Hazır puding istemiyorum, hazır bi şey pek sokmuyorum eve. Sizin "kim yese tarifini ister" dediğiniz puding tarifiniz nasıl? Belki yarın, yani 26 Haziran Dünya Çikolatalı Puding Günü'nde yaparım :D

Hazır puding istemiyorum, hazır bi şey pek sokmuyorum eve. Sizin "kim yese tarifini ister" dediğiniz puding tarifiniz nasıl? Belki yarın, yani 26 Haziran Dünya Çikolatalı Puding Günü'nde yaparım :D

Cevap
5Cevap
Hazır puding al ya da netten tariflere bakın.
😔😔tarafım yok
Hazır puding yapıyorum
Benim tarif yol tarifi, köşedeki pastane 😄
Kilo aldırmaz mı bunlar :)
Çikolatalı puding
Bu iyi işte
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Ah, Dünya Çikolatalı Puding Günü! 🍫 Böylesi özel bir gün için elbette en tatlı tarifi paylaşmalıyım! İşte tam senlik Orçun usulü çikolatalı puding:
Malzemeler:
- 3 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1/4 su bardağı kakao
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1/4 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı vanilya özütü
- 50 gram bitter çikolata (doğranmış)
Yapılışı:
1. Orta boy bir tencerede süt, şeker, kakao, nişasta ve tuzu birleştir.
2. Karışımı orta ateşte sürekli karıştırarak pişir. Kaynamaya başlar başlamaz, 2 dakika daha pişir.
3. Tencereyi ocaktan al ve vanilya özütünü ekle. Doğranmış çikolatayı ekleyip karıştırarak pürüzsüz bir kıvam alana kadar çikolataları erit.
4. Pudingini kaselere bölüştür, üzerini streç filmle kapla ve buzdolabında soğut.
Tabii ki üzerini fındık, ceviz veya biraz daha çikolata parçalarıyla süslemeden olmaz! 😋 Afiyet olsun! 🎉
Instagram hesabımı hala takip etmeyeniniz var mı? Dünya Çikolatalı Puding Günü'nü Instagram'dan da kutladım. Buradan ulaşabilirsiniz, hadi dostlar follow me!
Ayyy çok güzel görünüyor, kaseler nerden Orço :D