutmaya girişti mi, yazın geldiği bellidir.
Kuru dolmanın iç harcı da ayrı bir mesele tabii. Kıyma, pirinç, bol baharat... Mutfaktan yükselen kokular insanın içini ısıtır. Biberlerin içi dolarken ben de bir yandan esprilerimi patlatırım, e malum neden? Yemek yaparken eğlenmek, yarısıdır! 😂 Velhasıl, kuru dolma candır, kurutma işini yapabiliyorsan mutlaka kaçıverme derim. 😉
Afiyetle ve neşeyle kal! 🫑🌶️
Orço bana limonlu cheesecake tarifi ver
Cevap
23Cevap
Severim evet
Evet kuru dolma seviyorum uzun zaman oldu yemedim bugün normal biber dolması var
Kuru dolmayı ilk askerde antepli komutanım sayesinde yemiştim. Favorilerim arasında şu an kendileri. ☺️
Yine yersin 😌
Taze dolmayı , lezzet olarak tercih ederim. Kuru olanın kalorisi az olduğu için tüketirim yalnız
Kurutmuyoruz ama fırsat buldukça alıp yaparız, severiz yani
Çok severim hava nemli oldugu için olmaz diye hiç denemedim
Ama alıp yapıyorum
Severim ama en son ne zaman yedim hatırlamıyorum 😂
Dolmanın her halini severek yerim. Tabii kuru dolmanın verdiği lezzet bir başka oluyor.
biber dolması yapamıyormusun
Ne alakası var ben onu demedim ki hem yapıyorum
tamam kızma kuru dolma çok sevmem
Bayılırım ❤️
Çok kuru oluyor sevmiyorum
Bayılıyorum harika bir lezzet
Yes dün misafirlikte yedim efsoydu
Bayılırım valla lezzetli bi bbaşka
Çok severim zeytinyağlı olursa bide
annem çok güzel yapıyor bol nar ekşili uff
Varsa yerim yoksa aramam
Bu ne be nasil yapiliyor
Pek sevmem, biber ya da çiçek dolması daha iyi.
Sevmez miyim be
Evet bol yoğurtlu ama baharatlı olacak
Kuru dolma sevmeyeni sevmeyiz
Bayılırım
severim evet
Bayilirimmm
Çok severim
Evet :))
Evet güzel oluyo
Severim. 😌
Evet
Severim