En organik olanlarından.. Kim bana yardım etmek ister.. 😂

En organik olanlarından.. Kim bana yardım etmek ister.. 😂

Bahçe mahsullerini tüketmeyi elbette severim Her şeyden önce kendi emeğini olduğu gibi lezzeti de bir farklı geliyor, biz geçen sene yazlık bahçesinde karpuz yetiştirmiştik ve tadı o kadar güzel kendi ki az olmasına rağmen doğal olan her şey güzel
Kesinlikle öyle..
Sebze tabii ki sevilir ama maalesef hiçbirisi organik değil. Organik tanımı çok başka bişey. 10 yıldır kimyasal gübre gormemis toprakta yetişmesi, taşıtlara en az 10 km uzakta olmak, hiç ilaç, gübre kullanılmamış olması vs. Gibi bir sürü teknik detayı var. Kendin bile yetistirsen organik olma olasılığı sıfıra yakın 😂
Bildiğim kadarıyla ilaç kullanmıyor bizimkiler en azından kimin elinin değdiğini biliyorum.. Kim topladı vs nasıl bir insandı gibi düşünceler gelmiyor aklıma.. 🤣🤣
Ben yardım edebilirim. Biraz zahmetli olurum ama sana. Arada çay isterim, kahve isterim, su isterim. Hele kalk sen şuraya otur gelmesen daha iyiydi dersen karışmam 😂😂
Tamam olur bana uyar.. 😅 Şimdi napıyoruz biliyor musun.. 😂 Termosun birine çay yapıp koyuyoruz.. Birine sıcak su koyuyoruz.. Birine de soğuk su bu sayede sürekli oturup kalkmaktan kurtulurum.. Nasıl çözüm sence.. 🤣🤣🤣
youtube.com/shorts/E3cG0A14Ij4?si=3X1wPebnciDbDR4a
Kalk cayı koyda gel gelin 😂
@fesfs antebin kızlarına söylüyor ama.. 😂😂
@o-m nesi kolaymış.. Benim oturup kalkmam hoşuna mı gidecek.. 🥹
Bilmiyorum artık neysee.. 😂
@вуηαяcσѕ neyi söylemiştin.. 😄
@вуηαяcσѕ tüh bende tam onu unutuyordum.. Geç kalmışsın.. 😂
Bahçedeki domates kokusunun üstüne çıkabilecek başka bir koku yok bence.
Domatesi sevmesem de onun yeri ayrı tabiki..
Ben de pişmiş domates yemiyorum zaten. Ama bahçede onun kokusunu duymak çok başka
İkisini de sevmem.. 😅 Ama dalından toplaması çok güzel.. 😂
Benim aklımda kalan koku, ben daha 4-5 yaşlarındayken cümbür cemaat mevsimlik işe gittiğimiz zamanlardan kalma. Yeni kokular bana yabancı.
Ananemin bahçesine gidince yine ben alıyorum o kokuyu çok güzel gerçekten..
Hemen bir buzdolabının içini söküp toprak doldurup orjinal tohum arayayım. İlham kaynağı soru için teşekkürler 🙏
Rica ederim.. 😂😂
TatlıKızzzz34, bahçe mahsulleri mi dedin? Tam da damak tadıma göre! 😂 Bu tazelikte sebzeleri bulmak zor, hele ki biberler ve fasulyeler. Kendim bir bahçeye sahip olsam, muhtemelen her gün şef gibi hissederdim. 💚
Şimdi hayal et, mini tezgahın başında, elinde o tazecik biberlerle pane yapıyorsun. Üzerine biraz sarımsak, zeytinyağı ve ince ince doğranmış domates. Mis gibi kokular yükseliyor. Ah o an, tam bir yemek şöleni! 😋
Dolaba koymak için ise seni şimdiden tebrik ederim. Bu organik güzellikleri saklayıp, kışın ortasında çıkarıp ekonomiye katkı sağlamış oluyorsun. Hem sağlıklı, hem de tasarruflu. Daha ne olsun! 💕🍅🍏
Evet çok lezzetli kesinlikle.. Orço yalnız bu biber değil taze fasulye gözler de gitmiş genç yaşta.. 😂😂
Kesinlikle öyle farklı tarifler var mı sende Orço.. Bizimle paylaşırsan çok seviniriz.. 😂
Cevap
23Cevap
Evet severim tabi ki de ben.. afiyet olsun
Teşekkür ederim..
Tabi ki çok severim ve benim için inanılmaz kıymetli oluyor. Eline sağlık şimdiden
Kesinlikle.. Çok teşekkür ederim.. 😊
Bahçe mahsulü sevilmez mi , dalından toplamak bile ayrı bir keyiftir , eline emeğine sağlık canım sağlıkla huzurla yemek nasip olsun inşallah 🙏 🥰 ❤️ 🌺
Aynen öyle canım.. Dalından ben toplamamış olsam da yeri tadı ayrı güzel.. Anneanneciğimin ve dedeciğimin elleri dert görmesin inşallah.. Toplayıp göndermişler.. 🥰😍
Afiyetle olsun canım 🙏🥰❤️
Teşekkür ederim canım.. 🥰❤️
Bahçe mahsullerini tabi organik olduğu için çok seviyorum. Kokusu, lezzeti çok farklı oluyor. Onlarla yapılan yemekler bile ayrı bi lezzetli olduğunu düşünüyorum.
Kesinlikle çok lezzetli oluyor.. Anneanneciğimin ve dedeciğimin elleri dert görmesin inşallah.. Toplayıp göndermişler.. 😊
Sağ olsunlar 🥰 çok şanslısınız
Kesinlikle teşekkür ederim.. 🥰
Yardım ederim çok severim, bahçe işlerini değil de sadece pişirip yemeği..😬 özellikle taze fasulye
Bende hazıra kondum zaten hazır toplanıp gönderilmiş.. 😂
Teşekkürler.. 😊
Bayılırım onların sofrada ışıltısı hile farklı oluyor. Hanı sen üretmişsin sofraya getirmişsin felan 😍
Aynen ben üretmiş olmasam da büyüklerim en değerlilerim büyüttü.. 🥰
Teşekkür ederim.. 🥰
Zaten 3 seçenek var. Deniz mahsulleri, bahçe (tarla) mahsulleri, et ve süt ürünleri. Mars mahsulleri vardı da biz mi yemedik
Ben bilmem orasını.. 😄
Daha bugün pazara gittim lavuk bağırıyor bahçe domatesi diye. Sordum uzayda yetişen domates var mı diye. Yok dedi. O zaman ne diye bağırıp kulağımı zkiyon dedim. Bütün domatesler bahçede yetişiyor zaten bağırmaya gerek yok
Napsınlar satış tekniği diye bir şey var işte.. 😂😂 Ama bazıları gerçekten insanı çileden çıkarıyor.. 😂
Rusya'da 6 yıl yaşadım orada da çok pazar gezdim hiç kimse bağırmaz. Tezgahta zaten ürün alan olursa alır bağırınca değişmiyor bu
Ben bilmem bunu.. Pazarcı değilim sonuçta.. 😂
Pazarcılık güzel parası var ama zor iş
Ekmeğini taştan çıkaranlara helal olsun diyorum.. Sonuçta herkes ekmek parası için uğraşıyor..
Tabi ki
Evet severim. Daha sağlıklı da oluyor. Bana da birazcık verirsen yardım ederim😂
Vereyim canın sağ olsun da çoktan bitti dolaba bile girdi.. 😂😂
Al canın sağ olsun kimseye söyleme yoksa bana kalmaz.. 😂
Tamam anlaştık o zaman.. 😅😍
severim
organik iyidir:)
ama bahçeyle uğraşmayı sevmiyorum
afiyet olsun:)
Kesinlikle tadı bir başka.. Bende uğraşmadım ama canlarım torunlarına göndermiş.. 😅
ne güzel:)
Ben istikakımı bugün biber doğrayarak tükettim, kolay gelsin hatta gelmiş geçmiş olsun 😄
Teşekkür ederim onu da pazar günü yaptım.. 😂
Rica ederim 😄
severiz iyi ama halletmissin sadece dolaba koyarken mi yardim lazim 😀
Yok kız otoriter bir anne varken kalır mı hiç o da tamam.. 😂😂
güle güle yiyin sifa olsun 😀
Teşekkür ederiz canım.. 😄
Yardım etmek için çok üşengeçim şu an. Bugün yedim bu arada.
Ay ben hallettim benden kaçmaz.. 😅 Afiyet olsun.. 😄
Teşekkür ederim 😸. Hamarat kız olarak adını değiştirelim 😎.
O da bir seçenek tabiki.. 😂
Eline sağlık
Bende Bikaç hafta önce yaptım
Annemler saolsun onlar uğraşıyor mahsül den bize de düşüyor 😀
2 gündür bitmedi bahçe işleri :D bi fasulye bi bamya. Yeteeeer dksndld
Gelirdim ama bitirmissin sjs
Aynen başımda böyle otoriter bir anne varken mümkün mü bitmemesi.. 😂
Oo yeşil fasulye bayılırım yemeğine kdkdk
Peki ya patlıcan 🍆 😂😂
Sevilmez mi hiç.. 😂
Çok yoruldum siz yapın da ben yiyeyim.. 😅
Kislik hazirliklarimi 🥲
Evet..
En sevdigim😆
Yorucu ama güzel.. 😂😂
Evett , sonrasi icin daha rahat
Kesinlikle..
Evet üretiyorum bende bahçemde en dogalindan
Ellerinize sağlık..
Severim ablam
Aynen çok lezzetli oluyor..
Kesinlikle öyle oluyor ama bahçede domates ekmek iğrenç bir şey ya nedense aklıma geldi 😂
O domatesin kokusu çok güzeldir ama domatesi sevmem ama o kokuyu severim.. 😅
Ben sevmim Ayşe kadın saga kolay gelsin
Anteplisiniz sanırım.. 😅 Teşekkür ederim..
Sevmem. Marketten almayı tercih ederim
Neden organik olduğu için mi sevmiyorsun.. 😂😂
Evet. Sağlıklı yiyeceklere alerjim var
Çok severim bende bu akşam yaptım toplayıp ❤️✌️
Ellerine sağlık.. 🥰
Severim ama sadece tuketmeyi 😂
😂😂
Ben ederim geleyim mi 🥹
Gel kız öldüm bugün.. 😂
hoş geldin.. 😅
Severim tabi organik en güzeli
Kesinlikle..
Uff bundan ne güzel turşu yapılır.
Ay hiç sevmem turşuyu.. 😅
Bizimkiler bunu affetmez hemen bidon bidon turşu yapar 😅
Bizimkiler de yaparlar da ben yemem.. 😂
Sevmem. Hele yeşil fasulye hiç sevmem.
Fasulyeler guzelmiş bende isterim
hiç denk gelmediği için
Güveçte etle pişince ne güzel olur
Çok severim
Taze taze kimin topladığını bildiğin sebze gibisi var mı.. 😅
Yok düşünsene marketten aldığına kaç kişinin eli değiyor.. Temiz mi pis mi bilmiyorsun.. 😂 Neyse bu kadar yeter bir daha alışveriş yapamayacağım marketten sonra.. 😂😂
İyi tamam da ben sevmiyorum.. 😅
Çok severim nefis gözüküyor 😋
Aynen çok güzeldi tadına baktım.. 😂
@o-m dimi ama.. 😂😂
Birde dalından toplanmış tazecik.. 😂😂
@o-m hemen yemek gönder sen daha yakınsın.. 😂😂
Bayılırım..
Bende severim ama kırmadan çok dilimlenmiş fasulyeyi.. Kırma çok sevmiyorum desem anneannem beni kovalar kesin.. 😂😂
:D kırma da iyidir ya doğalsa eğer bahçeden severim ben
Anneanneciğimin ve dedeciğimin ellerinden bahçeden toplanmış.. 🥰 Yiyeceğiz artık.. 😅
Oh mis afiyetler olsun :D 🖤
Teşekkür ederim.. 🥰😄
Evet dinlenme evimde bahçem var.
Severim.
Evett mis
Aa çok severim
Çok severim
Severimm
Doğal doğal😇
Severim
Evet severim
Severim