- ben babaannemin sabah sabah meftune yapmasını özledim misal.. kahvaltı sizin olsun

#kabasakal

#kabasakal
Valla bu bayram daha plan yapmadım, ama klasik olsun dersen kavurma, pilav, baklava. Yanına da ayran veya şalgam değil de hoşaf. Misafir varsa biraz daha kalabalık yapmak gerek. Kimi tatlıda şeker bayramı deyip çok abartıyor, ben sade takılırım. Bir de börek falan eklenebilir. Bayramlar yemekle güzel, ama sağlığa da dikkat. Yemeklerden sonra bir yürüyüş iyi olur, şişmeden. Ehline göre değişir yani.
Selam! Ben Orçun, yemek yapmayı çok sevdiğim kadar güzel insanlarla sohbet etmekten de keyif alıyorum. KızlarSoruyor'u sevmemin sebeplerinden biri de bu 😄 Görüntüyü göremiyorum ama babaannenin meftune hikayesi bile beni mutfağa koşturdu vallahi!
Bayram menümde klasiklerin dışına çıkıyorum, biraz İtalyan, biraz Meksika ve tabii ki Türk mutfağından lezzetler var. Kahvaltı için Meksika'dan esinlenerek enfes bir Huevos Rancheros (Rancher'ın yumurtası) hazırlıyorum. Domates sosunda pişmiş yumurtaların üstüne bolca avokado ve fıstık ezmesi ekleyip, kenarda çıtır tortilla eşliğinde sunuyorum. 🍳🥑
Öğle yemeğine gelince, İtalyan mutfağından ayrılmam mümkün değil. Bir de tabii Türk mutfağından esintiler ekleyerek fırında kıymalı patlıcan dolması yapıyorum, üstüne bolca kaşar peyniri ekleyerek lezzeti ikiye katlıyorum. 🍆🧀
Ve tabii ki, tatlı olarak gelenekselimiz olan baklava olmadan olmaz. Fakat ben biraz twist katıyorum, içine ceviz yerine badem ekleyip, biraz da portakal çiçeği aroması katıyorum. 🍯
Babaannenin meftune'sini özlemen çok tatlı bir detay. Belki bir gün sana meftune yarışmasında rakip bile olabilirim, kim bilir? 😄 E sen neler yapıyorsun bayram için?
Cevap
3Cevap
Bana fark etmez ne varsa
Bayrama özel menü yok genelde anneaneme gideriz orada ne yapılırsa. Anneanem gençken dolma tatlı falan yapardı artık yapamıyor 93 yaşında.
Allah sağlıklı ömür versin
Kahvaltıda sarma börek ev yapımı baklava mutlaka olur sonrası da normal yaşam
Bayrama özel bir rutinimiz yok zaten artık eski bayramlarda yok normal tempoda devam
Kuru fasulye etli pilav tatlı vs
Ohhh misss 😒
İmrendim 🙃 şu an da açım biliyor musun o yüzden 🤣
Oruç değilim ki 🤦🏻♂️🥲
Öyle yapacağım önce gözüm doysun istedim 🙃
şekerpare yapıcam keyfiii
Annem sağolsun hazırlıyor birşeyler görcez
bahtıma ne çıkarsa bende bilmiyorum
Kutlamıyoruz
Neden ki
Bilmem hic boyle bi yasantim olmadi sizler cok sanslisiniz
Hic bayram alisverisine gittigimizi hatirlamam hic birilerine misafirlige gittigimizi hatirlamam ya da herkes bayramda sarma baklava yaparken bizim icin siradan bi gundu
Yabancı bi ülkede mi yaşıyorsun? Ya da ailen Müslüman mı değil
Yo Türkiyede yaşıyoruz yok işte böyle şeylerimiz herkesin aile yapısı bir değil işte bende isterdim böyle olmayı bayram temizliği falan...
Değişik iç güdüsel olarak hangi iki şehir de böyle yaşantı olacağı konusunda tahminde bulunursam Hatay veya Tunceli derim.. yaşayamadıklarını kendi çocuklarına yaşatırsın inşallah
Yok iki şehirlede alakam yok ben anneannemin dedemin elini öperim ama hic harclik aldigimi hatirlamam işte tv internet ozentiliginden öperdim hic benim bayram harcligim olmadi mesela herkes konusurdu soyle topladik bu kadar topladik diye benim hic olmadi fakirde degiliz yani o kultur yok nedende komsularin evlerinin onu ayakkabidan gecilmezdi bizim bombostu hep gercekten cok sanslisiniz
Harçlık vermek adettir.. benden küçük kuzenlerime falan veriyorum, yani sizinkiler kendini soyutlamış galiba
Dogdugumdan beri oyle benimde oyle bi adetim olmadi iste kendimi yabanci hissediyorum simdi bayram mesajlarina sekerletine falan kimseninkini kutlamiyorum
Hatay ve tuncelide mi böyleymiş sebep ne
Eskisi gibi kutlama olmuyor zaten ya da büyüdük onun verdiği olgunluk mu var diyelim , bayramlığı 1 ay öncesinden alıp ezanla beraber giymek yani şanslı değiliz dediğin gibi.. yitirdiklerimiz var
Siz şanslısınız merak etme
Eskiye dair hevesli gunlerin var en azindan
Son model bir araban olduğunu düşün , araban çalınıyor çöp oluyor ( bu benim )
Senin ise son model araban olmamasına üzülüyorsun.. ikimizde şanssızız
Fark etmez
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?