"Orhan Gazi Bursa'yı fethettikten sonra Uludağ'ın eteklerindeki fırıncıları denetler. Fırının birinde ekmeklerin üzerindeki üç çizgi dikkatini çeker. Fırıncıya ekmeklerin üzerinde neden 3 çizgi olduğunu sorar. Fırıncı 'Biz Hristiyanız. Yediğimiz ekmek Tanrı, oğul ve kutsal ruhu hatırlatsın diye ekmeklerin üzerine 3 çizgi çekeriz' der. Orhan Gazi bu durumdan çok etkilenir ve bir ferman yayınlayarak 'Bundan sonra bütün Müslüman fırıncılar, Allah'tan başka ilah olmadığına işaret etmek için ekmeğin üzerine bir çizgi çeke' buyurur."
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Bence olabilir.
Daha haklı bir isyan görmedim. Niye öyle bölüp de kurutuyorsunuz orasını yiyemiyoruz işte.
İçi hamur kalir diyorlar oraya jilet atilmazsa
"Orhan Gazi Bursa'yı fethettikten sonra Uludağ'ın eteklerindeki fırıncıları denetler. Fırının birinde ekmeklerin üzerindeki üç çizgi dikkatini çeker. Fırıncıya ekmeklerin üzerinde neden 3 çizgi olduğunu sorar. Fırıncı 'Biz Hristiyanız. Yediğimiz ekmek Tanrı, oğul ve kutsal ruhu hatırlatsın diye ekmeklerin üzerine 3 çizgi çekeriz' der. Orhan Gazi bu durumdan çok etkilenir ve bir ferman yayınlayarak 'Bundan sonra bütün Müslüman fırıncılar, Allah'tan başka ilah olmadığına işaret etmek için ekmeğin üzerine bir çizgi çeke' buyurur."
Yani
İçi hamur kalmaz yani
@Vubıh bu bilimsel bir açıklama değildi
Çizgi bir gelenek. Evde de çizgisiz ekmek yapmışlığım var gayet pişiyor en büyük bilimsel kanıt benim sus.
Ramazan pidesi şeklinde daha pişkin oluyor
Böyle içi hamur kalıyor
Bence o bolgeye bir ayar yapilmali cok sert oluyor
Orası da kesik olmasa içi tamamen hamur kalır
Bir çözüm bulunmalı gerekirse firincilar ve bilim insanlari ortak calismali
sen ne diyon lan değişik
Hersey derim ben
İçi şişko olduğundan pişmez
Senin ben derdini ya
Ne yapalim mq derdimiz var diye olek mi
Ben seviyorum citir oluyor