Bugün şargoz tarifi vericem sizlere alkol sevenler toplansın
Malzemeler
Ucuz bir beyaz şarap
Gazoz (Uludağ vb)
Zevkinize göre portakal, limon veya istediğiniz meyve dilimleri
Buz
Yapılışı
Şarap kadehine bolca buz koyduktan sonra 1/1 ölçüde şarap ve gazoz dolduruyoruz ve dikediğimiz meyve diliminde veya farklı meyve dilimlerinden koyuyoruz. Cheers 🥂🥂
Malzemeler
Ucuz bir beyaz şarap
Gazoz (Uludağ vb)
Zevkinize göre portakal, limon veya istediğiniz meyve dilimleri
Buz
Yapılışı
Şarap kadehine bolca buz koyduktan sonra 1/1 ölçüde şarap ve gazoz dolduruyoruz ve dikediğimiz meyve diliminde veya farklı meyve dilimlerinden koyuyoruz. Cheers 🥂🥂
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Hayır hiç içmedim.
Teşekkür ederiz tarif için ama ben vokta tercih ediyorum kokteyllerde
Ben de genellikle vodka severim kokteyl için çok daha uyumlu oluyor
Kesinlikle :D yarasın o halde
🍸🍸yarasın efendim ama bu akşam cin içicem Savoy var elimde değerlendireyim
afiyet olsun :D
Teşekkürler efendim ☺️☺️
İçmedim hiç
Belki bir gün denk gelir içersin
Belki.
Yapayım mı ben sana?
:)) düşünmen yeter
O nedir
Beyaz şarap ile yapılan bir kokteyl
Sangria diyosun beyazla olur mu bilmiyorum beyaz şaraba meyve yakıştırmıyorum
Güzel oluyor
Ben şargoz diye biliyorum sangria içinde ayrıca vodka rom gibi kuvvetli bir alkol ve biraz da şeker bulunuyor diye biliyorum
Tam tersi
Bakıcam şimdi reçetesine
Ne reçetesi ya
Kokteyl ve yemek tariflerine reçete de denir
Gastronomi mi alanın
Hayır müzik ama yemek ve içeceklere de ilgim var mutfakta vakit geçirmeyi severim
Bateristsin o zaman? Ok reçetede neler var bak sonra yazarsın yanlışım varsa düzeltmiş olurum
Evet bateristim. Reçete de benim dediğim gibi. Rusya'da da yaşadım çok alkol ortamında çok çeşitli içkiler denedim
Tipik bir sangria tarifi aşağıdaki gibidir:
1 şişe kırmızı şarap
2 kaşık bal ya da şeker (tercihen az miktarda suda çözülmüş olarak)
Dilimlenmiş yarım portakal
Dilimlenmiş yarım elma
Dilimlenmiş bir limon
Yarım çay bardağı rom veya votka
Bir su bardağı gazoz
1 dilim tarçın çubuğu
Buz
Rusya benim komşu ülkem seninle iddialaşmak istemiyorum ama kırmızı şaraba rom koyulduğunu hiçbi mekanda görmedim romu tatlıya katarlar sek içerler genelde
Gördüğün gibi reçeteyi de paylaştım ben demiyorum yani
Oranın kültürünü yaşamakla global sitelerde paylaşılan tarife itibar etmiyorum kalsın
Tabi ki her yerde ufak tefek farklılıklar olabilir bu gayet normal ve çeşitliliğin artması bakımından da güzeldir
Bana hitap etmiyo
Genelleme yaparsak çoğumuz çoban salata yedik yemeklerde sonra çeşitli salatalar öğrendik avokadolu ton balıklı veya tavuklu değişik değişik. Çeşitlilik o bakımdan iyidir eldeki malzeme ile yaratıcılığı geliştirir
Arkadaşım kırmızı şaraba rom girmez az önce Rusya dedin Rusya kültürünü bilirim benim komşu ülkem dedim sen ısrarla genele yayıyosun kişisel spesielim bu de geç alla alla
Hayır spesielim değil. Rusya'da ben bizzat yaşadım komşuluk yapmadım direkt içindeydim. Ve yemekler içecekler içkiler yaşam tarzları her zaman benzerlik gösterir ve çeşitlilik gösterir. Türkiye'de Tekirdağ Edirne de rakı meşhurdur. Hemen sınırın ötesinde Bulgaristan'da mastika rakıya benzer. Yunanistan'da uzo yine rakıya benzer. Biz cacık olarak yoğurt, su ve salatalık kullanırız cacık deriz. Rusya'da salatalık dışında başka malzemeler de eklenir akroşka denir. Bizde cacık yemeğin yanında tüketilirken Rusya'da soğuk çorba kategorisine giriyor. İçinde salam bile var. Ve yoğurt yerine smetana kullanırlar. Karım Tatar bölgesinde çibörek meşhurdur Eskişehir'e göçen tatarlar sayesinde de Eskişehir'de meşhurdur. Yine Rusya'da çibureşka diye yapılıyor ve sadece kıymalı değil. Patatesli, peynirli, etli, sebzeli versiyonları da var. Bu benzerlik çeşitlilik işte. Benim bulduğum reçete de sangria tarifinde şarap içine rom giriyor. Bu da bölgeden bölgeye göre değişir İtalya başkadır fransa başka Japonya'da daha başkadır. Ama birbirine çok yakın yerlerde isim benzerliği de çok olur. O sebeple bunun tartışmasını yapmak bile çok saçma. Ama inatla öyle değil böyle diyorsun. Ben de diyorum ki her yerde farklı olabilir
Kültürünü yaşadım kültürünü sen ne anlatıyosun ya Rusya’da rom tatlıya atılır veya sek içilir. Kültürler arası lezzet çeşitliliğini anlamayacak bilmeyecek kadar mâl mı duruyorum ordan? Hayır bu senin spesielin kırmızı şarabın menbagı bizde Gürcistan’da ve kırmızı şaraba asla katık katmayız biz ve çevre komşularımız. Sen akşam şarap tabağı hazırlarken içine katarsın o ayrıdır ama kültür meselesi ayrı
Çibureşka? Çeburi diyoruz biz sen Rusya’da nerde yaşadın?
Ben Moskova, St. Petersburg, Ufa, Sibirya, Samara ve Soçi de yaşadım. Şarap membağı Gürcistan'da olabilir buna bişey demiyorum ama dünyada popüler bi içkidir ve bundan dolayı çeşitli kokteyllerde de kullanılıyor. Sangria orada başka olabilir burada başka. Bunun gerçeği böyle diyemeyiz. Her ülkenin yörenşn yaptığı gerçektir kendine özgürdür. İsmini orijinal olarak kullanmaya devam edebilir
Kültürel etnik farklılık
Kesinlikle öyle şimdi aynı noktada anlaştık 🤝🏼🤝🏼
Baştan onu söyledimde neyse oki
Olsun sohbet etmiş olduk
Yani evet müzisyen misin mekanda filan çalışıyo musun
Evet müzisyenim ama şu an bi yerde çalmıyorum grubu dağıttık
Şu grup dağılma olayını hiç anlamam
Sen pop müzik istiyosun diğeri rock istiyor diğeri jazz istiyor vs böyle anlaşmazlıklar oluyor ve dağılıyor
ölcez bencede hayır hiç denemedim
Ben ölmedim bunca yıldır
İlk defa duydum
içmedim
Ölcez