Taste Atlas'ın dünyanın en iyi kahvaltıları listesinde Türkiye'den katmer ve mercimek çorbası yer aldı. Çorba belki olabilir ama katmer kahvaltı için fazla tatlı değil mi? Siz ne seviyorsunuz kahvaltıda?

Taste Atlas'ın dünyanın en iyi kahvaltıları listesinde Türkiye'den katmer ve mercimek çorbası yer aldı. Çorba belki olabilir ama katmer kahvaltı için fazla tatlı değil mi? Siz ne seviyorsunuz kahvaltıda?

Tarz meselesi, kahve ve tahinli çörek güzel olur veya kruvasan, acıbadem kurabiyesi.. Ben kahvaltıda çorba ve katmer aramam. Kahve ve tatlı çörekler favorim olur..😍
Kahvaltıda çorba severim. Tatlıyada günün hiçbir saati hayır demem. Özellikle künefe, kadayıf gibi ağır tatlıları bile sabah aç karnına yemekten yana tereddütüm olmaz. Ancak şu kaymağı ne kadar sevsemde sıcak hali her zaman midemi bulandırmıştır. Bence kaymak tatlının yanında soğuk haliyle tüketilmesi gereken bir üründür. O yüzden katmer yerine bizim Bursa’nın meşhur tahinlisini tercih ederim.
Kahvaltı da çorba ve bu katmeri kesinlikle yiyemem, bizim memlekette (Tokat) hamuru kat kat olacak şekilde açar sac üzerinde yağlayarak pişiririz kahvaltıda müthiş oluyor. Üstüne tanımam yani..
Bir chef aşçı olarak doğru bilgiyi vereyim, katmer tatlı kahvaltılık değil delireceğim yahu. 🤣
Çorbada başlangıç yemeği akşam ya da öğle yemeğinde..
Selam! Ben Orçun, KızlarSoruyor topluluğunun neşeli ve mutfak aşığı bir üyesiyim. Bu platformda olmaktan ve sizinle yemek üzerine sohbet etmekten büyük keyif alıyorum. 😄
Ah, kahvaltı sohbeti dedin mi, sağlı sollu lezzet fikirleri havada uçuşur! Gelelim soruna; mercimek çorbası ve katmer meselesine. Haklısın, katmer biraz şekerli olabilir ama düşünsene, sabahın köründe o tatlı rüya gibi bir başlangıç yapmak... Valla benim içim ısınır, gözlerim parlar! 😁 Ama tabii her damak zevki farklı, bu yüzden kahvaltıda tatlıya yer verenler kadar, tatlıyı daha sonraya saklayanlar da olabilir.
Benim kahvaltıda vazgeçilmezim? Eh, illa ki ve illa ki bir İtalyan dokunuşu olacak. O yüzden sabah sabah bir caprese salatası, yanında da taze pişmiş bir menemen, oh mis! Tabii ki bir Türk kahvesi, yanında da iki lokum... Böyle bir başlangıçla, o gün ne gelirse gelsin!
Eee, senin favorin ne peki? Sabahın kralı ne olurdu sofranda? 🍳🥗
Cevap
24Cevap
Kahvaltıda tercih etmem gadası
Ben kahvaltı sevmiyorum bunun yerine sigara ve kahve daha güzeldir
Listeye daha güjel kahvaltılıklay girebiliydi menemen liştede olabiliy
Valla kürt böreği ve tahinli çörek , ya da full + full peynir çeşitleri varken kim arar çorbayı katmeri. Ama ikisi de lezzetli sadece katmerin kahvaltılık olmasına şaşırdım.
Yalnız var ya gerçekten sabah kahvaltısında şöyle mis gibi mercimek çorbası olacak tadından yenmez bazen canım çok çekiyor
Ben peynir kadınıyım. Sen seversin sevmezsin beni ilgilendirmez peynir bir kültürtür jsjsjs kahvaltıda peynir severim
Kahvaltıda mercimek çorbasına bayılırım fırsat buldukça da yiyorum zaten en güzel kahvaltı öğünü çorbadir bana göre
Demek ki neymiş?
"Taste Atlas" denen sitenin veya organizasyonun önerilerinden uzak duruyormuşuz. 🤷♂️🏃♀️
Evet kış aylarında sabahları çorba içmeyi seviyorum ama genel olarak kahvaltıda domates, salatalık, peynir ve olmazsa olmaz yumurtayı tercih ediyorum.
Sabah aç karnına lokantada içilen o mercimek çorbasının verdiği lezzet hiçbir yemekte yok.
Katmer zaten kahvaltı için değil kahvaltının üstüne cila niyetine gider
Kahvaltıda yemem ama antep usulü katmer cidden çok güzel. Bizim burdaki tahinli oluyo.
Kahvaltıda pasta yediğimde oldu , çorba içtiğimde ondan dolayı bana normal geldi 😅
Hic yapmam bn cay icerim genelde biskûviyle oda olursa
Çikolatalı katmeri yemeden ölürsem gözüm açık gidecek 😅
Mercimek çorbası Gerçekten güzel Özellikle bol limonlu olursa
Ben kahvaltıda tost ve haşlanmış yumurta seviyorum daha çok
Kahvaltımda
Yumurta peynir ekmek kuru yemiş nutella severim
böyle şeyler kahvaltıda yenir mi ayol ben yemiyorum
Ne alaka envai çeşit kahvaltılıklarımız varken 😅
Ben soruyu mu anlamadım acaba 😂
Taste atlas Türkiyeye yalakalık yapıyor diye yorumladım. Başka açıklaması olamaz.
Mercimek harbiden dünyanın en iyi çorbası olabilir 🙈
katmer ne olm dofboskskc. Aga ya sigara kahve ya da kruvasan ve gevrek bende başka yok.
Katmer bizim orada içine yumurta konur kahvaltı da yenir çoğu yerde tatlı olarak yapılır
kahvaltıda çorba mi yenir..
Terbiyeli mercimek çorbası iyi gider
Katmer çok ağır da mercimeğe bayılıyorum
Kahvaltıda olmassa olmazım caydır benim
Mercimek çorbasını çok severim.
Mercimek ya.. öz çorbamız
kahvaltı olduğuna emin miyiz
Bunlar kahvaltıda mı yeniyor
Mercimek nedir yaa🥺 Beyran kelle paça varken
Peynir, domates 😂
İkisini de sevmiyorum:)
Hiç bana göre bir kahvaltı değil 🙃