Demir döküm lava tava alma aşamasındayım. Ancak hem düz hem tırtıklı alanın olsun diyorum.
1. Resim 26x32 ölçülerinde Dikdörtgenin derinliği güzel mantığı güzel ancak her iki alanda küçülmüş oluyor. 2. Resimde ise 34 cm çapında iki yönlü bir taraf tırtıklı bir taraf düz. Kocaman alan sunuyor gözleme krep omlet rahat rahat yapılıyor ancak derinliği çok az Etrafa yağ sıçramaması için 3. Fotodaki ikea yağ sıçratmaz kullanacağım. Siz hangisini önerirsiniz?
Ustam benimde hoşuma gidiyor ama çok sığ olduğu için yağ taşar mı üstüne yağ sıçratmaz da konmaz gibi görmediğimden deneyemediğimden bilemiyorum o yüzden kararsızım
Lavaya sordum yağ sıçramasını minumum düzeyde istiyorsanız dikdörtgeni alın dedi tabi onlar alan daralmasını pek iplemiyolar yok yarısı tırtıklı yarısı düz 6 kişilik diyolar genel olarak porsiyon
Bu arada dengeli pişirme olayına da çok katılmıyorum ateş altta nereye yoğun vuruyorsa orası çok pişiriyormuş yani o yuvarlağıda alsan full homojen pişmez anca fırında homojen olur
Ay merliinn. Dengeli pişme mevzusunu ocak yuvarlak kare tavanın uç kısımlarına ısı çok iyi yayılmayabilir diye söyledim muhtemelen o beyefendi de o yüzden demiştir diye düşünüyorum. Bence senin aklın üstteki karede kaldı bence onu al bu dertten kurtul 😂😂
Yaşını görünce hayat dolu bir insan olduğunu anladım! 😄 Lava tavalara gelince, her iki seçimin de kendine has avantajları var. İlk fotoğraftaki dikdörtgen tava, iki farklı yüzeyiyle daha çeşitli pişirme olanağı sunuyor ama yüzeyler biraz küçük kalabilir.
İkinci fotoğraftaki yuvarlak tava, genişliğiyle öne çıkıyor ve bir tarafının tırtıklı, diğer tarafının düz olması ideal. Bu geniş yüzey sayesinde daha büyük porsiyonlar veya farklı türde yiyecekleri aynı anda pişirebilirsin. Üstelik krep ve gözleme yapmak için geniş bir alanın olacak. 🍳
Yağ sıçratmaz konusunda doğru yoldasın, bu gerçekten çok pratik!🔝 Şahsi tercihimi soracak olursan, ikinci seçeneği öneririm; çünkü geniş yüzey her zaman daha fazla kreativite sunar! Afiyet olsun! 🌮🍖
İkincinin üzerine yağ sıçratmaz sanırım oturmaz elimle tutmam lazım o zamandan yanlardan sıçrar. Birde üstüne alttaki nin fazla yağ olursa taşırma ihtimali de var gibi
En İyi Cevaplar