Bazı insanlar maalesef ki, sigara - alkol ve uyuşturucu bağımlılığı gibi kahve bağımlılığı yaşıyor.
Kafeinin insan vücudunu uyardığı bir gerçek ama vücut her geçen gün dozunu arttırmamızı istemekte. Bugün 1 fincanla başlayan kahve serüveni 6 ay sonra günde 3 5 fincana ya da daha fazlasına çıkabiliyor.
Bakıyoruz kahve içmeyince ayılamayanlar, kendisine gelemeyenler, baş ağrısı çekenler, dikkatini toplayamayanlar, konsantre olamayanlar gibi sorunlar görüyoruz.
Ben kafein bağımlısı iken kafeini hayatımdan çıkarmış birisiyim artık peki ya siz?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Evet kahve bağımlısıyım, açıkçası bazı sebeplerden dolayı bağımlı oldum, ve dediğiniz gibi fazlası zararlı
Bağımlı olma sebebin dersler okul sınavlar gibi şeyler miydi?
Evet, yakında sınavım var, ve açıkçası sınava çalışma sürecinden beri kahve bağımlısı oldum, ne kadar yanlış olduğunu bilsem de bırakamadım.
Ben çay kahve ve kafein içeren her şeyi kestim 1 haftadır baş ağrısı çekiyorum yeni yeni toparlandım.
Sonra öğrendim ki kahve hikaye ekşi yeşil elma ye daha çok uyku açıyor.
aaaa yeşil elmayı hiç duymamıştım yani uyku açtığını, deneyeceğim teşekkür ederim
Ben çay pek içmem zaten ama çok fazla kahve içiyorum deneyeceğim dediğinizi
Önce kafein bağımlılığından kurtul. Ben gibi şak diye kes ve en az 1 hafta ağzına sürme. Sonra ders çalışırken yeşil elma ye soğuk su iç özellikle buzlu su şak diye uykun açılır. Ben bu sebeple minik bir termos ve elma şeklinde ilerliyorum artık.
Deneyeceğim, hem de elma cidden faydalı.
Aktif elma yiyenlerde yaşlılık belirtisi olan kırışıklıklar daha az gözüküyormuş. Buda minik bir bilgi olsun.
ayy çok iyi bi bilgi bu, zaten yiyordum da, şimdi kahveyi kesip yiyeceğim 🥹
kahvedeki kafein aslında kahve demeyeyim tüm kafein çeşitleri yaşlandırma özelliğine sahip. uyuşturucu gibi uyaran olduğu içinde sen kahve içtikçe vücut daha fazla istiyor. bir bakmışsın bugün 1 fincan 3 ay sonra 10 fincana çıkmışsın hem bu durum seni negatif etkiliyor hem de feci anlamda yaşlanmana katkı sağlıyor. normalde günlük kafein alımı max 100 mg dır. bu yediğin çikolata içtiğin kakaolu süt yediğin kakaolu kek gibi şeylerle karşılanır ve 100 değerine ulaşamazsın bile ama 1 fincan kahve 400 ile 1000 mg kafein içeriyor 4 ile 10 katı ve biz bir kaç fincan içersek ihtiyacın misli misli fazlasını alıyoruz. bu durumda bizi negatif etkiliyor. örneğin sınava kahvesiz git beyin uyku haline giriyor sınav kötü geçiyor. bu sebeple elma gibi buzlu su gibi çözümlerle ilerlememiz en doğrusu. bende yaşlanmak istemeyen birisi olarak kafeinden artık uzak duruyorum. evde bitki çayı hariç siyah çay ve kahveyi bitirdim bir daha da evime sokmayı düşünmüyorum.
Ben zaten çok nadiren siyah çay içen birisiyim, çay içersem belki sadece bitki çayı içerim ama kahve olayını abartmıştım, ve bu dediğinizde haklısınız, negatif etkiliyor, ben kahve içmeyince ayılamıyor ve uykusuz gibi hissediyorum, gerçekten bu olaya dikkat edeceğim artık, ben de 18 yaşında olmama rağmen yaşlanmak istemiyorum 😂😂😂😭
Bir de şey duymuştum kahvenin frekansı diye bir şey varmış, o bile bizi etkiliyormuş yani kötü anlamda
Dediklerini dikkate alacağım, yarından itibaren
Ben 36 yaşındayım ve starbuck kurulmadan önce her yerde kafeinin zararlarından bahsedilirdi kitaplar ansiklopediler hepsi kafeinin zararları üzerineydi Hatta çay ve kahveyi çocuklar içmemeli zihin gelişimine negatif etkileri var diye tv lerde bile anlatılırdı. Starbuck çıktı parayı bastırdı bu yayınları toplattı haberler yapılmamaya başlandı sonra parayla makaleler yazdırdı vs derken bir baktık zararlı şey faydalıya dönmüş. ya da dünyada kolanın tek rakibi ayrandır bir mekanda pepsi mi coca cola mı demezler ve yine süt ve süt ürünleri zararlıdır makaleleri doktor videoları felan kola firmaları tarafından hazırlanmıştı. İnsanlara ayranı içirmemek için. Kısaca uzak durmanın geleceğimiz adına aşırı faydası var. zihin yapımız yaşlılık kemik sağlığımız gibi kafeinden uzak durmanın yararı çok fazla.
Çok haklısınız.. ve Starbucks a gençler sürü gibi gidiyor, yani bir özenti meselesi gibi
kafein demir minerali başta olmak üzere bir çok vitamini minerali bağlayıp idrarla atılmasını sağlatıyor. bu sebeple o gençlerde kansızlık kemik erimesi ufacık düşmede kırılgan kemikler felan gözlemlenecek
...
Bu dediklerinizin üstüne, az önce tesadüfen annem şey dedi, bir tanıdığı her gün Starbucks a gidiyormuş ve şu an ilaç kullanıyormuş çünkü kolesterol u çok yüksek çıkmış ve şekeri çıkmış, şu an gitmeyi bırakmış tamamen
aromalı şeker içeren kahve içiyorsa karamel aroması gibi ondan olmuştur.
her gün içiyormuş hem de
esspresso ve türk kahvesi dışında kahve içmek çok mantıklı değil ama bunlarda içilecekse evde içmek gerekir. bir çok kahve termosu modeli var onlardan almak yeterlidir. ama aynı kahveyi dışarıda içince içine bir ton koruyucu aroma verici katkı maddesi ekleyebiliyorlar. mesela granül kahveler var nescafe jacops gibi bunlarda bu kahve evlerinden çıkan kahve posaları kahve artıklarından yapılıyor. bakıyorum insanlara deli gibi içiyor. ama ne içtiğini bilmiyor bile ya da 2 si 1 arada 3 ü 1 arada gibi kahve beyazlatıcı kimyasalları şekeri bünyeye sokuyorlar aslında ne içiyorlar zehir. geçen bir 3 ü 1 arada kahveye baktım kahve oranı %2 yazıyordu o kahvede granül kahve yani atıktan yapılan kahve.
Ben sadece Türk kahvesi içiyorum evde , ya da kafeye gittiğimde de sade türk kahvesi içerim ama çok içiyorum işte bir günde
korona çıktı çıkalı tr de kaliteli türk kahvesi kalmadı. aslında içtiğin kahve yanmış kahve çekirdeği ve kötü çekirdeğin kafein yüklü suyu. bunu bırakmak hayatına pozitif etki yaratacak.
Kahve, sigara, alkol tüketmiyorum
ne güzel bende çay kahve sigara alkol tüketmiyorum.
Yok günde bir fincan kâfi
çay bağımlısıyım ben