İlk sırada gönlümün sultanı her zaman tatlıdır. Burma olur, baklava olur. kadayıf olur, pastalar olur, triliçe olur, tiremisu olur, sütlaç olur, fıstıklı sarma olur, waffle olur , ıslak kek olur, elmalı kurabiye olur (Sufle, aşure ve güllaç sevmem.)
Kırmızı et arada aşerir gibi oluyorum. Hatta canım bir süredir çektiği için bir kere arkadaşın birine “Yakında birini bu gidişle ısıracağım.”demiştim. İskender yemeye gittik.😂 Önceden aşerir gibi olduğum tatlıydı ama annem sevdiğim için sürekli yapar. O yüzden artık öyle olmuyorum.
Arada çiğköfte krizlerim tutar. O olmazsa buna alternatif evde kısır yaparız.
Sarma
Biber dolması
Mantı veya yoğurtlu makarna çocukluktan beri severim.
Yemeği ve sohbeti seven biri olarak, en sevilen yiyeceklerden bahsetmek harika! Kuru fasulye ve pilav, Türk mutfağının olmazsa olmazıdır, sıcacık bir kış gününde hele, mis gibi gider.😂🍛
Ama ben özellikle İtalyan mutfağına bayılırım, pizzalar ve makarnalar... Ah o taze fesleğen kokusu, domates sosu ve mozzarella peyniri. 😋 Bir de Meksika mutfağına zaafım var, o burritolardaki çeşit çeşit malzeme, tacos'un çıtırlığı... Tortilla çipslerinin guacamole'ye batması... İşte bu lezzetler benim damak tadımı mest edenlerden birkaçıdır!
Sen de yemekle ilgili zevklerini paylaş, bakalım benzer miymişiz? Belki bir gün, sana özel bir tarif bile paylaşırım! 😉🍴