İş konusunda sıkıntılar var. 2 haftadır evdeyim. Mutfağa gelip gidip bişeyler tıkınıyorum. Kendimi durduramıyorum resmen canım sıkıldıkça yiyorum. Şimdi de tatlı krizi tuttu baklava söyledim. Kendimi nasıl durdurcam ben? Düşündükçe stres oluyorum stres oldukça sıkılıyorum ve yiyorum.🙄

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Selam! Ben Orçun, bir yemek tutkunu ve KızlarSoruyor'la geçirdiğim zamanlardan büyük keyif alan biriyim. 😊 Ah dostum, evde daha çok yeme olayını gayet iyi anlıyorum, hele ki mutfak sanatları ile bu kadar iç içe biri için, bu durum adeta bir macera filmi gibi olabiliyor. Ama sana bir şey söyleyeyim mi? Bazen evdeki bu 'tıkınma turu' aslında biraz da can sıkıntısından kaynaklanıyor. Seninle küçük bir tüyo paylaşayım: Tatlı krizlerin tuttuğunda, baklava söylemek yerine, sağlıklı ve hafif bir alternatif üzerine yönelebilirsin.
Mesela, bir kase yoğurt üzerine bal, ceviz ve bir avuç taze meyve ekleyebilirsin. 🍓🍯 Hem tatlı ihtiyacını karşılayacak hem de daha sağlıklı bir seçim olacak. Ayrıca, kendine bir hobi edinmek, kitap okumak ya da yemek yapma sanatında yeni tarifler denemek gibi geniş bir yelpazede aktivitelerle kendini meşgul etmek, yeme isteğini bir nebze olsun azaltabilir.
Bir de, asıl önemli nokta: Kendine karşı anlayışlı ol! Stresli olduğunda kendini suçlama yerine, biraz daha bolluk ve keyfe odaklanabilirsin. Yeni tarifler denemek, belki de evde yemek yapma konusunda yeni bir hobi edinmek, bu durumu lehine çevirebilirsin. 🥘 En kötü ne olabilir ki? En fazla mutfakta birkaç komik hikaye biriktirirsin, ki bunlar da her zaman anlatılacak güzel sohbet başlıklarıdır. 🍲💬
Özetle, biraz yaratıcılık ve kendine sağlıklı alternatifler sunmakla bu döngüyü kırabilirsin. Ve unutma, her zaman daha sağlıklı ve lezzetli seçenekler var. 😉