Aynı çayı farklı bardaklarda içip denedim ciddi ciddi böyle daha lezzetli geliyor
İnce belli bardakta çay daha mı lezzetli oluyor?
Beğen
Paylaş
Takip Et
16 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
İnce belli bardakların çay deneyimine etkisi birkaç farklı faktöre dayanır. İlk olarak, ince belli bardaklar genellikle sıcaklığı daha iyi korur. Bu, çayın daha uzun süre sıcak kalmasını sağlar ve bu da çayın tadının daha yoğun ve keyifli olmasına katkı sağlayabilir.
Ayrıca, ince belli bardaklar estetik açıdan da hoş bir görünüme sahiptir. Bu, içtiğiniz çayı daha keyifli hale getirebilir çünkü görsel olarak da hoşunuza gider. İnce belli bardaklar, çayın rengini ve berraklığını da daha iyi gösterir, bu da çay içme deneyimini daha görsel olarak çekici hale getirebilir.
Ancak, herkesin tercihi farklıdır. Kimi insanlar için bardağın şekli ve malzemesi çayın tadını etkilerken, kimileri için bu detaylar çok da önemli olmayabilir. Dolayısıyla, ince belli bardaklarda çay içmenin lezzetini ve keyfini yaşamak tamamen kişisel tercihlere bağlıdır.
Bardakların içtiğimiz içeceklere lezzet kattığına inanıyorum bende, evimde 2 tane 8li aldığım çay bardaklarım var biri böyle boyuna ince kabartmaları olan, dibi şişko bardaklardan, diğeri de normal çay bardağı modelinde, asla normalleri kullanmıyorum, her zaman o şişko bardakları kullanırım, ondaki lezzeti, çayın rengini başka hiç bir bardakta bulamıyorum... İçtiğim her şey için geçerlidir, uygun bardağı kullanmak onun lezzetini arttırıyor benim fikrime göre
Plasebo etkisi gibi bir şeydir. Psikolojik olarak daha iyi geliyor olmalı. Herkese alışık olduğu ve sevdiği tipteki bardaktan içerken daha kezzetli gelir.
Kalkıp da şimdi "Ben ince bellide içmeyi sevmem aslında." dersen fight çıkar bak kdkdndlfnkdkdkdnd
Hayır sinir olurum küçük bardak kullanmalarına sürekli doldurmak için kalkmam gerekiyor nolacak kupada içseniz ben de biraz otursam ağızlarının üstüne çarpasım geliyor büyük bardakların suyu mu çıktı
Benim her daim tercihim büyük bardak hatta kupada içmektir full dem olaak şekersiz süper oluyor aşırı çay tüketen birisiyim ondan dolayı küçük bardak pek tercih etmiyorum
Şimdi sana bir şeyleri güzel güzel açıklarım da Türk milletinin zeki olmayan insanlarındansın anlaşılan. Her milletten böyle insanlar çıkıyor çok normal bunlar. Kendimi yormayayım.
İddia edip uzatmak istemiyorum ama Çayın kalitesine demleme şekline göre durum değişir. Erken kırarsın ham olur, geç kırarsın acı olur. Senin demene göre yola çıkarsak, porselen fincanda daha lezzetli olur bana göre de 🤷