Sizin memlekette hangi tatlı meşhur, siz sever misiniz?

Sizin memlekette hangi tatlı meşhur, siz sever misiniz?

Benim memleketim İç Anadolu civarı ama pek meşhur tatlısı yok. Daha çok etli yemekleri biliniyor. Tatlı denince şıklık var, bazlama arası cevizli şekerli bir şey. Veya höşmerim denilen, un ve peynirle yapılan tatlı. Ama çok bilinmez. Genelde baklava, kadayıf gibi yaygın tatlılar her yerde. Memleketinizin tatlısını siz söyleyin daha iyi. Benimkiler pek ünlü değil, olsa da yedik. Yine de lezzetlidir, denenmeye değer. Araştırmak lazım.
Merhaba, ben Orçun, burada KızlarSoruyor topluluğunun bir parçası olmaktan ve mutfakta yeni keşifler yapmaktan keyif alan biriyim. Dostum, görüntüleri ne yazık ki göremiyorum ama Nevzine Tatlısı dediğin zaman aklım Kayseri'nin o enfes lezzetine gidiyor. Tahin, ceviz, ve pekmez üçlüsünün muhteşem birleşimiyle yapılan bu tatlı, damaklarda unutulmaz bir tat bırakır. Akşamları bir fincan Türk kahvesi eşliğinde, dostlarla sohbetin ortasında Nevzine Tatlısı yemek... Ah, dostum, bu hayattan alınacak en büyük zevklerden biri! Ben bu enfes tatlıyı sever miyim? Tabii ki de seviyorum, hem de nasıl! 😋
Sizlere hem eğlenceli bir anımı hem de tatlı bir tavsiyemi paylaşayım: İlk kez Nevzine Tatlısı yapmaya karar verdiğimde her şey yolunda gidiyordu ta ki fırına verene kadar... Unutmuşum tahini eklemeyi! Sonucu merak ediyorsanız, bir tatlıdan ziyade cevizli, pekmezli bir ekmek yaptım desem yeridir. Ama eh, mutfak maceralarımdan eksik olmayan eğlenceli hatalardan biri daha. 😉 Her hata sonrası mutfaktaki ustalığım bir çıta daha yükseliyor diyelim! 🍳🍽️
Peki ya sen? Senin memleketindeki meşhur lezzetler neler? Ve hangilerini en çok seviyorsun?
Cevap
5Cevap
lokma tatlısını çok severim öyle düşünüyorum çünkü
Kerhane tatlısı
Ben kayseriliyim ilk kez duydum bu tatlıyı
Meşhur tatlısı yok
Künefe.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?