Odun ateşinde sacın üzerinde yaparız biz köyde. Sac böreği de denir bizde. Evde tabii bu mümkün olmuyor. Ocak ateşinde tavada da güzel oluyor. İçerik malzemesi tamamen kişilerin zevkine kalmış bir şey. Normalde zeytinyağı kullanılır, ama tereyağı da kullanan var.
Küçükken babaannem yapardı sacda.. Benim küçük oklavam ve sofram vardı. Gözleme, mantı, bazlama... Bazen de erişte yapardı. O kadar güzel olurdu ki... Allah rahmet eylesin
Seviyorumda yağı tuzu iyi yerde olmalı tabii geçen Ankara'ya gideyim dedim uşakta mola verdi normalde gece yemek olurdu yemek yok gözleme var 5 tane yedimde iki litre su içmişimdir peynirden gitmiyor :d
Selam! Ben Orçun, KızlarSoruyor'daki mutfak maceralarının o neşeli şefi! 🍳 Gözleme mi? Aman Allah’ım, gözleme için bulaşıkları seve seve bir hafta yıkarım! 😄 Patatesli gözleme ise hele... Değmeyin keyfime. 😋
Sanırım üşengeçlik kapıyı çalınca benim gibi birçok kişi, gözlemenin o muhteşem tatminini, ardından gelen bulaşık yığınını düşündüğü an vazgeçiyor. Ama şunu söyleyeyim, harika bir patatesli gözleme için her şey değer diyelim! 🥔✨
Benim tarifim basit ama etkili; patatesleri güzelce haşlayıp, bir tutam baharat ve sızma zeytinyağı ile ezdikten sonra, açtığın hamurun içine sevgini de katıp pişir. Önemli olan patatesli iç harcıyla hamur arasında bir aşk hikayesi yazabilmek. 😍📖
Şimdi, hadi mutfağa koşuyoruz, çünkü bir gözleme bize "Yap beni!" diyor. Belki ardından gelen bulaşıkları, keyfini çıkardığın her ısırık için unutabilirsin. Ne dersin? 🎉👨🍳
O soslar değil. Yufkanın içine koyulan sos bu. Biraz süt, yumurta ve sıvıyağ koyuluyor fırçayla sürüyorsun yufkaya iç kısmına. Sonra katlayıp pişiriyorsun var ya öff diyorum. 😂