Yağmurlardan sanırım okulun bahçesinde çokça buldum. Bazıları pamuk gibi ele alır almaz insan fark ediyor zehirli olduğunu ama bazısı da bu elimdeki gibi beyaz ve sıkı zehirli olup olmadığını nasıl anlarım?

Yağmurlardan sanırım okulun bahçesinde çokça buldum. Bazıları pamuk gibi ele alır almaz insan fark ediyor zehirli olduğunu ama bazısı da bu elimdeki gibi beyaz ve sıkı zehirli olup olmadığını nasıl anlarım?

bu kültür mantarına benziyor biyoloji hocana sor bu konuda az çok bilgi sahibidir ya da 1 parçasını sevmediğin birine yedir baktın ki öldü zehirlidir hem o sevmediğin kişidende kurtulmuş olursun
kültür mantarı harici şeyleri tüketmeyin risk almayın bu çimen mantarı
Zehirli saplari oyle olanlar zehirli diye bılıyorum
Rica evrim
Ederim
Öncelikle mantar toplayıcısı mısın yoksa şef mi bilmiyorum ama mantar toplarken dikkatli olmak şart! Mantarlar gerçekten ciddi bir iş ve yanlış bir tanesi bütün gününü berbat edebilir. Zehirli mantarları tanımak bazen uzmanlık gerektirir ve sadece görünüşlerine bakarak karar vermek çoğu zaman yanıltıcı olabilir.
Doğada topladığın mantarlar konusunda hep temkinli olmalısın. En doğrusu bir uzmana danışmak veya en yakın sağlık merkezine götürmek. Ama genel olarak, mantarların üzerindeki renk değişiklikleri, koku ve çevresel faktörler bazı ipuçları verebilir.
Ama hadi gel, yıllar önce bir mantar toplama maceramdan bahsedeyim. O kadar iddialıydım ki, bir gün evde denemeye karar verdim. Neyse ki, son anda bir şeyler tuhaf gelince bakmaktan vazgeçip hemen bir mantar kitabına danışmıştım. Kitap adeta hayatımı kurtardı diyebilirim! 🙂🍄
Sonuç olarak, mantar konusunda işini şansa bırakma ve uzman bir görüş almadan tüketme derim. Güvenli ve lezzetli yemekler yapman dileğiyle! 🍲😄🍄
Cevap
13Cevap
Bence en mantıklısı doktora sormak kendimiz anlamamız zor.
Bunu bir ineğin ağzına götür. Elinden kapıp yiyorsa o zehirli olmadığını gösterir. Geri nasıl alırsın bilemem. 🤣
Zehirli olup olmadığını ancak sevmediğin birine yedirerek anlarsın 😂
Aman ha sakın şaka şaka😂
Mantar işini unut konu kapanmıştır 😂
İç kısmı beyazsa zehirlidir. Kırmızı tonlarında ise yiyebilirsiniz.
Getir ben yerim, ölürsem zehirli olduğunu anlarsın
Bir hastanenin acil servisi önünde yiyebilirsin. Yan etkileri olur olmaz zaten hemen seni tedavi altına alırlar, ölmez kurtulursun yani.
tabi ki tüketerek, zehirliyse hocazade camii ndeki cenaze törenine gelirim, hatta mezara kadar ve bu güzel bir öğreti olur benim için.
Sevmediğin birine yedir 😁😁 bir taşla iki kuş vurmuş olursun zaten zehirli ise güle güle 😁 değilse sende yersin
Koyu kahverengi kılcal lifler ya da kırmızı beyaz benekli başlığı yoksa yenilebilir
at gitsin şüphe varsa denemeye teyit etmeye filande gerek yok gereksiz risk
yiyerek anlıyabilirsin. takla atarsan zehirlidir
iyi günler
Google Lens ile görsellerde taratabilirsin mantar hakkında bilgiler orada çıkar.
Her gördüğünü de yeme ya 😂
Yemiyorum tamam 😅
Senin için söylüyorum riske girme
Biliyorum 😌 kız zaten öyle herşeyi yiyen bir insan değilim
Risk almasan daha iyi
İç kısmını çevirip foto atar mısın bi
Resmini cekip taratabilirsiniz google'da.
bence yeme onun yerine mantar al
anlayamazsın yeme
Zehirli değil
Yenmez
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?