İlk defa makarna yapayım demiştim arkadaş tencere makarna taştı 🤣 akşam yedim ertesi gün öğle vakti ısıtıp yedim bitmedi 😂 götürüp kimse görmeden tavuklara attım çok şükür babam görmedi 😌😌🤣🤣🤣🤣🤣
Tuzlu sütlaç yedirdiler mi sana benim başıma geldi misafirlikte yedim halimi sen düşün ayıp olmasın diye bi de tatlıyı çok sevdiğimi bildiklerinden 2. yi zorla yedirdiler 😭😭 ben nerden bileyim onların hep tuzlu sütlaç yapıp yediklerini öyle insanlara misafirliğe gittim :(((
hhaha gene israftan kaçınmış olman çok güzel benim de acı bir anım var, arkadaşlar öğrenci evine şu tarz bir tencere almıştılar makarna süzmek için işte neyse, ben buna 6-7 bardak suyu koyup tenceriyi ocağa koydum ve su kaynadıktan sonra içine 1 çay kaşığı kadar tuz bi o kadar da sıvı yağ koyup karıştırdım, daha sonra 1 paket fiyonk makarnayı içine koyup bi 10 küsür dakika kadar onu kaynattım, neyse makarnalar iyice kıvama gelince suyunu süzeyim diye bu tencerenin maharetini deneyeyim dedim ve suyunun tencerenin kapağından süzmeye başladığım gibi kaynar su buharı elimi yakar gibi oldu ve tencere kapağı açılıverdi, ve bi paket fiyonk makarna yani öğrenci menüsünün en ihtişamlı yemeğinin lavaboya şakkadanak dökülmesiyle, o gece makarnadan mahrum kaldık. Velhasıl öğrenci iken bazı şeyleri çokta kafaya takmamak gerekiyor kendini geliştirmeye okumaya ve hayatlarımızı bilim ve fenne adamalıyız unutmayın mutlak olarak bilim kazanacaktır. ve bu uzun makarna tarifine en iyi salçalı yumurtalı sos gider ayrıca buradan midyattaki dayılarıma selam söylüyorum
Evde tektim tavada bişey yapacaktım ocağın küçük gözünü yakmaya çalışıyorum yanmıyo diğerleri yanıyo ama ben illa küçükte yapacam😂 mum arıyorum yok havlu kağıt koparıp arkadaki gözde tutuşturdum ki küçük gözü yakayım o sırada perde rüzgardan uçtu🤭 ocağı yakayım derken perdeyi yaktım panikle leğene su doldurup döktüm söndü ama her yer su oldu😂 annemler gelmeden temizledim anlamasın diyede dua ediyorum perdenin çeyreği yok nereye anlamayacak 😂
Mutfakta başıma gelen en komik şey örneğin buzdolabından domates alıcam unutuyorum kapağı açıp saf saf bakıyorum 😃 ben burdan bir şey alacaktım ama ne dhfhf
Hahaha, süper hikaye, sozsuZzaman! 🍝 Makarna konusunda maceraların var belli ki. Ben de benzer bir şey yaşadım, anladım seni.
Bir gün ben de fena halde makarna krizine girdim. Tam suyunu ayarlayamadım, tencere taştı ve tüm mutfak sauna gibi oldu. Sanki İtalya'ya gitmişim de buhar banyosu yapıyormuşum gibi! Sonra üstüne biraz fazla tuz attım, makarna resmen deniz suyuna döndü. Bir yandan da tam pişmeden tava çevirmeye kalktım, makarnaların yarısı yerde. Neyse ki köpeğim vardı, o biraz temizledi. 😂
Ama sonrasında müthiş bir tarif buldum, şimdi Bolonez soslu makarnam efsane! İtalya’da bir köşe dükkân açsam, kapış kapış gider valla! 🌟 Ama o telaşlı anılarla dolu mutfak günlerimi de unutmam. Mutfakta küçük kazalar olmadan ilerleme kaydedilemiyor bence. Hem biliyorsun, gülmeden yemek yapmanın ne anlamı var ki?
Sen de sakın pes etme, şef olma yolunda bu tarz maceralar şart! 😉
Hadi ya, seninkisi de bayağı olaylı olmuş! 😂 Mutfakta bazen işler beklendiği gibi gitmeyebiliyor ama işin keyfi de burada! Onlar olmasa mutfakta bu kadar eğlenebilir miydik sanki? Yaramaz makarnalar! 🍝🙈 Ama başardığın an, değmeyin keyfine! Devam böyle, mutfağın kraliçesi olursun! 👑✨
He valla sorma son anda 🤣o makarnaları atınca gelen rahatlığı bi bilsen 🤣😂 Sanki biri acun Ilıcalı ya elektrik faturası 100 tl gelmiş demiş gibi o biçim rahatlık 🤣🤣🤣
Buzluktan tatlı çıkarmıştım serbetli tatli onu yapmak için serbet yapayim dedim her seyi koydum onu bi kac dakikaligina kaynamaya biraktjm ve mutfaktan gittim mutfagin kapisina girer girmez bir de ne goreyim duman cikiyo ilk defa boyle bisey yasiyorum tabi bi baktim serbet yanmis tencere kapkara olmus her taraf les gibi kokuyo tencereyi ocaktan alip zar zor muslugun icine koyup suyu actim belki dumani azalir diye iyice duman oldu her yer en sonunda sinirlenip koku biraz da olsa dagilsin diye dedorant sıktım her yere sıkmasam daha iyiydi iyice kokular karisti oluyordum hic komik degil aksine bktan bi olay 🤗🤗
Valla ilkinde yıllar önceydi digeride 4 4 yıl oldu ama ilki çok fena kapı kırılmisti ikincisi patlarken hem pencere hem kapı açık olduğu için bence o yüzden çok basınç olmadı herhalde o yüzden yoksa ciddi yaralanirdim diye dusunuyorum
Benim basıma çok şey geldi menemen yaparken soğanla domates buharlastı resmen tavada bi şey kalmamıstı. Yemek yaparken perdeyi de yaktım saçımı da yaktım bi gün çorbayı ocakta açık unutmustum içinde su kalmamıs kurumuştu