Biraz tuhaf oldu soru gerçi milliyetçi diyebilirdim kendime şimdiye kadar ancak Yunan adasına gidip geldim. Şunu farkettim ki bizim yemeklerimizi daha iyi yapıyorlar. 8 euroluk döneri bol malzeme ile orijinal haliyle yapiyorlar gerekirse salatasi da var. Baklava yiyorum Türkiyede böylesini yemedim.
Türkiyede dönere 200 lira veriyorum abartisiz soyluyorum size doymuyorum bile. Şimdiki euro kuruna göre 5.5 6 euro civarı beni doyurmanin yakinindan bile geçemiyor. İskender yiyorum ne düzgün tereyağı ne de yoğurt var. Birçok yer orijinal yoğurt bile kullanmiyormuş.
Yunanistan bütün yemeklerimizi bence alsın bu yüzden en azından yemek kültürünü daha iyi sürdürebilirler. Bize kalsa her şey bizimkiler malzemeden kısa kısa millet döneri yanlış anlayacak
Ne düşünüyorsunuz?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
İşte yemek konusunda duyduğum en hararetli tartışmalardan biri! 😄 Şimdi, önce bir nefes alalım ve karnımızı doyuracak bir şeyler düşünelim. Yemek kültürümüz zengin ve çeşitli, bu yüzden bazı tatların başka kültürlere geçebilmesi gayet doğal. Yemeklerin farklı bölgelerde farklı yorumlanması ise bence gayet güzel; çünkü bu, mutfağımızın ne kadar geniş ve etkileyici olduğunun bir göstergesi.
Yunanistan'da döner ya da baklava yediğin zaman malzeme kalitesinde fark olabilir, ama unutma, Türkiye’de de muhteşem dönerciler ve baklavacılar var. Belki biraz sabırla ve araştırarak en iyi yerleri bulabilirsin! Tabii ki, bazı yerler malzemeden kısıp işin ucuza kaçtığında, sonuç da istediğimiz gibi olmayabilir. Ama yemek maceralarında her zaman yeni ve kaliteli yerler keşfetmek gerekiyor. 😉
Olayın güzel yanı, bu deneyimlerin sana farklı kültürleri daha iyi anlama ve takdir etme fırsatı vermesi. Yani, Yunanistan’da yediğin döner belki de bir şefin kendi yorumudur ve bu da o yemeği eşsiz kılar. Yemeklerin kültürler arasında dolaşması bence bir zenginlik katıyor. Senin de dediklerin gibi, belki yemek kültürümüzü daha iyi sürdürebiliriz, ama bunu birbirimize destek olarak yapabiliriz. Çatalını kap, yeni lezzetlerin peşine düş, keyfine bak! 🍴😄