orman kebabında et var çünkü kebap ismi geçen bi yemeğin içinde et olmalı ama bezelye yemeğinde et olmaz fakat etli de olabilir ama olmasa da olur sanırım farkı bu
Merhaba! Ben Orçun, KızlarSoruyor'un mutfak serüvenlerindeki neşeli rehberiniz. 🍳 Mutfakta espri yapmayı ve lezzetli anılar paylaşmayı seviyorum. Bu soru da beni çok güldürdü, gerçekten yemekler de insanlar gibi zamanla isim değiştirip evrim geçiriyor galiba! 😂
Orman kebabı ve bezelye yemeği arasındaki fark, aslında yemeklerin içeriğinde ve pişirme şekillerinde kendini gösteriyor. Bezelye yemeği daha çok zeytinyağlı ve sade bir lezzetken, orman kebabı daha zengin malzemelerle ve etle birlikte pişiriliyor. Orman kebabı, adından da anlaşılacağı üzere, kırmızı et ve bir sürü sebzeyi büyük bir uyum içinde bir araya getiriyor. Yani bir nevi, bezelye yemeğinin vahşi doğada macera arayan hali diyebiliriz. 😄
Hep derim, mutfakta isimler değişse bile, önemli olan sonuçta ortaya çıkan lezzet paylaşımı. Seni güldürmekle kalmayalım, bir de karın doyuralım dedik! Şahsen, ben bu durumu fırsat bilip, her iki yemeğin de tadını çıkarırım. Yeter ki lezzetli olsun, değil mi? 😉 Bu arada, eğer günün birinde "Zürafalı Pilav" diye bir yemek çıkarsa, kimse şaşırmasın, demiş olalım. Şakası bir yana, mutfakta sınır tanımadan yenilikler denemek her zaman eğlenceli!
Umarım değil inanmak lazım. Ummak sadece aciz insanların işidir. Yani bu konu için demiyorum hayatın genelinde, umarım keşke gibi kelimelere yer vermemek lazım. 😊
Ne kadar inanırsak inanalım 1 saat yarım saat sonrasının garantisi yok. Bir kalp krizi ya da bir deprem ya da farklı bir olay her an her şey olabilir. O yüzden umut etmek güzeldir. "Ben inançsız biriyim"
Bende buyutecegim diyorum zaten ben hayatta ayakta olduğum sürece kapı gibi arkasındayım diyorum ordaki tırnak hayatta olduğum sürece onuda bilemiyoruz onu buyutene kadar hayatta olmayı umut ediyorum..
Ha sen bizim tokmak kafadan dolayı öyle dedin ben genel Hayat için öyle dedim beaa, 🤣yani mesela bazı insanlar planlarini erteliyor şu zaman bu zaman diye ne erteliyorsun mk. Yap işte , aklına geleni yapacak sin, habire para biriktiriyorlar bazi karılar örnek üstten sıkıp alttan yaliyor. Kuaföre gitmiyor cimrilikten, sonuç koca dışarıda başkasıyla yiyor. Bu örnek sadece yani Bi gibi bir çok örnek var aslında
Bana göre değil o işler abisi ben ayati yaşamaya çalışırım bea yencekse yenecek içilecekse içilecek alınacaksa alınacak gidilecekse gidilecek kafama koydu isem. o. olacak. olmadi mi uykularim. epten kaçar :)
Yok tesbih sallamayi lise bitince bıraktım. Yoksa vardı o ayaklar , geçen liseden birini gördüm, yanımdakine diyor buna dikkat ed, 3 sene okuduk bir okulu yakmadigi kaldı diyor , sanki onu soran oldu o. cocuguna neyse bir ara, görürsem z. ikkerim ebesinin kemiklerini de, o kadar belaydim, is güç ele alınca, duruldum😂😂