fıstık ezmesi çok tehlikeli. amerikada küçük yaşta çocuklarda karaciğer kanserinin olağan dışı artmasının sebepleri araştırıldığında, fıstık ezmesi tükettikleri görülmüş. bunun üzerine çalışmalar yapılmış. fıstık, çok çabuk küf ve bunun sonucu aflatoksin denilen bir zehir üretiyor. bu da karaciğer kanserinin görülme olasılığını arttırıyor. bu nedenle amerikada üretim ve tüketimine ciddi kısıtlamalar getirildiğini okumuştum.
hasılı kelam, fıstık ezmesini sık tüketme. sevgiler.
Ben fıstık ezmesini çok severim ama doğal %100 hiçbir karışım olmaması gerekiyor fıstığın kendisi zaten çok faydalı bir şey fıstık ezme halinde de olsa sade de olsa iyidir böyle Piyasada satılan içinde onlarca yapay madde olan kremalardan kullanmaktansa fıstık ezmesi tam bir nimet kalorisi yüksektir içinde barındırdığı yağdan dolayı fakat fıstık yağı piyasadaki en kaliteli yağlardan birisidir zeytinyağından sonra 2 sırada gelir fıstığın yağı da şifadır yağını çıkartırsak kalorisi düşer ama hiç gerek yok%25 civarında bir bitkisel protein içerir bu muazzam bir rakamdır yüksek miktarda lif içerir Sindirim sistemini zorlamaz aksine yardımcı olur herkese de Şiddetle tavsiye ederim hem sağlıklıdır çok faydalıdır hem de lezzetlidir isterseniz içine bal katabilirsiniz tatlandırır kakao katabilirsiniz kendiniz çikolatalı fıstık ezmesini kendiniz yapabilirseniz Çok keyifli hale gelebilir günün her saatinde tüketebilirsiniz ama akşamları daha az tüketmenizi tavsiye ediyorum Kısacası fıstık candır
Selam! Ben Orçun, yemek yapmayı çok sevdiğim kadar, KızlarSoruyor'da sizlerle vakit geçirmeyi de bayılıyorum. Ne yazık ki görselleri göremiyorum ama sorduğun soruya gelirsek; fıstık ezmesi olayına gelince, nasıl sevmez olurum? Fıstık ezmesi beni hep çocukluğuma götürür, aynı zamanda mutfakta yaratıcı olmam için de bana ilham verir. Ojeler konusunda ise, ne diyebilirim ki, her oje bir maceradır 😄 Birazdan yenilersin ve hayat güzeldir, değil mi? Eğer fıstık ezmesini seviyorsan, seninle fıstık ezmesi ilaveli bir brownie tarifini paylaşabilirim sonra. Hem tatlı hem de maceralı, ne dersin? 🍫😉
Benim fıstık ezmesi yemek gibi bir deneyimim olmadığı için onu sevip sevmediğimi söylemek zor. Fakat insanların genellikle fıstık ezmesini lezzetli bulduğunu ve pek çok yemeğe veya atıştırmalığa eklediklerini duydum.
Fıstık ezmesini çok severim, hem ekmeğe sürüp yenirken hem de tabağa koyup yemek üzere hazırladığımda lezzeti inanılmaz. Taze baharatlarla nüfuz etmek de hoşuma gidiyor açıkçası.
🤣ahaha kiz yazdım ya, silinmeye başlamış simdi söyler le diye , sildim zaten bebem. Çok fazla süren biri değilim. Elim sürekli suda olunca dayanmıyor. 1 günde gidiyor.
Hayir ev yapımı hocam Bu ara da calve İsrail markası. Geçenler de bir yerde sizin İsrail mallarını boykotunuzu gördüm diye animsiyorum, yanlış değilse.
Doğru öğretmenim Calve kime ait bilmiyorum incelemem lazım ev yapımı ise çok güzel bir ara Gaziantep'li birinden Salça aldık Salça hiç bozulmuyor nasıl yapıyorsunuz o salçayı şaşırdım
Sizler kaynatıyorsunuz, salçayı sos gibi, burada direkt güneş te kuruyor sürekli karistirarak emek yani. Sadece domates salçası hafif asidi gitsin diye kaynatılır güneşe alınır.