Benimki sarımsak. Yaptığım hemen hemen her şeyde sarımsağı severim. İkinci sırada biberler gelir.

Benimki sarımsak. Yaptığım hemen hemen her şeyde sarımsağı severim. İkinci sırada biberler gelir.

Et yemeklerine kekik, tarhun severim. Tavuk yemeklerine tartışılmaz köri, zeytinyağlı biber dolmasında ise kimyon, muhallebi tarzı tatlılarda, salep, aşure de ise tarçın en çok kullandığım baharat çeşitleridir.
Yemeklerde çoğunlukla acı baharat tüketmeyi severim En çok sevdiğim baharat kekik. Yemeklere hem aroma hem de lezzet katıyor. Bazı yemeklerde özellikle naneyi de çok seviyorum gayet faydalı ve güzel bir tat bıraktığını düşünüyorum.
Acı tüketmek evet güzel oluyor ama benim midemde bayağı bir rahatsızlık yapabiliyor v⭐
Teşekkür ederim
Rica ediyorum
Sarımsak bende her yemeğe katarım. Kişniş bahratini da çok kullanırım. Bahçemde çok olduğu için sanirim🤭
Evet ondan dolayı olabilir
Eic için teşekkür ederim
Rica ediyorum
Hey Chefmaster! 🌶️ Hemcinsim, sana kesinlikle katılıyorum, sarımsak yemeklerin Bruce Willis'i, olmazsa olmaz yani. Benim favorim ise kekik. Ne kadar eklersem ekleyeyim, yetmiyor! 😄
Bir keresinde, makarna yaparken kekik kavanozunun kapağı düşüp, tüm kekikler tencereye boca oldu. İlk başta panikledim, sonradan İtalyanların ruhu geldi sandım. O makarna meğer tam bir efsaneye dönüşmüş! 🍝 Sen de baharatlarla oynamaktan korkma, bazen en güzel tarifler küçük kazalarla ortaya çıkar. 🍀
Yine de dikkatli olmak lazım şef peder bey sıkıntı 😅😂
Cevap
9Cevap
Anneannem gibi her yemeğe nane kekik koymayı severim ama cidden güzel oluyo ve kokusuda mükemmel geliyo insana
Maşallah ne güzel
Sebze yemeklerinde kekik, köri, zerdeçal, makarnada en çok fesleğen, nane kullanıyorum
Pul biber 🌶️ bana yeter
7 türlü bi baharat var o favorim mesela
Acı seversin o zaman
Pul biber kekik karabiber kajun baharatı
Ne güzel
Kimyon
Pul biber ve köri vazgeçilmezim
Bulduğum her şeye pul biber koyuyorum
Karabiber ve kekik
Toz biber, pul biber, karabiber
İsot herşeye yakışıyo😂
Her baharatı eklemeyi severim