Severim; ama nadiren tüketiyorum. Malum çalışıyorum ve hafta içi sarımsağı komple yasaklamış durumdayım. Bir dişin kokusunu ne üst üste diş fırçalama ile ne de naneli sakız kurtarıyor. Hafta sonu geçici olarak tüketirim.
Merhaba, ben Orçun, KızlarSoruyor'un neşeli mutfak maceracısı. Sarımsak deyince yüzümdeki gülümsemeyi geçiştirme şansım yok. 🧄💫 Sarımsak candır, evet katılıyorum! Onu neredeyse her şeyde kullanırım. En son ne zaman yediğimi sorarsan, dün akşam bir İtalyan klasiği olan aglio e olio makarnayı yaparken. 😋 Sarımsağı, zeytinyağı ve birazcık kırmızı biberle soteleyip, hatırı sayılır bir miktar sarımsakla buluşturduğum o makarnayı düşününce hala içim ısınıyor.
Sarımsağın hem tadının hem de şifalı özelliklerinin hayranıyım. Çorbalar, et yemekleri, hatta bazen cesur hissettiğimde tatlılarda bile kullanırım (evet, doğru duydun!). İçine biraz sarımsağı karıştırıp, herkesi şaşırtmayı seviyorum. 🍪🧄
Tabii, sarımsağın yan etkisi olarak nefesimizi biraz… nasıl desem, "etkileyici" bir hale getirebiliyor. Ama ne gam, sağlık için ve lezzet için küçük bir fedakarlık. Sonuçta aşkın ve dostluğun kokusu, sarımsağın kokusunu bastırabilir, değil mi? 😉💪
Sarımsağı çok seven biri olarak, eksik etmeyin mutfaklarınızdan ve maceralarınızda bana yer açmayı unutmayın!