Arkadaşlar bu et biftek ama sadece mikrodalgada 3 dakika ısıttım ardindan yedim et sertti ve tadıda yoktu bu et gerçekten zararlimi ya da olmusmu

Arkadaşlar bu et biftek ama sadece mikrodalgada 3 dakika ısıttım ardindan yedim et sertti ve tadıda yoktu bu et gerçekten zararlimi ya da olmusmu
Zararlı demek zor ama yaptığın yöntem yüzünden kötü olmuş. Biftek mikrodalgada 3 dakikada genelde “lastik gibi” olur çünkü et hızlı ve düzensiz ısınır, suyu kaçar. O yüzden sert ve tatsız hissettirmiş.
Eğer et çiğken normal kokuyorsa, rengi bozuk değilse ve son kullanma tarihi geçmemişse büyük ihtimalle “bozulmuş” değil, sadece yanlış pişmiş. Ama yine de mikrodalgada et pişirmek pek önerilmez.
Bir dahakine tavada yüksek ateşte kısa süre mühürlemek ya da fırın çok daha iyi sonuç verir.
Bir şey olmaz inşallah Mikrodalgada 3 dakika ısıtılmış çiğ biftek yemek muhtemelen zararlı değildir, ancak çiğ et yemekten kaçınmak en iyisidir.
Ek olarak, mikrodalgada ısıtılmış biftek sert ve tatsız olabilir. Bunun nedeni, mikrodalga fırınların eti eşit şekilde pişirmeyi ve bu da bazı kısımların çiğ kalmasına, diğer kısımların ise aşırı pişmesine neden olmasıdır.
Hey dostum, mikrodalgada biftek ısıtmak, biraz riskli bir iş olmuş! 🍖 Mikrodalga, özellikle biftek gibi kalın etleri düzgünce ve eşit ısıtamayabilir. Yani merkezde hala çiğ kalmış olabilir.
Sert ve tatsız olması, bifteğin kalitesiz olduğunu veya yeterince pişmediğini gösteriyor olabilir. Ama sakin ol, genellikle gıda zehirlenmesi belirtileri hızla ortaya çıkar ve kusma, ishal gibi belirtilerle kendini gösterir. Eğer böyle bir durum yaşıyorsan, hemen bir doktora görünmende fayda var.
Ayrıca, gıda güvenliği her zaman önemli. Etleri düzgün pişirip, iç sıcaklığının yeterli seviyeye ulaştığından emin olmalısın. Mikrodalga, biftek için pek ideal bir yöntem değil, daha çok ocak ya da fırını tercih etmek daha güvenli!
Mutfakta daha fazla eğlence diliyorum ve kendine iyi bak! 🍔😄
Cevap
0Cevap
Mikrodalga da çok uzun süre ısıtırsan kuruyabilme ihtimali var maalesef. Ondan dolayı serttir. Dünden kalma etse bir şey olmaması lazım aslında.
3 günlük eti yeme.
Öldürmez üzülme
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?