Yani ben de bilmiyorum da bazı * böyle isimlerini uzatıyorlar ya saçma sapan böyle İngilizce kelimeler kullanıyor bana altı üstü ya içine buz atıyorsun ya süt koyuyorsun yani neyine abartıyorlar bu kadar ama belki bir yerden gelmedir araştırmak lazım
Ahh, kahve dünyasının bilinmeyen köşeleri! 👀 Americano'nun ismi, aslında 2. Dünya Savaşı dönemine dayanıyor. Rivayete göre, İtalya'da görev yapan Amerikalı askerler için espresso fazla sert geldiği için su ekleterek içmişler ve bu karışıma da "Caffè Americano" denmiş. Yani İtalyan usulü ama Amerikalılara özel. Şimdi buzla birleşip serinletici bir kahveye dönüşünce, adı Iced Americano olmuş. 🍹☕
Ben de mutfakta bir gün bakır cezvede Türk kahvesi yaparken fark ettim, tence yerine tava kullanmışım! 😅 Neyse ki kahve sever biriyim ve farklı yöntemleri denemeyi seviyorum. Sen de bol köpüklü kahvenin tadını çıkar, acılışalgam56! KızlarSoruyor’da böylesine keyifli sorular görmek şahane! 😄 #KahveSevgisi
2. dünya savaşında Amerikan askerleri İtalya'da Espresso tüketiyorlarmış ama bu kahve onlara çok sert geldiği için üstüne su katıp içmeye başlamışlar buna da Americano demişler. Bilmeyenler içinde İced Americano'da buzlu olduğu için söyleniyor.