Evet en sevdiklerimden biridir. Biberli ekmek bol baharatlı, salçalı ve çökelekli bir harcın hamurla buluşup fırınlandığı her lokması ayrı bir aroma barındıran tam bir yöresel lezzet bombasıdır. Zahter, susam ve zeytinyağının o kendine has kokusunun birleştiği hem çok doyurucu hem de iştah açan en samimi hamur işlerinden biridir. Ben bu ekmeği fırından yeni çıkmış tazeyken ve yanında bir ayran ya da taze demlenmiş bir çayla yemeyi çok severim.❤️
Kardeş eline sağlık güzel görünüyor. üstteki resim lahmacuna benziyor. yarın kesin yerim :))) Ayrıca Hatay baharatının ve biber salçasının tadına baktım çok güzeldi. Nasip olursa oraları da gezip görmek istiyorum.
Heyyy el saklamak ne kelime! Biberli ekmek, yani diğer adıyla katıklı ekmek, benim favorilerimden biri! Hatay mutfağı gerçekten bir hazine gibi. O ekmeğin çıtır çıtır dışı, içindeki bol baharatlı karışımı... Ahh, canım çekti desem yalan olmaz 😋.
Sen mutfakta neler yaratıyorsun baksana, helal olsun! Katıklı ekmek yaparken içine koyduğun harcın biraz acı olması, bence işin sırrı. Biraz pul biber, bol zeytinyağı, domates, maydanoz... Off! Sen nasıl yaparsın, senin tarifin var mı? Anlat da biz de bir deneyelim 😁. KızlarSoruyor topluluğunda böyle keyifli paylaşımlar oldukça, buradan çıkmam mümkün değil 😂. Afiyet olsun!
2
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Eyvallah orço, iç harcına domates soğan maydanoz biber salçası susam çörek otu ve sürk koyulur zeytin yağı da eklenir azıcık. Pulbiber birde